Service-ul de plăți on-line, Plati.md

4 iunie 2012 s-a deschis versiunea beta a service-ul plati.md, care permite achitarea diferite servicii prin internet. La momentul dat în service-ul Plati.md sunt 167 furnizori, serviciile cărora pot fi achitate, iar suplinirea contului se face prin intermediul terminalelelor de plată Qiwi, WebMoney și prin transfer bancar. Iar în curând va fi posibilă suplinirea contului prin intermediul cardului bancar.

La ziua de azi service-ul lucrează în regim de beta și nu se caută activ clienți, fiindcă se încă se lucrează la îmbunătățirea funcționalului și negocierea cu furnizorii de servicii. Pe lângă această, se adaptează și traduce interfața în limba română. Dar în ciuda faptului că service-ul se află încă în versiunea beta, Plati.md lucrează, iar utilizatorii realizează diferite operații. La momentul dat Plat.md are circa 250 de utilizatori înregistrați.

Redacția site-ului nostra s-a adresat după un comentariu la fondatorul service-ului, Mihail Goșca, care a răspuns la câteva întrebări despre funcționarea și planurile service-lui, precum și despre taxele pentru folosirea serice-ului:

 1. Când planificați să lansați versiunea în limba română?

Versiunea în limba română planificăm s-o lansăm până la sfârșitul verii.

2. Una din variantele de achitare în sistem este achitare prin intermediul cardurilor bancare (Visa și Mastercard), care acum este în proces de conectare. După conectare va fi disponibil doar cardurile unor anumite banci sau la toți deținătorii de carduri Visa și Mastercard?

Noi sperăm că utilizatorii Plati.md vor putea folosi cardurile Visa și Mastercard, emise de orice bancă, deși acest lucru ne impune niște obligații suplimentare pentru protejarea de fraude. Condițiile finale de folosire a cardurilor bancare vor fi cunoscute atunci când vom termina negocierile cu centrul de procesare a tranzacțiilor cu carduri.

3. Ce trebuie să facă un internet magazin sau un alt proiect să se conecteze la Plati.ru? Care este procedura și cât de grea este?

Pentru internet magazine noi planificăm două metode de conectare: Prin intermediul API-ului și Merchant Plati.MD. Varianta cu API, necesită implicarea unui programator din partea internet magazinului, însă va avea posibilitatea de a folosi mai flexibil funcțiile pe care le are Plati.md. A doua variantă, prin intermediul Merchant Plati.MD va fi mai simplu și proprietarul va putea să-și conecteze internet magazinul cu ușurință la Plati.md
Aceste instrumente se află încă în dezvoltare. Noi neapărat o să povestim despre acestea în descrierea service-ului. Apropo, cu plăcere vom anunțat lansarea acestora pe InDigital.md.

4. Care sunt comisioanele pe care utilizatorul le plătește atunci când achită serviciile furnizorilor și atunci când încarcă contul?

Atunci când achitați serviciile furnizorilor, majoritatea din ei nu percep comisioane, pentru că taxele sunt plătite de către furnizor. Unii din furnizori nu achită taxele către Plati.md și de aceea noi percepem 1% din suma achitată.
Ce ține comisionul pentru încărcarea contului în Plati.md, el este de 0%. Ceea ce înseamnă că toți banii depuși, vor ajunge pe contul utilizatorului. Însă așa cum noi folosim mai multe canale pentru încărcarea contului (în viitor vor fi mai multe), în unele situații utilizatorii vor plăti prin mai multe metode - bănci, terminale, operatorii sistemelor de bani electronici, care unele din ele percep taxe pentru folosirea acestora.

 

 


Sursa
2012-07-25 13:35:54Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:18:05168 de ani de la dezrobirea romilor din Țara Românească —» Curaj.TV | Media alternativă
17:36:34Small Changes, Big Impact: A Look at What’s New In the WordPress Editor  —» Ştefan Grigoriţa
09:46:01Idei cu scîntei în Agora despre Romi, Români și Cioran —» Curaj.TV | Media alternativă
18:06:20APUS —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:53:42Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:45:43IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:29:37DOGGY – o carte cu un subiect actual —» BiblioCity
18:49:00Lansare memorii de Gherasim Păduraru la LondoHome —» Curaj.TV | Media alternativă
14:14:58Ziua Internațională a Cititului împreună & Ziua Națională a Lecturii sărbătorite în BPO Rîșcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:13:49Secretara n-a fost pedepsită pentru spray lacrimogen în primărie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:20:03Idei în Agora. Cantemir, homo viator. Din tenebre, spre Lumini —» Curaj.TV | Media alternativă
06:09:37POEME DE LA „NEUMA” —» Leo Butnaru
21:31:43Panorama tictoc —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:34:17Ziua Națională a Lecturii a fost marcată la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
11:08:16Un băiat de 20 de ani le-a reparat ceasurile și a condus într-un an 26 de oameni la Hristos —» Moldova Creștină
09:58:05Cum să procedeze creștinul când vede nedreptate în biserică? —» Moldova Creștină
08:32:04Crama Mircești: primele albe din roada 2023 —» Fine Wine
07:50:52Grigore Vieru, poetul care a cântat Basarabia, omagiat la biblioteca din Rîșcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:39:00Campania Naţională ,,Citim cu voce tare Împreună -2024” în BPO Rîşcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
05:28:01PUS LA ÎNCERCARE DE COLEGA ANDREA H. HEDEȘ ÎN REVISTA „NEUMA” —» Leo Butnaru
05:18:15hey —» turn up the silence
14:36:55HUMANOID —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:24:45„Satul Românesc” versus „Satul European”. Dacă România investește, de ce de câștigat are doar „Europa”? —» Nicolae Federiuc
12:05:10Gabriela Lungu – o dragoste pentru toată viața —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:53:13Declarația de răspundere managerială —» Blogul elevilor din satul Chetrosu