Racituri moldovenesti (sau piftie de porc)

  • Ingrediente

    -picioare de porc, (puteti adauga si cateva bucati de carne de cocos sau pui)
    -un buturel potrivit,
    -urechi de porc
    -morcov,
    -pătrunjel,
    -o ceapă mare,
    -câţiva căţei de usturoi,
    -doi cartofi
    -sare,
    -piper boabe,

  • Mod de preparare


    Raciturile moldovenesti sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta se spală bine picioarele, buturelul, urechile de porc şi se pun întregi într-o oală mare (de preferinţă o oală înaltă). Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se curăţă şi se pun întregi la fiert împreună cu produsele de porc. Se pune apoi sare, piper şi delikat. Se pune apă cât să le acopere foarte bine, cam cu 7-8 cm deasupra lor. Se pune un capac tras puţin deoparte de pe oală, şi se dă totul la foc mic, cât mai mic. Se lasă aşa la fiert 5-6 ore, până ce toată carnea se desprinde de pe oase. Nu se amestecă în oală şi nici nu se dă la foc mare. În caz contrar zeama se va tulbura şi răciturile nu vor mai fi limpezi.

    Când aproape carnea s-a desprins de pe oase, se verifică zeama dacă se lipeşte sau nu, adică dacă se gelifică. Se ia puţin cu lingura de deasupra, din oală, şi se pune pe o farfuriuţă, care se dă la rece verificând apoi starea acesteia. Dacă vi se pare că nu se gelifică suficient, se poate dizolva repede în puţină zeamă, un plic de gelatină. Se toarnă apoi gelatina dizolvată peste întreaga cantitate şi se mai lasă 2 minute pe foc.

    Când totul este gata se scoate carnea, cu grijă, să nu se tulbure zeama. Se desface de pe oase şi se pune în castronele, farfurii sau în ce vase se doreşte a se folosi. Peste acestea se strecoară zeama cu polonicul, foarte încet. Se dă totul la rece, până a doua zi.

  • Mod de servire

    Raciturile moldovenesti se servesc a doua zi, dupa ce au stat la rece.
    Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza


Sursa
2011-12-14 19:56:34



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

09:32:47Vinuri de autor, la Soirée Blanche 2.0 —» Fine Wine
14:36:23Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:45:00Evaluarea – factor esențial pentru sporirea calității și performanței bibliotecilor —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:32:00Chuky —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:42:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:55:53Oleg Adrian Vlad revine cu un cîntec propriu —» Curaj.TV | Media alternativă
23:20:15Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:30:14Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:21:00Everest (trad. al español) —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:19:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:41:00STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
22:13:45Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:42:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:28:09Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:49:32Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
08:08:45Clinica privată, îmi folosește identitatea fără permisiune! —» Curaj.TV | Media alternativă
00:01:50Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:20:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:29:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:13:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:27:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:28:00JURNAL PRIN ANI —» Leo Butnaru
05:10:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
14:51:36Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:14:00Furtunile solare: adevăr științific vs. mituri populare —» Eleonora Lisnic în versuri