Siret Bărăgan, nu este altceva decât management vizionar...

 (Sursa: Gândul)
Nu cred că este o noutate pentru noi să ştim că România este o ţară cu un potenţial foarte mare atât turistic, cât şi în agricultură. Ca şi fond natural ne putem mândri cu ceea ce avem - deşi s-a defrişat masiv şi s-a intrat în rezervaţiile naturale ca şi pe tarlaua proprie.
Totuşi, statul român nu se înghesuie la iniţiative. Aş spune că suntem destul de vizionari la deţinerea puterii şi folosirea ei în orice alte scopuri decât cele care ar trebui, dar, nu suntem vizionari când e vorba de a şlefui această ţară, locurile cu potenţial deosebit şi oraşele care ar atrage turişti.
Nu ştiu care e scopul celor de la putere, însă aş spune că prostia e nelimitată. De ce? Cum să nu îţi doreşti să faci ceva bun pentru ţara asta care să atragă fonduri, investitori cu cap, puteri politice respectate, să o facă una mai bogată şi totodată asta să te îmbogăţească şi pe tine? Poţi fi bogat prost sau deştept! Ei se pare că aleg doar bogăţia pe bază de furt care oricum se va întoarce la noi într-o zi, când şi Justiţia va fi ceea ce trebuie să fie şi nu o curvă de lux, iar oamenii vor înţelege că noi nu suntem un sac fără fund şi trebuie să ne gândim la tot ca la o moştenire pentru generaţiile ce vor veni.
Deci, avem o Dunăre şi habar nu avem să o transformăm în porturi peste porturi care să devină atracţii turistice. Să facem zone de agrement pe malul Dunării din zece în zece km. Să facem plaje, faleze, etc.
Avem râuri pe care putem naviga cu ambarcaţiuni mici. Ce înseamnă asta??? TURISM!!! Atracţie de fonduri, etc Nici asta nu facem
Avem oraşe străbătute de râuri! De ce nu facem şi noi terase pe malul lor? De ce nu facem şi acolo atracţii? De exemplu să facem locuri de îmbăiat, iar pe insuliţele lor naturale să facem terase, să aducem hidrobicilete, bărcuţe, etc...
Administraţiile locale fac de toate numai ce trebuie nu, oamenii se mulţumesc cu ce au, politicieni îşi văd de scaune şi funcţii şi ţara asta în loc să devină una de elită, devine un loc din ce în ce mai asemănător cu un cimitir.
Şi, pentru că noi nu ne gândim, vin ei...investitorii străini şi CULMEA ei văd aici potenţialul. Ei vor să facă. Normal că vor să şi câştige. Altfel ar fi nişte manageri proşti şi foarte proşi, iar eu nu am nevoei de aşa ceva pe aici.
Uite de exemplu ce vor să facă chinezii pe Siret-Bărăgan...canal peste care am trecut cu trenul de sute de ori cred şi am oftat de fiecare dată... Până şi eu am văzut o parte din ce au văzut chinezii şi atunci să nu îmi spun că e rea credinţă de la cei care ne administrează atât local cât şi naţional???

http://www.gandul.info/financiar/siret-baragan-canalul-mai-scump-decat-autostrada-bechtel-in-atentia-chinezilor-care-este-firma-care-a-incasat-22-8-milioane-euro-pe-km-de-canal-functional-video-9847493

Sursa
2012-07-12 15:10:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:01:46LACONIC —» Leo Butnaru
08:10:38Este Allah cel mai mare? —» Moldova Creștină
17:24:33Greva foamei cu taxiuri galbene în piața Constituției —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:13Radacini Metier – Best of Show Moldova Sparkling Wine —» Fine Wine
14:05:302024 Geneva Motor Show-uleţ —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:03:28Armata se comportă în trafic ca poliția, arogant —» Curaj.TV | Media alternativă
08:53:20Poliția, exemplu prost pentru alți șoferi —» Curaj.TV | Media alternativă
20:55:03How We Built a New Home for WordPress.com Developers Using the Twenty Twenty-Four Theme —» Misterioz
15:29:40Despre guvernarea PAS, deja la timpul trecut. „Sistemul se opune” abia începe —» Nicolae Federiuc
14:50:50ABC-ul reciclării —» BiblioCity
11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:15:14Moldova, record de medalii la Mundus Vini —» Fine Wine
06:38:28CORIFEI AI POEZIEI FRANCEZE —» Leo Butnaru
20:50:02Băi de urzici (I) —» Argentina Gribincea's Blog
19:01:16Atacată de o haită de cîini apoi agresată la primăria Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:15MĂRIEI SALE POEZIA —» Leo Butnaru
12:02:58Promovarea valorilor europene —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:50:37Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte —» BiblioCity
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
20:21:06Polițistă la volan, fără centură, cu telefon —» Curaj.TV | Media alternativă
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
19:59:40Dragobete Party de Ziua Îndrăgostiților la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă