PUTEREA RUSA SE PREGATESTE SA RIPOSTEZE INAINTE DE VACANTA PARLAMENTARA

Citez integral din articolul:  http://epochtimes-romania.com/news/puterea-rusa-se-grabeste-sa-riposteze-inainte-de-vacanta-parlamentara—161193    Până la vacanţa parlamentară de vară, adică în viitorul cel mai apropiat, legislativul rus se grăbeşte să ia decizii pe marginea mai multor legi ce ar putea fi folosite împotriva opoziţiei şi a mass-media cu atitudini critice faţă de putere, notează cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Puterea de la Moscova are motive de îngrijorare: potrivit diverselor sondaje de opinie, ratingurile lui Vladimir Putin au scăzut în capitala Rusiei sub 40%, înregistrând o scădere şi în provincie, chiar dacă aici ele se menţin în jur de 60%. În afară de aceasta, potrivit rezultatelor unuia dintre ultimele sondaje ale Levada-Ţentr, cea mai mare parte din populaţia Rusiei prognozează că protestele anti-Putin vor continua.

Articole pe aceeaşi temă

citeste si:http://epochtimes-romania.com/news/drogurile-cea-mai-serioasa-problema-a-rusiei—161171

http://saccsivdotcom.wordpress.com/2012/07/12/rusia-totalitaraduma-de-stat-a-aprobat-legea-care-cere-ong-urilor-finantate-din-exterior-sa-se-declare-agenti-straini/

Prima lovitură la adresa opoziţiei ruse a devenit, în opinia cotidianului german, înăsprirea legii privind reuniunile, lege adoptată la începutul lui iunie. Astfel, noile reguli prevăd amenzi mari pentru organizatorii de mitinguri în cazul comiterii de infracţiuni de către participanţi.

Apoi, partidul pro-Kremlin a venit cu iniţiativa modificării legii privind organizaţiile non-comerciale. Sensul proiectului de lege, programat a fi aprobat săptămâna aceasta, constă în aceea că organizaţiile non-guvernamentale din Rusia care au activitate politică şi primesc bani din afară vor fi obligate, sub ameninţarea unor substanţiale amenzi şi termene de detenţie, să se înscrie în registrul Ministerului Justiţie sub statutul de ‘agent străin’. După cum subliniază Frankfurter Allgemeine, încă din vremurile sovietice această noţiune echivalează practic cu cea de ‘spion’ sau ‘duşman’, respectiva interpretare impunându-se şi mai mult din cauza propagandei antioccidentale.

A treia pe lista contraloviturilor legislative ale puterii ruse se află încercarea, la prima vedere destul de rezonabilă, de a stopa propagarea pornografiei infantile pe internet şi de a proteja legislativ copiii şi tineretul de promovarea virtuală a suicidului şi a consumului de droguri. După cum precizează Frankfurter Allgemeine Zeitung, protestele criticilor constau în aceea că normele intenţionat vagi şi posibilitatea de a realiza ‘liste negre ale site-urilor dăunătoare ce trebuie blocate’ vor deschide drumul pentru cenzură. Cotidianul german aminteşte că internetul, în special reţelele sociale, au devenit un important mijloc de comunicare în masă pentru societatea cu atitudini critice şi un instrument absolut necesar pentru organizarea iniţiativelor cetăţeneşti.

Ultima lovitură din acest moment este, potrivit cotidianului german, proiectul de lege privind reincluderea în Codul Penal a unor articole privind ofensele şi calomnia, articole ce prevăd sancţiuni de până la cinci ani detenţie. În trecut, aceasta s-a recomandat deja ca un excelent instrument pentru aplicarea de măsuri disciplinare la adresa jurnaliştilor critici faţă de putere: doar în ultimii trei ani, circa 800 de jurnalişti ruşi au fost condamnaţi pentru propagarea de informaţii calomniatoare, majoritatea în provincie şi pe baza declaraţiilor unor funcţionari de stat.

Ruşii se îndoiesc că ‘spiritul confruntării va putea fi din nou închis în sticlă’ cu ajutorul legilor draconice şi a viitoarelor procese penale împotriva demonstranţilor. În afară de aceasta, în timpul alegerilor pentru Duma de Stat şi pentru guvernatori, alegeri ce se vor desfăşura în toamnă în unele regiuni, ar putea apărea, pe lângă nemulţumirile politice, şi nemulţumirile sociale. În opinia Frankfurter Allgemeine Zeitung, acest lucru va putea duce la proteste inclusiv din partea celor care până de curând s-au menţinut în afara politicii, deoarece nici pe provinciali nu-i va lăsa indiferenţi faptul că majorarea tarifelor pentru serviciile comunale şi energie electrică afectează substanţial bugetele familiilor.

http://saccsivdotcom.wordpress.com/2011/11/23/rusiapericol-biologic-pentru-omenirerusia-se-pregateste-pentru-al-iii-lea-razboi-mondial/ După o ştire Agerpres         vezi si:             http://saccsivdotcom.wordpress.com/2012/06/28/expert-francezregimul-putin-se-va-prabusi-brusc/            http://saccsivdotcom.wordpress.com/2012/02/18/fotosimbolul-satanic-666-pe-pasaportul-rusesc/ Citeste si:De ce comunimul/socialismul este diabolic(demonic):http://www.moldovacrestina.net/social/de-ce-comunismul-este-diabolic-3-argumente/Sursa
2012-07-15 19:27:12Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:56:46Cea mai delicioasă pizza pe tigaie —» Sunt MAMĂ!
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:41Cumpără adevărul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină