Cum e să fii high - capitolul 2

Detalii şi oameni
         Numai somnul, orgasmul și drogul ne rup de rutina zilnică a căcăcioșilor. De fiecare dată la schimbarea habitatului, acomodarea face cuibarul mai fertil și corespunzător individului, apoi apar crizele de personalitate, dominanța și impunerea. După selecția timpului și a spațiului, căcații rămân cu WC-ul lor, iar restul trăiesc relaxați cu pace și prosperitate văzându-și de treaba şi viaţa lor. Numai vizualizând pe linia relaxantă a organismului ne putem concentra pe viitor, pe viziuni, pe planuri şi dorințe concrete. Filmul, ca artă a transcederii substitue acțiunea cu procesul, cauza cu efectul suprem. Karma și ăsta H. Ești aici ca să spui cum se petrec lucrurile cu adevărat, nu cum spun actele oficiale că ar trebui să se petreacă.


Gara Feroviară din Suburbie
     Feelings so true, în gară pufăie tren plin de grafitti în straturi nespus de groase. Stropii de vopsea s-au uscat, parcă sunt lacrimile de plictiseală ale trenului- Timișoara Nord. Într-un Audi, niciodată să nu îți dai  interes pentru cei care ascultă drumbase, deoarece în mașinile nemțești se ascultă trance. Ascuntă-l la Drum pe Băse în Dacia Logan. Mergi încet şi simte orașul, e nocturn și trist în ultima seară din cimitirul tinereții studențești. Zebra e prietenoasă, observi că aproape zburdă odată cu sandalele tale vechi. Vocea cunoscută din interfon este precedată de o deschidere violentă a ușii de bloc. Senzația friendly se coboară pînă în gaura cheii cu un miros de prăjitură verde. Salutul obișnuit franțuzesc e urmat de același pat scârţâitor de bătrînețe, cutia cu filme și știri - televizorul. Pe pat este cuțitut de tăiat frunza la cîini. Pe o foaie de album sunt desenați doi soldați din Star Wars. Pe armurile lor sunt presurate mici bucăţi ce înglobează plăcut izolarea lui Raphael Mechoulam din Israel. Deci tot soldaţii sunt răspunzători de feelingul luptătorului din tine. Afară e timp proaspăt de vară, nocturn şi jun ca sufletul. Îmi luminile de omletă ale stâlpilor, mașinile ascund secrete și oameni dubioși. Ici trece cineva în taxi, dincolo oaie cu bani și căruță roz, din căruţă se coboară un pachet de mușchi fără creier, într-un Nissan X-Trail stau vreo cinci și se ceartă din cauza banilor cu amenințări, injurii și alte măgării de criză. Încearcă doar să ieși la balcon și să privești mașinile care fut liniștea pensionarilor și a ta la 3 dimineața. În cîteva momente telefonul îți sună, tresari dintr-un somn euforic de comtemplare şi tăcere:„ - Unde sunteți, jos ? Vin imediat. Ce, mai vin ăştea cu banii ? ”
Corpul iese pe ușă apoi coboară scările. Sufletul rămâne singur cu  paharul de apă. Paharul cu apă devine indispensabil  atunci cînd obrajii  ţi se întind uscați pe maxilar. Bea apă, apoi mergi să urmărești știrile ProTV. Sunt incredibil de înţelese. Îţi poţi da seama care măgari conduc viaţa din capitală, ce maşini au absolvenţii proşti de anul ăsta ce nu ai luat BAC- doar îţi vei da seama cât de mult banii generează criza de personalitate şi puterea aroganţilor. Astfel rulând 2 chestii: filmul şi  fărîma de natură sălbatică, ai dreptul deplin de a înţelege ce urmează să faci. 420 Sleep my dear, in the middle of the night. 

Sursa
2012-07-20 01:25:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:01:46LACONIC —» Leo Butnaru
08:10:38Este Allah cel mai mare? —» Moldova Creștină
17:24:33Greva foamei cu taxiuri galbene în piața Constituției —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:13Radacini Metier – Best of Show Moldova Sparkling Wine —» Fine Wine
14:05:302024 Geneva Motor Show-uleţ —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:03:28Armata se comportă în trafic ca poliția, arogant —» Curaj.TV | Media alternativă
08:53:20Poliția, exemplu prost pentru alți șoferi —» Curaj.TV | Media alternativă
20:55:03How We Built a New Home for WordPress.com Developers Using the Twenty Twenty-Four Theme —» Misterioz
15:29:40Despre guvernarea PAS, deja la timpul trecut. „Sistemul se opune” abia începe —» Nicolae Federiuc
14:50:50ABC-ul reciclării —» BiblioCity
11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:15:14Moldova, record de medalii la Mundus Vini —» Fine Wine
06:38:28CORIFEI AI POEZIEI FRANCEZE —» Leo Butnaru
20:50:02Băi de urzici (I) —» Argentina Gribincea's Blog
19:01:16Atacată de o haită de cîini apoi agresată la primăria Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:15MĂRIEI SALE POEZIA —» Leo Butnaru
12:02:58Promovarea valorilor europene —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:50:37Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte —» BiblioCity
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
20:21:06Polițistă la volan, fără centură, cu telefon —» Curaj.TV | Media alternativă
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
19:59:40Dragobete Party de Ziua Îndrăgostiților la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă