Ce spune Biblia despre numerologia “prorociţei” Carmen Harra?

Întrebare:

Domnule preot Vasile, îmi doresc sa mă ajutați cu un lucru. In 2008 venise la o emisiune de la TV o femeie pe nume Carmen Harra un fel de prooroc care din copilărie, dintr-un accident a reușit sa vorbească cu bunicul ei (mort). De atunci spune ca reușește sa vorbească cu persoanele moarte. Si a prezis diverse lucruri la diverse persoane importante din America, precum si atentatul de pe 11 septembrie 2001.  Si pe lângă asta a dat importanta numerologiei. Explica persoanelor importanta numerelor. Cum spre exemplu ca numărul 4 înseamnă bani (adică daca ești născut in ziua sau luna a 4-a vei avea bani) sau daca ești cu numărul 5 vei avea eșec in dragoste, ca si Dumnezeu a folosit numere divine precum 1, 11, 12 etc. Si alte lucruri de genul asta. Eu am început de atunci sa cred importanta unor numere, iar uneori fac (sau nu) unele lucruri daca au diverse numere. Cu toate ca ceva îmi spune ca e greșit, si ca daca Dumnezeu a creat numerele tot El are grija de ele, nu noi. Sper ca m-ați înţeles. Va rog sa mă ajutați. Va mulțumesc.

Carmen Harra s-a făcut vedetă mai ales pentru discuţiile care le întreţine cu sufletele celor moţi (ex. Mădălina Manole). Vorbitul cu morţii este o practică categoric condamnată de Dumnezeu în Biblie. El a spus:

După ce vei intra în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te înveţi să faci după urâciunile neamurilor acelora. Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tău pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu să te ţii în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tău. Căci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori; dar ţie, Domnul Dumnezeul tău nu-ţi îngăduie lucrul acesta. (Deuteronomul 18:9-14)

Şi ca să înţelegem cât de grav este acest păcat, am găsit de cuviinţă să mai citesc şi această lege dată de Dumnezeu poporului Israel şi lăsată în Cuvântul Său.

Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort sau se îndeletniceşte cu ghicirea să fie pedepsiţi cu moartea; să-i ucideţi cu pietre: sângele lor să cadă asupra lor.” (Leviticul 20:27)

Nu doar Carmen Harra apelează la această practică. Sunt şi mulţi alţii, doar că Carmen Harra a învăţat cum să exploreze la maxim această practică păcătoasă pentru aşi face nume şi pentru a duce multă lume în eroare.

Numerologia practicată de Carmen Harra face parte din aceeaşi categorie de lucruri interzise de Dumnezeu pentru că este făcută cu scopul ghicirii, vrăjitoriei  şi vestirii viitorului şi se plasează sub aceeaşi condamnare.

Încetaţi să mai credeţi în profeţii false ca cele spuse de Carmen Harra. Începeţi să studiaţi Sfintele Scripturi (Biblia) şi alegeţi să trăiţi doar prin credinţă în Domnul Isus Hristos. Aşa să vă ajute Dumnezeu.


Sursa
2011-07-17 07:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
12:34:49Dorința Sexuală Primitivă, Diferența de Vârstă în Relație și Erecția la Copii —» Curaj.TV | Media alternativă
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
16:46:38Imagine Dragons va cânta la festivalul Untold 2023 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă