Cum e prima dată

Deşi e foarte plăcut, prima dată este super, mega dificil. De altfel, ca orice alt lucru pe care îl faci în viaţa asta pentru întâia oară. În plus, în acest caz se mai adună şi emoţiile. Oricum, totul începe cu pregătirea psihică. Stai, te uiţi la tine în oglindă şi îţi spui, o să poţi! Eşti matur deja, cu experienţă, trebuie să începi să o faci şi basta! Nu ai de ales, pur şi simplu trebuie să treci peste emoţii, pentru că ai multe, pentru că atunci când ai început, nu mai poţi da înapoi, nu te poţi scuza şi retrage. Desigur, dacă nu cumva vrei să te faci de râs. Aşadar, dacă te-ai pregătit mintal, dacă ştii tot ce o să faci, ce o să spui, cum o să spui, s-ar putea zice că eşti pregătit?

-

Pe naiba. Orice plan ţi-ai făcut trebuie să ştii că există un milion şi o mie de condiţii să ţi-l dea peste cap. Aşa că pregăteşte-te şi pentru neprevăzut. Habar nu ai ce se va întâmpla, aşa că regula de aur este să fii calm, iar dacă lucrurile o iau razna te comporţi de parcă, dar eu ştiam că aşa va fi, da, da. Acesta este de fapt planul meu, aşteptam să se întâmple şi asta.

-

Actul în sine este extrem de solicitant. Când începe te trec imediat toate transpiraţiile, începi să te mişti ciudat, parcă nu ai control asupra corpului tău. Se întâmplă asta pentru că te gândeşti prea mult la cum trebuie să stai, ce trebuie să faci cu mâinile, unde să priveşti? Regula de bază, fii însuţi, fii calm, corpul ştie ce să facă, nu-l mai presa cu adrenalină suplimentară. Şi aşa, săracul, este la limită.

-

În fine, să zicem că te-ai calmat. Acum este momentul în care trebuie să o priveşti. Te uiţi la ea în funcţie de evenimente, fie cu zâmbet, fie serios. Evident, mai mult serios decât cu zâmbet. Apropo: zâmbetul acoperă emoţiile, dar dacă eşti prea zâmbitor s-ar putea să pari superficial şi nepregătit. Ziceam că te uiţi la ea şi începi. Acum e acu. Ce ştii despre asta, ce ţi-au spus alţii să faci, cum ai asimilat experienţa altora, cât de multe informaţii ai: contează totul. Ea vede, ea simte, ea îţi descoperă orice urmă de falsitate, stângăcie. În faţa ei eşti “dezbrăcat”.

-

Eu aşa am trăit lucrurile. La mine aşa a fost. Mi s-a spus că m-am descurcat. Mi s-a zis că, deşi am avut sincope, am demonstrat că pot. Vă daţi seama, este important să nu mă fac de cacao, doar m-a văzut o ţară întreagă…

-

Ia staţi! Oooof. Am recitit tot ce am scris mai sus. Voi ce aţi crezut că am făcut? Băăăăi, neserioşilor. Ieri am făcut pentru prima dată un live, cum zic jurnaliştii de televiziune. Adică o transmisiune în direct de la locul de desfăşurare a unui eveniment. În cazul meu, deschiderea autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. Iar ea, cea despre care vorbeam mai sus, nu este decât camera de filmat, care nu iartă nimic cu ochiul ei negru, strălucitor. În faţa ei ori eşti pregătit, ori eşti de nimic. De aia am zis “dezbrăcat”. Şi da, te trec transpiraţiile pentru că ai emoţii. Şi da, trebuie să-ţi relaxezi corpul ca să nu pari făcut de lemn sau, dimpotrivă, prea speriat şi excitat, pardon, surescitat. Dar voi ce aţi crezut?

-

Aici aveţi şi prestaţia subsemnatului - transmisiunea în direct. În ceea ce mă priveşte, este o mândrie, chiar o onoare că cineva a avut multă încredere în mine. Am făcut-o şi pe asta.


Sursa
2012-07-20 08:05:04



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

14:54:38Pentru copiii de la Tabăra de Vară a Alianței Franceze vara a început cu lecții —» BiblioCity
14:54:13La Tabără, la Bibliotecă vin copii talentați —» BiblioCity
14:53:49În vacanța mare? De unul singur? Oare cum ar fi? —» BiblioCity
14:53:27Orice întâlnire a copiilor cu scriitorii devine un eveniment memorabil —» BiblioCity
14:52:43Cartea cea de toate zilele. Adevărată lecție de educație patriotică și spirituală —» BiblioCity
14:52:19Copii și Cuvinte. O Vacanță Mare cu o Scriitoare Mare este o Poezie scrisă împreună —» BiblioCity
14:51:57CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
14:49:23GHICITORI PE PORTATIV. Scriitoarea Marcela Mardare și-a amintit de elevii săi de cândva —» BiblioCity
17:35:45IHTIANDRU —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:16:32105 ani de la nașterea artistului plastic Gleb Sainciuc —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:45:27EDITORIAL | Cazul „expertului” pedofil și noua mare provocare a lumii „moderne” —» Nicolae Federiuc
11:04:24DACĂ CITIȚI ÎN BULGARĂ, UN INTERVIU DIN REVISTA „FLACĂRA”, EDITATĂ DE UNIUNEA SCRIITORILOR DIN BULGARIA Leo Butnaru - Ognian Stamboliev —» Leo Butnaru
03:42:46PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:02:18EXTRAS DIN INTERVIU —» Leo Butnaru
03:01:20JURNALUL CA MEMORIE, 1992 —» Leo Butnaru
10:18:42Primul concediu în patru cu Ilinca și Matei (probabil ultimul în Creta) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
16:32:16Marea strategie scurtcircuitată —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:32:49CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
04:10:45PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI / POEME —» Leo Butnaru
19:04:43PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:11:39Mărturii din GULAG filmate la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
06:46:22Cercetașii ingenioși vara la Bibliotecă —» BiblioCity
06:25:46Amintiri despre foame și canibalism —» Curaj.TV | Media alternativă
03:30:24JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
15:07:39Trei reguli de știut când servim spumant! —» Fine Wine