Altă viziune

"Пацаны ваще Ребята"  Deputații Moldoveni pe 13 iulie au pleact în concediu, care va dura pînă în luna septembrie. Sincer, au meritat pațani odihna. Au ales pe Timofti președinte din a 4 încercare, violînd constituția și uzurpînd puterea în stat, în numele "democrației și libertații". Au adoptat legea antidiscriminare (Legea PiLeDzeMiei) scuipînd în Religia Ortodoxă, în Cultura Moldovenească și în sufletele Cetățenilor Repulicii!!! Clar că legea era adoptată în numele "democrației și libertații"!!!


Foștii komuneaji alde Hadârcă, Hotineanu, Diacov, Lupu, foștii KGB-iști securiști alde Filat și cîțiva indivizi din PL, au condamnat regimul "TOTALITAR COMUNIST".
Au înterzis utilizarea simbolului Secera și Ciocanul în scopuri politice. Credeţi că era făcut special, pentru a elimina opoziţia de pe scena politică?!  Nu vreau să scriu mult despre această condamnare. Deoarece în primu rînd nu cred în sinceretatea acestor pseudo-luptători cu Comunism. În al doilea rînd este evident dorinţa liberalelor de a exclude opoziţia din viaţa politică. Trei, scopul puterii actuale este dezbinarea societății și nici decum consolidarea. Patru, condamnarea Comunismului și eroizarea criminalilor naziști de la Garda de fier, Corneliu Zelea Codreanu pînă la  mareşalului Antonescu, încă o dată dovedește că în Moldova la putere este regim Oligarh-Nazist. Și patru, despre care condamnare noi putem vorbi cînd însuși PCRM a condamnat totalitarismul Stalinist încă în 2006. Pațani au întîrziat cu condamnarea cu 20 de ani.

Iacătă și Timofti nu se lasă de lume. Timofti va primi îndemnizaţia de concediere în valoare de peste 300 mii de lei. 
Normal?! Normal!!!
Şi iată eu stau şi mă uit la tăt kktu ăsta şi mi-se face greaţă.  Haideți să vedem care este situație reală în stat.

AgriculturaSăptămâna trecută, premierul Vladimir Filat a prezidat şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale în cadrul căreia s-a discutat despre pagubele provocate de seceta din acest an, dar şi de vijeliile şi ploile cu grindină care au urmat arşiţei. Responsabili din cadrul ministerelor şi serviciilor abilitate i-au raportat primului ministru despre măsurile luate în vederea prevenirii altor prejudicii şi au făcut o evaluare a pagubelor provocate pînă acum de intemperii.

Dincolo de măsurile trasate şi indicaţiile date, premierul a avut şi bănuiala că miniştrii ar trage cu ochiul, mai mult decît ar fi cazul, la Fondul de Rezervă al Guvernului, suspectîndu-i pe aceştia de gînduri ascunse în legătură cu respectivul fond. „Toţi miniştrii vă gîndiţi numai la Fondul de Rezervă”, i-a admonestat acesta. Ba mai mult, Filat nu exclude că chiar se exagerează în privinţa sumelor necesare pentru lichidarea pagubelor provocate de secetă şi de ploile puternice din ultima perioadă. Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a estimat că au fost provocate pagube în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei.

Primul ministru nu pare să fie de acord cu această evaluare. „Eu nu ştiu despre ce vorbeşte domnul Bumacov. El urmează să prezinte cifre probate, fără evaluări generale”, a punctat Vladimir Filat în faţa presei. El a mai declarat că o parte din cheltuieli trebuie să şi le asume agricultorii înşişi, precizînd că pagubele nu vor fi acoperite integral de la bugetul de stat sau de partenerii străini: „Cifra enunţată nu presupune obligatoriu finanţare de la bugetul de stat sau de la partenerii de dezvoltare. Sunt anumite pierderi pe care trebuie să şi le asume agricultorii”.Agrarienii din Republica Moldova planifică să iniţieze la finele lunii iulie proteste în masă împotriva politicii promovate de guvern în sfera Agriculturii. Producătorii agricoli se pronunţă împotriva deciziei autorităţilor de a majora taxa pe valoare adăugată de la 8 la 20 procente.
Se preconizează că la 31 iulie în Chişinău şi în centrele raionale vor ieşi agricultorii care vor scoate maximum de tehnică agricolă pe drumurile principale ale ţării. Potrivit unor informaţii, agrarienii sunt dispuşi să ceară convocarea sesiunii extraordinare a parlamentului pentru modificarea legislaţiei fiscale.

În vara anului curent, producătorii agricoli s-au confruntat nu doar cu refuzul autorităţilor de a constitui politica fiscal-bugetară bazată pe realităţi, nu pentru a menţine deficitul bugetar, dar şi cu seceta urmată de ploi torenţiale, care a compromis în mod considerabil recolta.
Conform datelor Federaţiei Naţionale a patronatelor din agricultură şi industrie, recolta de grîu s-a redus cu 50 la sută, de orz — cu 70 la sută, rapiţă — cu 90 la sută.

Eu îndemn pe cei care mai sunt adecvați, să susținem și să ieșim împreună cu agrarienii!!!

Sursa
2012-07-22 23:03:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:01:46LACONIC —» Leo Butnaru
08:10:38Este Allah cel mai mare? —» Moldova Creștină
17:24:33Greva foamei cu taxiuri galbene în piața Constituției —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:13Radacini Metier – Best of Show Moldova Sparkling Wine —» Fine Wine
14:05:302024 Geneva Motor Show-uleţ —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:03:28Armata se comportă în trafic ca poliția, arogant —» Curaj.TV | Media alternativă
08:53:20Poliția, exemplu prost pentru alți șoferi —» Curaj.TV | Media alternativă
20:55:03How We Built a New Home for WordPress.com Developers Using the Twenty Twenty-Four Theme —» Misterioz
15:29:40Despre guvernarea PAS, deja la timpul trecut. „Sistemul se opune” abia începe —» Nicolae Federiuc
14:50:50ABC-ul reciclării —» BiblioCity
11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:15:14Moldova, record de medalii la Mundus Vini —» Fine Wine
06:38:28CORIFEI AI POEZIEI FRANCEZE —» Leo Butnaru
20:50:02Băi de urzici (I) —» Argentina Gribincea's Blog
19:01:16Atacată de o haită de cîini apoi agresată la primăria Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:15MĂRIEI SALE POEZIA —» Leo Butnaru
12:02:58Promovarea valorilor europene —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:50:37Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte —» BiblioCity
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
20:21:06Polițistă la volan, fără centură, cu telefon —» Curaj.TV | Media alternativă
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
19:59:40Dragobete Party de Ziua Îndrăgostiților la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă