Gajul, un nou tun al raiderilor

Ingeniozitatea șmecherească a raiderului numărul unu al Republicii Moldova nu are nici limite, nici repere morale. Jurnaliștii de investigație au dat publicității schema prin care se observă absolut clar cine este beneficiarul final al atacurilor raider din ultimii doi ani, grație, bineînțeles, justiției de la Londra și Cipru.

Toate acțiunile, cum ar spune românii, duc la Plahotniuc, marele reformator al justiției moldovenești, patronul de drept și de facto al corupției și dezmățului din justiție. Cică astăzi individul s-ar afla într-o delegație de serviciu la Tbilisi pentru a studia modul în care georgienii au învins sistemul corupt de acolo. Lupul, mai bine zis locțiitorul lupului, a fost trimis să pască oile. Tot ce va învăța piticul de la Pitușca va fi folosit pe invers, orice recomandări va obține, acestea vor fi folosite nu în scopul de a promova reformele, ci de a sugruma în continuare instituțiile statului și de a obține foloase necuvenite.

Nu putem trece cu vederea nici faptul că acest drum a fost parcurs recent și de camaradul raiderului, procurorul Zubco. Și cum l-a parcurs, așa l-a desparcurs. S-a dus ou și-a venit găină. După ce georgienii au pierdut o grămadă de timp cu individul, iar contribuabilii moldoveni - o sumă importantă de bani, acesta e și mai corupt de cum a plecat, susține în continuare raiderii, fabrică dosare penale mai abitir decât Vasinski și Beria și șantajează în draci deputații și miniștrii PLDM-ului și PL-ului.

După ce s-a dat în spectacol cu insulițele de la Buiucani, prin care și-a arătat în toată plenitudinea gradului de avariție și mica, foarte mica sa nimicnicie latifundiară, raiderul numărul unu a trecut la fapte mari, demne de o gândire diabolică și asimetrică. Nu i-a fost îndeajuns să jupoaie acțiunile proprietarilor de drept de la bănci și compania de asigurări, nu s-a mulțumit cu depozitarea lor în off-shoruri și paradisuri fiscale, nu s-a oprit în a le muta locul, ascunzând și ștergând urmele crimei, transferându-le cu precizie de farmacie vrăjitorească în Rusia.
Raiderii de calibru nu se opresc aici, astfel și-ar pierde calificarea profesionistă de jefuitor.

De aceea, în urma unor investigații de presă, am descoperit niște chestiuni nu foarte grave, ci ultra grave, care pun în pericol securitatea naționala a Republicii Moldova.

Grupul infracțional al raiderilor au găsit și au pus în practică o modalitate criminală de a scoate zeci și sute de milioane din instituțiile financiare ale țării. Cum anume? Simplu, gajând ACȚIUNILE FURATE anterior prin metoda raiderismului de nivelul gri. Mai simplu vorbind, raiderii știu că nu au nimic al lor, niciun bun obținut în condițiile legii. Mai devreme sau mai târziu, ei știu că va trebui să restituie activele furate adevăraților proprietari și mai știu că se apropie ziua când vor compărea în fața unei justiții cu ochii deschiși. În aceste condiții, ei au pus la cale gajarea acțiunilor furate la bănci importante din R. Moldova, beneficiind astfel de credite pe care le scot în afara țării cu toptanul.

Astfel, dacă li se vor lua acțiunile furate, ei vor rămâne cu banii băncilor, provocând astfel un conflict civil între băncile care vor prelua active străine și adevărații proprietari ai acestora.

În această ordine de idei, vom exemplifica cele afirmate mai sus cu niște informații obținute în urma investigației noastre de presă.

Astfel, la 15.06.2012, în adresa Comisiei Naționale a Pieței Financiare au parvenit 4 scrisori recomandate în care se solicita, în termeni ultimativi, anularea Ordonanţelor CNPF privind blocarea acţiunilor BCA „Victoriabank” ce aparţin firmelor nerezidente după cum urmează:

- 4,16% OOO „ЦИК Инвест” (Московская обл, Шаховский р-н, рабочий поселок Шаховская, рижское шоссе 13). Acţiunile au fost procurate la 29.03.2012 pe piaţa extrabursieră de la compania off-shore Tomdal Limited, nemijlocit la registratorul independent SA „Registru Corect”. Temeiul tranzacţiei a fost încheierea judecătorului Judecătoriei economice, Natalia Plugari din 07.03.2012, iar la 4 aprilie 2012, CNPF a emis Ordonanţa de blocare a pachetului de acţiuni menţionat.

Astfel, reprezentantul OOO „ЦИК Инвест” – Podlesnov Alexandru (mun.Chişinău, str,Trandafirilor 33/2, ap 51), a solicitat anularea şi deblocarea în termen de 5 zile a Ordonanţei respective.

- 4% Westex Managment Limited, prin reprezentantul Tuliuliuc Dmitrii (mun.Chişinău, str.Zelinschii 10, ap.58), a solicitat anularea şi deblocarea în termen de 5 zile a Ordonanţei din 25.08.2011.

- 1.02% Inatos Limited prin reprezentantul Starovoitov Alexandru (mun.Chişinău, bul.Ştefan cel Mare 134, c/p 78, Poşta Moldovei), a solicitat anularea şi deblocarea în termen de 3 zile a Ordonanţei din 25.08.2011.

- 5.75% Folignor CC, prin reprezentantul Zavahenco Vitalii (mun.Chişinău, bul.Ştefan cel Mare 134, c/p 59, Poşta Moldovei), solicită anularea şi deblocarea în termen de 3 zile a Ordonanţei din 25.08.2011.

În toate scrisorile, s-a identificat unul şi acelaşi text, tras la indigo, scris de una și aceeași mână, și noi bănuim a cui este!, invocându-se că acele companii suportă pierderi considerabile, dar şi faptul încălcării prevederilor art.1, Protocolul 1 din Convenţia europeană privind dreptul de proprietate.

Aici imaginația raiderilor întrece orice măsură! După ce că au intrat în posesia acțiunilor în mod criminal, aceștia mai și invocă justiția europeană, care abia-abia îi așteaptă pe indezirabili.

Cel mai important lucru, și aici voiam să ajungem, conform datelor acumulate, e că toate companiile menţionate au beneficiat de credite de la BC „Moldindconbank” SA
şi BC „Victoriabank” SA ( în perioada decembrie 2011 – decembrie 2012), unde aceste pachete au fost gajate fiind obţinute credite în favoarea unor terţe firme moldoveneşti:

BC „Moldindconbank” SA

Westex Managment Limited şi Inatos Limited, Folignor CC a gajat, iar ÎCS „Semgroup-Systems” a beneficiat de creditul în sumă de 4,8 mln. USD

BC „Victoriabank” SA

Maxpower Invest Limited, Tomdal Limited şi Generation Financial B.V, care deține în BC „Victoriabank” 26,75 % de acțiuni (reprezentanți Danilcenco Oleg şi Cervatiuc Oleg1), au gajat împreună pachetul deţinut, în total de 32,44%, societăţilor comerciale moldoveneşti ÎCS „Stock Trading” SRL şi ÎCS „GSER GRUP” SRL, beneficiind de creditul în sumă de 208,4 mln lei.

E de menţionat că Starovoitov Alexandru mai este reprezentant al companiei Windon&Flanders Limited de asigurări SA ASITO. Acţionarul menţionat, de asemenea, a beneficiat de credite.  „Victoriabank”, în calitate de creditor gajist, a luat în gaj 50 % de acțiuni Windon&Flanders Limited, acordând un credit de 6,3 mln USD – ÎCS „Infoart International” SRL. Iar la  „Moldindconbank”, Windon&Flanders Limited a gajat 33,13 % de acţiuni pentru acordarea unui credit pentru ÎCS „Dovgani&Co”2 SRL, în sumă de 7 mln USD.

Schema deci este simplă – iau credite sateliții raiderilor care-și gajează acțiunile furate! Genial, ar zice cineva, dacă n-ar fi atât de primitiv!

E bine să știm că majoritatea companiilor off-shore indicate sunt specificate în recentele acţiuni judiciare de la Curtea de Justiţie din Londra, ceea ce poate indica asupra unor tranzacţii de muşamalizare a beneficiarilor reali şi securizarea proprietăţii acestora prin revânzare, în vederea stabilirii persoanei de bună credinţă în operaţiunile de vânzare-cumpărare. Iar creditele de care au beneficiat sunt o măsură de asigurare în cazul eşuării tranzacţiilor cu acţiunile.

Mâine, 29 iunie, la cererea președintelui Timofti, va avea loc ședinta Consiliului Suprem de Securitate a Statului. Se vor discuta chestiuni vajnice și nujnice, se va combate vehement corupția și alte metehne ale păguboasei democrații moldovenești, în timp ce raiderii vor căra într-o veselie milioanele obținute în urma gajării acțiunilor furate.

Poftă bună, domnilor guvernanți!

Noapte bună, Republica Moldova, oricine te-ar fura!
Sursa: http://jurnal.md

Sursa
2012-07-05 07:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:01:46LACONIC —» Leo Butnaru
08:10:38Este Allah cel mai mare? —» Moldova Creștină
17:24:33Greva foamei cu taxiuri galbene în piața Constituției —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:13Radacini Metier – Best of Show Moldova Sparkling Wine —» Fine Wine
14:05:302024 Geneva Motor Show-uleţ —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:03:28Armata se comportă în trafic ca poliția, arogant —» Curaj.TV | Media alternativă
08:53:20Poliția, exemplu prost pentru alți șoferi —» Curaj.TV | Media alternativă
20:55:03How We Built a New Home for WordPress.com Developers Using the Twenty Twenty-Four Theme —» Misterioz
15:29:40Despre guvernarea PAS, deja la timpul trecut. „Sistemul se opune” abia începe —» Nicolae Federiuc
14:50:50ABC-ul reciclării —» BiblioCity
11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:15:14Moldova, record de medalii la Mundus Vini —» Fine Wine
06:38:28CORIFEI AI POEZIEI FRANCEZE —» Leo Butnaru
20:50:02Băi de urzici (I) —» Argentina Gribincea's Blog
19:01:16Atacată de o haită de cîini apoi agresată la primăria Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:15MĂRIEI SALE POEZIA —» Leo Butnaru
12:02:58Promovarea valorilor europene —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:50:37Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte —» BiblioCity
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
20:21:06Polițistă la volan, fără centură, cu telefon —» Curaj.TV | Media alternativă
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
19:59:40Dragobete Party de Ziua Îndrăgostiților la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă