Ești blestemat dacă nu frecventezi sistematic serviciile divine ale Bisericii?

Întrebare:

Recent, în postul Paștelui, am fost la preotul din sat să mă spovedesc. Acesta, printre alte lucruri, care îmi sunt clare, mi-a dat următorul canon: să merg în fiecare duminică la Sfânta Biserică, (nimic rău), însă mi-a spus că, dacă nu o fac, îmi va merge rău în viață. Eu nu pot merge foarte des la Biserică, întrucât învăț în oraș și în week-end vin acasă, deci stau foarte puțin timp cu părinții și mai trebuie să mă împart și în 2 locuri, întrucât ei sunt despărțiți, deci îmi e foarte greu să respect acest canon. Există pericolul ca afirmația preotului din satul meu, că “nu o să îți meargă bine în viață” să aibă un efect de blestem sau ceva asupra mea, dacă nu respect acest canon? Trebuie să mă duc la alt preot să mă dezlege de acest canon, pentru a nu suferi mai târziu din cauza că nu am respectat acest canon? Vă mulțumesc.

Este deosebit de important pentru fiecare creștin să frecventeze serviciile divine ale Bisericii, ca să se închine cu ceilalți sfinți, ca să fie în părtășie cu ei, ca să se roage împreună, ca să primească învățătură sănătoasă din Sfintele Scripturi și ca să ia parte la înaintarea Evangheliei. Este trist să vezi că mulți creștini din zilele noastre nu mai dau importanță disciplinei duhovnicești și nu iau parte sistematic la serviciile divine ale Bisericii. În acest sens Dumnezeu vorbește astfel în Sfintele Scripturi:

Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie. (Evrei 10:25)

Este foarte important pentru fiecare creștin să meargă la biserică regulat

Nu trebuie să luați vorba preotului că vă va merge rău ca și blestem, ci ca și avertizare. Pentru că din moment ce nu veniți la serviciile divine ale Bisericii, nu mai puteți primi hrană spirituală și veți deveni tot mai vulnerabil în fața păcatului și a ispitelor și, astfel, bineînțeles că lucrurile vor începe iar să vă meargă rău și vă veți întoarce din nou la păcatele pe care le-ați mărturisit și de care ar fi trebuit să vă deziceți deplin.

Dacă nu puteți totdeauna lua parte la serviciile divine ale bisericii unde slujește preotul care v-a primit mărturisirea, mergeți la o biserică din localitatea unde vă aflați. Căutați în orașul unde locuiți și vă faceți studiile o biserică vie, unde preotul predică învățătura sănătoasă a Domnului Isus Hristos, așa cum a fost lăsată în Sfintele Scripturi și unde și preotul și restul creștinilor își dau silințele să trăiască evlavios potrivit cu învățătură pe care o predică sau o ascultă.

Nu este necesar să mergeți la alt preot ca să vă elibereze de datoria de a frecventa biserica pentru că nici un preot sau pastor adevărat nu va face aceasta niciodată.

De asemenea, faceți-vă obiceiul și disciplina sfântă de a citi și studia zilnic Sfintele Scripturi. Rugați-vă continuu, trăiți potrivit cu ceea ce învățați din Sfintele Scripturi și spuneți la toți oamenii despre Domnul Isus Hristos ca să fie și ei mântuiți.

Nu sunt sigur, dar presupun că nu ați intrat încă în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos și nu ați fost născut din nou. Dacă este așa, atunci grăbiți-vă să încheiați acest legământ, ca să fiți născut din nou, pentru că fără naștere din nou nimeni nu poate vedea și nici intra în Împărăția Cerurilor. Așa să vă ajute Dumnezeu.

Articole similare:

Sursa
2012-07-10 08:00:49Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:00:34Здравка Евтимова взе Вазовата награда за 2024 година —» Biblioteca Hristo Botev
13:33:43За Иван Вазов —» Biblioteca Hristo Botev
19:02:06Amintiri din GULAG filmate la Nisporeni —» Curaj.TV | Media alternativă
14:21:36Copii și Cuvinte. O Vacanță Mare cu o Scriitoare Mare este o Poezie scrisă împreună —» BiblioCity
14:20:25Cartea cea de toate zilele. Adevărată lecție de educație patriotică și spirituală —» BiblioCity
21:23:06Victimă a deportărilor, despre referendumul din toamnă —» Curaj.TV | Media alternativă
22:38:13PORTRETE PLUTITOARE (Ed. Prut Internațional, Chișinău, 2018) —» Andrei LANGA. Blogul personal
22:21:40ANA RAPCEA, Poeții/ Los poetas* —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:43:33God is opposed to the PROUD —» Erik and Elena Brewer's Weblog
08:56:55Republica Moldova prezentă în Tabloul european privind inovarea —» Gheorghe Cuciureanu
22:09:08Margareta Curtescu, autobiografie/ autobiografía* —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:25:10„Europa: investigații de vacanță la bibliotecă” – un program menit să susțină valorile europene —» BPR Ungheni's Blog
07:06:58Dorul de ducă ca destin —» Biblioteca Hristo Botev
04:17:05DIN „VATRA” MIEZULUI DE VARĂ / Partea a III-a —» Leo Butnaru
10:50:54파란통효과 How do I deal with stress while dieting? —» Curat Murdar, Coane Fanica
10:23:52Activist agresat la primăria Truşeni —» Curaj.TV | Media alternativă
08:31:57Două vinuri noi de la Crama Mircești —» Fine Wine
07:30:54Caravana amintirilor din GULAG pornește azi din București —» Curaj.TV | Media alternativă
04:28:58DIN „VATRA” MIEZULUI DE VARĂ / Partea a II-a —» Leo Butnaru
17:01:22Biserica pe post de Armată străină de ocupație în Chișinău și-n „Întreaga Moldovă” —» SINCERITATEA ca SENTINŢĂ | B(îr)log de Traian Vasilcău sau, pur şi simplu, TRAIANUS
14:59:30În pas cu viitorul. Aici începe o nouă diplomație, a unei noi generații – diplomația păcii și a înțelepciunii —» BiblioCity
08:37:53DIALOG ÎN MIEZ DE VARĂ —» Leo Butnaru
16:09:28Test/text pentru supraviețuire —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:02:24How to say “I’m sorry!” —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:30:55Poți ajuta omul doar dacă ea/el vrea —» Curaj.TV | Media alternativă