Altă viziune

"Пацаны ваще Ребята"  Deputații Moldoveni pe 13 iulie au pleact în concediu, care va dura pînă în luna septembrie. Sincer, au meritat pațani odihna. Au ales pe Timofti președinte din a 4 încercare, violînd constituția și uzurpînd puterea în stat, în numele "democrației și libertații". Au adoptat legea antidiscriminare (Legea PiLeDzeMiei) scuipînd în Religia Ortodoxă, în Cultura Moldovenească și în sufletele Cetățenilor Repulicii!!! Clar că legea era adoptată în numele "democrației și libertații"!!!


Foștii komuneaji alde Hadârcă, Hotineanu, Diacov, Lupu, foștii KGB-iști securiști alde Filat și cîțiva indivizi din PL, au condamnat regimul "TOTALITAR COMUNIST".
Au înterzis utilizarea simbolului Secera și Ciocanul în scopuri politice. Credeţi că era făcut special, pentru a elimina opoziţia de pe scena politică?!  Nu vreau să scriu mult despre această condamnare. Deoarece în primu rînd nu cred în sinceretatea acestor pseudo-luptători cu Comunism. În al doilea rînd este evident dorinţa liberalelor de a exclude opoziţia din viaţa politică. Trei, scopul puterii actuale este dezbinarea societății și nici decum consolidarea. Patru, condamnarea Comunismului și eroizarea criminalilor naziști de la Garda de fier, Corneliu Zelea Codreanu pînă la  mareşalului Antonescu, încă o dată dovedește că în Moldova la putere este regim Oligarh-Nazist. Și patru, despre care condamnare noi putem vorbi cînd însuși PCRM a condamnat totalitarismul Stalinist încă în 2006. Pațani au întîrziat cu condamnarea cu 20 de ani.





Iacătă și Timofti nu se lasă de lume. Timofti va primi îndemnizaţia de concediere în valoare de peste 300 mii de lei. 
Normal?! Normal!!!
Şi iată eu stau şi mă uit la tăt kktu ăsta şi mi-se face greaţă.  Haideți să vedem care este situație reală în stat.

Agricultura



Săptămâna trecută, premierul Vladimir Filat a prezidat şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale în cadrul căreia s-a discutat despre pagubele provocate de seceta din acest an, dar şi de vijeliile şi ploile cu grindină care au urmat arşiţei. Responsabili din cadrul ministerelor şi serviciilor abilitate i-au raportat primului ministru despre măsurile luate în vederea prevenirii altor prejudicii şi au făcut o evaluare a pagubelor provocate pînă acum de intemperii.

Dincolo de măsurile trasate şi indicaţiile date, premierul a avut şi bănuiala că miniştrii ar trage cu ochiul, mai mult decît ar fi cazul, la Fondul de Rezervă al Guvernului, suspectîndu-i pe aceştia de gînduri ascunse în legătură cu respectivul fond. „Toţi miniştrii vă gîndiţi numai la Fondul de Rezervă”, i-a admonestat acesta. Ba mai mult, Filat nu exclude că chiar se exagerează în privinţa sumelor necesare pentru lichidarea pagubelor provocate de secetă şi de ploile puternice din ultima perioadă. Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a estimat că au fost provocate pagube în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei.

Primul ministru nu pare să fie de acord cu această evaluare. „Eu nu ştiu despre ce vorbeşte domnul Bumacov. El urmează să prezinte cifre probate, fără evaluări generale”, a punctat Vladimir Filat în faţa presei. El a mai declarat că o parte din cheltuieli trebuie să şi le asume agricultorii înşişi, precizînd că pagubele nu vor fi acoperite integral de la bugetul de stat sau de partenerii străini: „Cifra enunţată nu presupune obligatoriu finanţare de la bugetul de stat sau de la partenerii de dezvoltare. Sunt anumite pierderi pe care trebuie să şi le asume agricultorii”.



Agrarienii din Republica Moldova planifică să iniţieze la finele lunii iulie proteste în masă împotriva politicii promovate de guvern în sfera Agriculturii. Producătorii agricoli se pronunţă împotriva deciziei autorităţilor de a majora taxa pe valoare adăugată de la 8 la 20 procente.
Se preconizează că la 31 iulie în Chişinău şi în centrele raionale vor ieşi agricultorii care vor scoate maximum de tehnică agricolă pe drumurile principale ale ţării. Potrivit unor informaţii, agrarienii sunt dispuşi să ceară convocarea sesiunii extraordinare a parlamentului pentru modificarea legislaţiei fiscale.

În vara anului curent, producătorii agricoli s-au confruntat nu doar cu refuzul autorităţilor de a constitui politica fiscal-bugetară bazată pe realităţi, nu pentru a menţine deficitul bugetar, dar şi cu seceta urmată de ploi torenţiale, care a compromis în mod considerabil recolta.
Conform datelor Federaţiei Naţionale a patronatelor din agricultură şi industrie, recolta de grîu s-a redus cu 50 la sută, de orz — cu 70 la sută, rapiţă — cu 90 la sută.

Eu îndemn pe cei care mai sunt adecvați, să susținem și să ieșim împreună cu agrarienii!!!

Sursa
2012-07-22 23:03:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

04:18:29JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
14:17:07Tender pentru achiziția lucrărilor de construție a unui foișor —» Asociaţia Obştească "Demos"
08:51:47Șansele Republicii Moldova de a deveni membră a Uniunii Europene pină în 2030 —» Roman Mihăeş
08:42:21Identitatea culturala dubla si basarabenii din Romania —» Roman Mihăeş
08:10:46Pactul pentru Europa si interesele de partid —» Roman Mihăeş
07:20:24Despre necesitatea crearii unui pol social-democrat —» Roman Mihăeş
06:51:45Despre alegerile prezidentiale la inceput de an politic —» Roman Mihăeş
05:51:03MEMORIE DE ȘCOLAR —» Leo Butnaru
08:59:009 obiceiuri care pot ușura viața oricărei mame —» Sunt MAMĂ!
11:41:10Declaraţie Hyde Park despre arestul unui activist —» Curaj.TV | Media alternativă
09:05:18Micile și marile bucurii ale lunii august 2024 —» Sunt MAMĂ!
05:45:10DIN POEZIA AVANGARDEI UCRAINENE —» Leo Butnaru
01:34:43Rescat de Pere Bessó (trad. al español y rumano) —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:10:06Cu ocazia începutului noului an de studii 2024-2025, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a transmis un mesaj de felicitare elevilor și cadrelor didactice —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
14:07:24Tineretul revoluţionar al Bienne-ului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:33:52Banca Națională a Moldovei ar putea avea noi competențe —» Drept MD
08:50:0010 motive pentru care e necesar să frecventăm biserica în zi de duminică —» Sunt MAMĂ!
07:37:57POTECĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:35:44LUMINI —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:43:47AȚI ÎNCERCAT SĂ DIALOGAȚI CU INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ? - EU DA... —» Leo Butnaru
14:08:39Alain DELON —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:45:005 modalități de a-ți menține zilnic nivelul ridicat de energie! —» Sunt MAMĂ!
05:25:38JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
03:53:11Grupe noi la început de 2024 —» Fizică şi chimie
10:07:45Din nou: vom mai FI? —» Argentina Gribincea's Blog