Site despre bănci și finanțe în Moldova

Să schimbi euro/dolarii pe lei sâmbătă seara, luni la ora 19:30 sau în toiul nopții în Chișinău, nu este o problemă. La noi nu persistă acestă problemă ca e în țările europene. E clar că economia țării se bazează în mare parte pe remitențele valutare transmise de moldovenii din străinătate și agenții economici și băncile se adaptează sub necesitățile cetățenilor.

De exemplu, creditul de la MobiasBanca se poate achitat până la 20:00 în fiecare zi, iar filiala VictoriaBank din incinta centrului comercial ShoppingMallDova lucrează până la ora 22:00, unde se poate nu doar schimba valută ci și efectuarea tranzacțiilor de pe un cont oarecare.

Acestă tendință se răspândește și pe site-urile locale, despre acest fenomen am scris și în blogul meu personal, ”Cursul valutar - element inclus în fiecare site (RU)”, într-adevăr așa și este. Uneori cursul valutar poate fi întâlnit pe un site pe care acesta nu ar trebui să fie prezent. Pe lângă aceasta puteți avea cursul valutar direct pe dispozitivul mobil, de la proiectul money.point.md pentru iPhone și iPad sau exchanger.md pentru iOS, Android și Windows. Iar relativ nu demult ( 28 iunie 2012), a fost lansată încă o aplicație pentru iPhone, icurs.md.

Proiecte dedicate băncilor și cursului valutar sunt destul de multe. Sunt unele care și-au stopat activitatea și unele active și cu siguranță vor mai apărea proiecte asemănătoare. Dar este un proiect destul de interesant, bancamea.md, despre care vom vorbi aparte.

Spre deosebire de alte site-uri asemănătoare, pe lângă cursul valutar (cu grafice ai evoluției) sunt și alte instrumente și informații utile. Mai multe proiecte au parțial aceste funcții și informații, însă plusul bancamea.md, este că totul e strâns într-un singur loc.

Beneficiile proiectului bancamea.md:

1. Calculatorul depozitelor și creditelor. Pentru depozite trebuie introdusă suma dorită, valuta, termenul depozitului și să alegeți banca dorită pentru ce oferte sunt disponibile sau să alegeți toate băncile. Pentru credite, trebuie să alegeți tipul creditării și ca în cazul depozitelor, trebuie să alegeți toate băncile sau o bancă oarecare pentru a vedea cele mai avantajoase oferte. După introducerea informației necesare este posibil de comparat toate ofertele afișate.

2. Transferuri bănești. În fiecare bancă există posibilitatea de a transfera sau a primi bani prin intermediul sistemului ”Western Union” sau ”UNI Stream” și prin alte sisteme de gen  "Быстрая Почта", "Золотая Корона" și multe altele. În unele bănci sunt disponibile unele sisteme populare de transferuri bănești, iar în altele nu. Pentru a nu va încurca și să știți ce în ce bancă să vă duceți, pe site este categoria ”Transferuri bănești”, unde într-o formă vizuală comodă este afișată toată informație despre băncile ce suportă u oarecare sistem de transferuri bănești.

3. Informații actuale. Pe site se publică știri economice, împărțite pe știri interne și din întreaga lume, de asemenea se publică ”case-uri” publicitare de succes a băncilor din întreaga lume și noutăți a băncilor din Moldova. Anunțuri despre traning-uri economice, posturi vacante și anunțurile de vânzarea bunurilor sechestrate de către bănci. Acest lucru prezintă plus bun pentru un site despre finanțe și bănci. Pe lângă aceasta pe site persistă niște mărunțișuri ca: fotografia, citatul și bancul zilei.

4. Informații despre bănci. Site-ul este integrat cu Google Maps și dacă aveți nevoie să găsiți un bancomat sau o filială a unei bănci, folosiți căutarea și informația va fi afișată pe hartă. Căutarea se face pe categorii, după orașe și sectoarele Chișinăului, de asemenea este și afișarea filialelor ce lucrează în weekend. Pentru filiale se afișează informații despre adresă, telefon și servicii prestate. Pentru bancomate este posibil de a filtra acele bancomate ce dau valută străină. Pe lângă aceasta pe site este informații depline despre bănci sub formă de ”cartonașe”, unde sunt prezente informații generale despre bancă, depozite, credite, cardurile pe care le emit și alte servicii prestate de bancă.

Site-ul bancamea.md realizează un clasament a băncilor din Moldova, bazat pe feedback-ul utilizatorilor. Până când clasamentul nu este reprezentativ, deoarece utilizatorii nu sunt activi, însă totul este înainte.

Vă vom povesti mai despre proiectele locale, despre cele noi și deja lansate de ceva timp. Dacă aveți un proiect interesant și doriți să scriem despre el sau dacă cunoaște un proiect interesant din Moldova, scrieți-ne pe adresa nostră de e-mail editor@indigital.md.


Sursa
2012-07-16 15:31:01Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:56:46Cea mai delicioasă pizza pe tigaie —» Sunt MAMĂ!
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:41Cumpără adevărul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină