Google a prezentat următoarea versiune a sistemului de operare Android 4.1 ”Jelly Bean”

Aseară, compania Google  în cadrul conferinței anuale pentru dezvoltatori, Google I/O 2012 a prezentat următoare versiune a sistemului de operare pentru dispozitivele mobile, Android 4.1 ”Jelly Beam”.

Următorul update major a sistemului de operare pentru dispozitivele mobile, Android 4.1 ”Jelly Bean” a fost îmbunătățit și aduce câteva funcții noi.

Google Search:

Motorul de căutarea Google din primele versiuni este integrat în sistemul de operare și acum a fost revizuit. Acum funcția ”Voice search” este mai informativă și seamănă puțin cu Siri (asistenta vocală în iOS), însă nu puteți duce o discuție, doar da întrebări. Dacă întrebați de exemplu cine este Nikola Tesla, veți primi un răspuns aproape instantaneu, cu o descriere mică despre Tesla și link-uri. Toată informația afișată pe ecran se dublează prin vocea robotizată a telefonului). Această funcție se datorează introducerii Knowelge Graph, care a fost anunțată cu o lună în urmă.

Google Now:

Google Now este tot ceva de genul unui asistent care vă îndrumează, bazându-se pe interesele și locația dvs. Toate acestea se face în formă de text, imagini și alte informații utile afișate pe ecran. De exemplu, ați planificat o întâlnire într-un loc oarecare, Google Now va socoti când trebuie să ieșiți din casă pentru ca să ajungeți la timp în locul stabilit, luând în vedere timpul când vine autobusul sau alt transport public. Evident că Google Now nu va funcționa normal în Moldova, din păcate.

 

Offline Voice Typing:

Posibilitatea de a culege textul cu ajutorul vocii a fost prezentă și în versiunile precedente (android 2.x), care funcționa destul de bine, doar că avea un singur minus, avea nevoie de conexiune bună la internet. Frazele în limba engleză, spuse de mine, se recunoșteau undeva la 80-90%, însă dura ceva timp până când serverele Google analizau tot ce-am spus și transforma totul în text. Acum lucrurile stau puțin altfel, culegerea textului nu necesită conexiune la internet, iar analiza vocii durează mai puțin timp.

 Notifications (bara de notificări):

Bara de notificări acum e mult mai funcțională. Dacă ați pierdut un apel, acum nu doar vedeți o notificare, ci și puteți să scrieți celui care va telefonat un mesaj sau să-l apelați, direct din bara de notificări. Sau dacă va venit o notificare de la service-ul Foursquare, puteți să scrieți un comentariu tot direct din bara de notificări.

Update-ul până la Android 4.1 va fi disponibil la jumătatea lunii iulie pentru Samsung Nexus S, Samsung Galaxy Nexus și tableta Motorola Xoom. Când va fi posibil update-ul pentru celelalte dispozitive bazate pe sistemul de operare Android, depinde de producători, însă acest lucru nu va fi curând.

IFRAME Embed for Youtube

Sursa foto: theverge.com


Sursa
2012-06-28 08:59:35Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:08:19Ministrul Culturii – în vizită la biblioteca din Negurenii Vechi —» BPR Ungheni's Blog
06:09:59DIN POEZIA FRANCEZĂ A SEC. XX —» Leo Butnaru
05:24:313 Motive Pentru Care Să Nu Te Muți în America —» DOINITSA BLOG
19:18:05168 de ani de la dezrobirea romilor din Țara Românească —» Curaj.TV | Media alternativă
17:36:34Small Changes, Big Impact: A Look at What’s New In the WordPress Editor  —» Ştefan Grigoriţa
10:58:51Bârna din ochiul șarlatanului. Sau despre cum și-au luat moldovenii un pumn în figură și au început să vadă mai bine —» Nicolae Federiuc
09:46:01Idei cu scîntei în Agora despre Romi, Români și Cioran —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:30Hummer EV, monstrul “ecologic” —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:06:20APUS —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:53:42Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:45:43IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:29:37DOGGY – o carte cu un subiect actual —» BiblioCity
02:58:15Ultima zi din mai —» turn up the silence
18:49:00Lansare memorii de Gherasim Păduraru la LondoHome —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:07De ce două botezuri? De ce dorește cineva să fie mai presus decât ortodoxia? —» Moldova Creștină
00:48:21Sexbomb în centrul Bienne-ului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
14:14:58Ziua Internațională a Cititului împreună & Ziua Națională a Lecturii sărbătorite în BPO Rîșcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:13:49Secretara n-a fost pedepsită pentru spray lacrimogen în primărie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:20:03Idei în Agora. Cantemir, homo viator. Din tenebre, spre Lumini —» Curaj.TV | Media alternativă
06:09:37POEME DE LA „NEUMA” —» Leo Butnaru
21:31:43Panorama tictoc —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:34:17Ziua Națională a Lecturii a fost marcată la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
11:08:16Un băiat de 20 de ani le-a reparat ceasurile și a condus într-un an 26 de oameni la Hristos —» Moldova Creștină
09:58:05Cum să procedeze creștinul când vede nedreptate în biserică? —» Moldova Creștină
08:32:04Crama Mircești: primele albe din roada 2023 —» Fine Wine