Orange România testează deja Near Field Communication (NFC)

Incepand cu data de 20 iunie, Orange Romania si BRD – Groupe Société Générale lanseaza in premiera in Romania un proiect pilot care isi propune sa testeze solutia Near Field Communication (NFC) integrata in cartela SIM.

Peste 100 de persoane ce detin un cont bancar la BRD  - Groupe Société Générale au primit telefoane mobile Blackberry si SIM-uri speciale cu capabilitati NFC pentru a le utiliza la plata produselor si serviciilor la comerciantii acceptanti. Platile vor fi posibile la cele peste 2000 de POS-uri compatibile cu tehnologia NFC, care au fost instalate de BRD – Groupe Société Générale la comerciantii din toata tara, precum si la orice alt comerciant din tara si din strainatate care are instalate cititoare speciale contactless compatibile PayPass Mastercard. Clientii vor putea efectua usor si in siguranta plati folosind telefonul mobil pentru a achita cumparaturile din supermarketuri, restaurante fast-food, farmacii sau pentru accesul la metrou.

Tehnologia NFC va oferi utilizatorilor noi experiente in special in ceea ce priveste efectuarea de plati, accesul in mijloacele de transport sau utilizarea cardurilor de loialitate, urmand ca in viitor toate acestea sa fie integrate de SIM-ul Orange. In loc sa foloseasca  bani lichizi pentru a plati produse sau bilete de transport, clientii vor putea sa apropie telefonul de cititorul contactless si sa porneasca imediat mai departe.

“Aceasta initiativa aduce o tehnologie noua cu potential, atat in Romania, cat si in strainatate, si reconfirma dorinta noastra, ca lider si ghid in lumea digitala, de a aduce clientilor servicii inovatoare si de calitate. Telefoanele mobile sunt mereu prezente in vietile noastre, asa ca pot fi folosite atat ca instrumente de plata, cat si pentru a aduna informatii sau pentru a oferi acces in cladirile de birouri. Dorim sa oferim experienta NFC tuturor clientilor, asa ca vom dezvolta parteneriate care sa le permita sa beneficieze de toate avantajele oferite de aceasta tehnologie inovatoare”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange Romania.

“Platile trebuie sa fie simple si sigure, iar cea mai importanta miza pentru noi este sa raspundem nevoilor clientilor cu solutii inovatoare precum tehnologia NFC. Acest produs ne va permite sa servim mai bine nevoile clientilor nostri si sa oferim noi beneficii comerciantilor. Prin aceasta initiativa dorim sa dezvoltam parteneriate si sa oferim clientilor nostri cele mai eficiente si avansate metode de plata”, a spus Gheorghe Marinel, Director General Adjunct al BRD-Groupe Société Générale.

Grupul France Telecom – Orange este printre primii promotori ai tehnologiei NFC in Europa, prin lansari si proiecte de testare in toate marile piete, precum Franta, Marea Britanie, Polonia si Spania.

Orange este lider de piata in Romania cu 10,087 milioane de clienti si venituri de 220 milioane de euro la 31 martie 2012. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 226 milioane de clienti pe cinci continente.

Orange ofera o gama extinsa de solutii de comunicatii clientilor sai, atat utilizatori individuali, cat si companii, de la servicii de baza pana la servicii integrate de voce si date fixe si mobile.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Sursa: Orange.ro

Viewed 147 times by 68 viewers


Sursa
2012-06-28 13:49:11Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:58:23Picturi în stil retro – adaptate în stil modern —» BPR Ungheni's Blog
07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal