TAIWAN:SURSE DE ENERGIE ALTERNATIVA

Compania Delta Electronics, un producător de frunte al surselor de alimentare cu energie, a luat parte la reconstrucţia clădirilor şcolii primare Ming Chuan în Kaohsiung, Taiwan, îngropate sub un strat de noroi format după taifunul Marakot din august 2009. Datorită eforturilor Ministerului Educaţiei Taiwan, Universităţii de Stat Chenggong (NCKU) şi Fundaţiei Delta Electronics pentru promovarea educaţiei şi protecţia mediului înconjurător, clădirea nouă a şcolii reprezintă un model de eco-arhitectură de ultimă generaţie, oferind un nivel minim al consumului de energie şi un exemplu de construcţii pe baza materialelor ecologice. În plus, în clădirea nouă a bibliotecii pentru copii Ming Chuan, s-a realizat conceptul de “energie zero”, bazat pe o combinaţie a sistemelor alternative de energie Delta Electronics şi a tehnologiilor de construcţie “verzi”.

«Clădirea potcoavă din aşezarea Hufayzen, a fost construită în anii 1925-1933 ca un proiect pilot de locuinţe sociale, în sudul districtul Neukölln, Berlin.

În procesul reconstruirii clădirii principale a şcolii primare Ming Chuan (Ming Chuan Platform, District Namasia, Kaohsiung, Taiwan), au fost utilizate numai materialele de construcţii ecologice, inclusiv specii de lemn local care au permis reducerea emisiilor de carbon în timpul prelucrării şi transportării. Clădirea este dotată cu sisteme de iluminat cu LED-uri şi un set de generatoare de energie solară şi eoliană Delta Electronics, care în combinaţie cu eco-arhitectura, prevăd o reducere a consumului de energie cu 65%. De asemenea, la proiectare sunt luate în considerare principiile de utilizare a luminii naturale şi a rozei vînturilor locale.

Conceptul de ”energie zero” (zero-energy building), utilizat în construirea clădirii bibliotecii la şcoala primară Ming Chuan este realizat printr-o combinaţie a tehnologiilor de construcţie “verzi” dezvoltate la Facultatea de Arhitectură a Universităţii Naţionale Cheng Kung (NCKU) şi a sistemelor de alimentare cu energie alternativă special concepute de Delta Electronics. Soluţii de înaltă performanţă bazate pe colectoare solare şi surse de energie eoliană Delta împreună cu principiile arhitecturii ecologice au oferit clădirii posibilitatea de a avea energie independentă şi statutul de unică bibliotecă pentru copii cu un nivel zero al consumului de energie în Taiwan.

Designul interior al şcolii combină tradiţiile arhitecturale locale şi problemele contemporane de învăţămînt cu un grad ridicat de siguranţă ecologică. Pe lîngă utilizare în scopul destinat, clădirea principală a şcolii va servi drept adăpost local, avînd o sursă de putere independentă în timpul unui dezastru posibil. Structura clădirii este concepută în stilul unei case pe piloni, decorat cu sculpturi naţionale, realizate din copaci deterioraţi de taifunul Marakot, menţinînd astfel patrimoniul istoric din Taiwan.

Preşedintele şi fondatorul Delta Electronics, domnul Bruce Cheng, a remarcat că în anii următori, Fundaţia Delta Electronics, pentru promovarea educaţiei şi protecţia mediului înconjurător se va concentra asupra problemelor ecologice, conservării energiei şi construcţiei clădirilor “verzi”. Fundaţia va continua să sprijine şcoala Ming Chuan, prin investiţii în organizarea şi dezvoltarea educaţiei ecologice şi agricole, precum şi creşterea interesului în protejarea mediului înconjurător şi reducerea emisiilor de carbon în rîndul populaţiei locale.

Întregul proces de reconstrucţie a şcolii primare Ming Chuan a fost documentat de canalul tv National Geographic şi va fi în curînd difuzat în 35 de ţări din întreaga lume. Pe canalul de televiziune rus, filmul documentar va fi lansat în iunie 2012.

sursa: energysafe.ru
Sursa
2012-07-13 14:08:24Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:01:46LACONIC —» Leo Butnaru
08:10:38Este Allah cel mai mare? —» Moldova Creștină
17:24:33Greva foamei cu taxiuri galbene în piața Constituției —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:13Radacini Metier – Best of Show Moldova Sparkling Wine —» Fine Wine
14:05:302024 Geneva Motor Show-uleţ —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:03:28Armata se comportă în trafic ca poliția, arogant —» Curaj.TV | Media alternativă
08:53:20Poliția, exemplu prost pentru alți șoferi —» Curaj.TV | Media alternativă
20:55:03How We Built a New Home for WordPress.com Developers Using the Twenty Twenty-Four Theme —» Misterioz
15:29:40Despre guvernarea PAS, deja la timpul trecut. „Sistemul se opune” abia începe —» Nicolae Federiuc
14:50:50ABC-ul reciclării —» BiblioCity
11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:15:14Moldova, record de medalii la Mundus Vini —» Fine Wine
06:38:28CORIFEI AI POEZIEI FRANCEZE —» Leo Butnaru
20:50:02Băi de urzici (I) —» Argentina Gribincea's Blog
19:01:16Atacată de o haită de cîini apoi agresată la primăria Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:15MĂRIEI SALE POEZIA —» Leo Butnaru
12:02:58Promovarea valorilor europene —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:50:37Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte —» BiblioCity
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
20:21:06Polițistă la volan, fără centură, cu telefon —» Curaj.TV | Media alternativă
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
19:59:40Dragobete Party de Ziua Îndrăgostiților la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă