De ce apostolii au botezat în Numele lui Isus şi nu în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt?

Întrebare:

Va salut cu dragostea Domnului nostru Isus Hristos! Frate Vasile Filat, ma bucur nespus de mult pentru tot ce faceti, pe acest sait, pentru ca acordati atita timp pentru tineretul din R. Moldova. Domnul sa va binecuvinteze in tot ce faceti. Am o mica intrebare. De ce in Matei 28:19 Isus le spune ucenicilor: "Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh."  Insa apostolii cum vedem in urmatoarele carti a Noului Testament si in epistole boteaza crestinii in numele lui Isus Hristos. aici se punea intrebarea: Oare apostolii nu l-au inteles pe Isus si au botezat gresit, sau invers ei au inteles ca Numele Tatalui, Fiului si al Sfintului Duh , este taman acest nume Isus Hristos?? Inca un lucru important in acest fapt este ca Isus le spune sa boteze intr-un nume, dar Tata, Fiu nu este nume, este doar titlu. Eu de exemplu in acelasi timp, pot fi, tata dar pot fi si fiu, pot fi si sot, toate trei calitati intr-o persoana, dar numele meu este Unul. Daca Isus sar referi in Matei 28:19 la 3 persoane. El ar spune in Numele(la plural) Tatalui, Fiului si sfintului Duh. Daca sa traducem din rusa, acolo se vede mai bine ca Isus foloseste cuvintul Numele la singular dar nu la plural, Итак идите, научите все народы, крестя их во имя Отца и Сына и Святаго Духа, vedeti ca el spune Imea, nu Imenah. Imi cer scuza de asa lunga intrebare, dar vreau sa aflu cum ginditi D-stra la acesta.

Că apostolii au botezat în Numele Domnului Isus scrie doar Luca în cartea Faptele Apostolilor şi sunt doar trei referinţe. Când s-a pocăit oamenii în Ierusalim în ziua Cincizecimii:

„Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. (Faptele apostolilor 2:38)

Cei care au ascultat predica lui Petru nu aveau rezerve faţă de Numele Tatălui şi al Duhului Sfânt, dar ei doar atunci au crezut în Domnul Isus Hristos. Acum, Biblia nu ne relatează aici exact formula care au spus-o apostolii când au botezat, dar putem avea toată credinţa că au făcut după cuvintele Domnului Isus când le-a zis să boteze în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.

Al doilea caz menţionat în cartea Faptelor Apostolilor este în legătură cu Samaritenii care au crezut prin propovăduirea lui Filip. Despre ei se spune:

Căci nu Se coborâse încă peste niciunul din ei, ci fuseseră numai botezaţi în Numele Domnului Isus. (Faptele apostolilor 8:16)

A treia menţiune este cu privire la ucenicii lui Ioan care au aflat despre Duhul Sfânt de la Apostolul Pavel şi au fost botezaţi de el.

Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus. (Faptele apostolilor 19:5)

Nici în unul din aceste texte nu ne este specificată formularea pe care a făcut-o persoana în momentul când a oficiat botezul, dar am toată credinţa că a făcut după porunca Domnului Isus Hristos botezând pe oameni în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.

Cuvântul “Numele” la singular se referă la o singură fiinţă a dumnezeirii manifestată în trei persoane – Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt.


Sursa
2011-07-16 07:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:56:46Cea mai delicioasă pizza pe tigaie —» Sunt MAMĂ!
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă