…a day in my (british) life

Dear readers,

In una din zilele petrecute in Brighton am hotarit sa fac suficiente poze pentru un ADIML post. Deci na, asta s-a intimplat pe data de 4 iulie. Am prins una din zilele cu cea mai buna vreme, plus ca am facut o excursie despre care va povestesc mai jos.

Incep cu privelistea pe care o puteai vedea de la fereastra mea:Cit am stat la Bellerby’s College am avut parte de o single room, foarte confortabila. M-am trezit la 8 si peste jumate de ora deja ma puteai gasi la micul dejun. In acea dimineata ma durea un pic capul pentru ca ma culcasem tirziu, de aceea mi-am luat multa apa, un pachetel de philadelphia cream, piine, un hashbrown si niste ciuperci. La noua s-au inceput lectiile, am facut o lectie de engleza cu o profesoara awesome, am discutat despre crima, pedeapsa si sistemul judiciar. Am avut o dezbatere aprinsa despre pedeapsa cu moartea. A fost foarte interesant sa vezi cum background-ul nostru atit de diferit din punct de vedere cultural are de-a face cu modul in care vedem pedepsele necesare.

Click mai departe pentru poze cu unghii, food, Brighton Wheel si altele —>

Am lucrat trei ore si la 12 s-a terminat lectia. Noi am plecat cu totii la prinz sa mincam rapid pentru ca urma sa mergem in excursie la Observatorul din Herstmonceux. Prinzul a fost unul mexican: pui cu orez si porumb, o prajitura cu caise, o banana si o cafea super-tare. Excursia la observator a fost amazing, ne-am pornit la 1 si ne-am intors la 5. Am realizat cit e de usor de explicat anumite fenomene pe intelesul tuturor, si cum sistemul nostru de invatamint inca da gres. Era plin de expozitii, chestii demonstrative, astfel incit absolut oricine putea percepe sensul acestor fenomene. In plus la asta, am vazut al 7-lea cel mai mare telescop din lume. Ghidul a fost impresionant.

Iaca, si eu incurcam luminile de Argon cu cele de Neon uneori. Am facut o multime de experimente acolo: electricitate, sunet, lumina, miscare  – tot! Ne-am intors acasa si o prietena mi-a vopsit unghiile. Pentru ca mereu mi le fac singura, mi se pare un lux si atit de relaxant cind altcineva se ofera sa mi le faca.

Blueeee! Dupa care am plecat la cina si ne-am grabit pentru ca nu mai aveam mult timp la dispozitie (cantina se inchidea la 7). Cina mea a fost chinezeasca: orez si crispy fried chicken, salata, prajiturica si suc de portocale. Ajunsa inapoi in camera i-am filmat un video de “la multi ani” prietenei mele care urma sa implineasca 18 ani urmatoarea zi. Seara, ne-am hotarit sa plecam la Brighton Wheel, ceea ce e ca un London Eye, doar ca mult mai mic. Calatoria a durat 12 minute, dar a fost asa de frumos sa vezi orasul luminat noaptea.

Cit eram in cabina am reusit sa facem poze si sa filmam un alt mini-video pentru prietena mea. Ne-am ris pe tot parcursul calatoriei pentru ca baietii ne speriau ca o sa apese pe butonul pentru emergencies si noi tipam ca nebunele sa n-o faca.

Sunt 35 de cabine si privelistea e una extraordinara. Dupa Brighton Wheel am plecat si am baut toti cite un Milkshake pe Brighton Pier. Vremea era atit de buna, nu era nici frig, nici cald, exact ca pentru o seara frumoasa de vara. Dupa asta, ne-am intors la 11 acasa si ne-am strins in camera la cineva si am staaat pin’ tirziu de tot.

Cam asta ar fi una din multele mele zile pline de farmec si amuzament petrecute in Anglia. Thinking about what to write about next? Anything you’d like to find out about? Ati fi amabili sa raspundeti la poll? Puppy eyes.

Take Our Poll

Lots of Love, LilySursa
2012-07-08 22:33:43Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:56:46Cea mai delicioasă pizza pe tigaie —» Sunt MAMĂ!
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă