CRED... CREZI... CREDEM?

În ce crezi? Am fost prea directă? Sunt curioasă! În prima dragoste care e cea mai inocentă şi adevărată? În vorbele iubitului/ iubitei? În părinţi, în Biblie, în politicieni, în mass-media, în încălzire globală?
Suntem manipulaţi. Asta e prima mea concluzie. În psihologie se afirmă faptul că devenim ceea ce alţii doresc să fim. Noi, ca persoane ne modelăm după standardele altora. Ce putem controla? Sentimentele, gândurile sau comportamentul?
Credem mai uşor în ceva ce dorim să existe. Mă iau pe mine ca exemplu. Cred că Moldova va deveni într-o zi o ţară de apreciat, cu oameni respectabili, o ţară ce să facă parte din Uniunea Europeană. Se va întampla? Nu, deoarece noi ca oameni nu ne putem schimba, ne paşte răutatea, minciuna şi sărăcia. Dar cine îmi modelează ideile? Mass-media cu toate replicile ca `Integrare Europeană`. De ce nu se axează pe lucruri ca ordine în ţară, ajunge atât dezastru.
Nu cred în încălzire globală. O prostie! Eu văd acest subiect ca fiind o bîrfă mondială, deoarece de la geneză până acum Terra a fost în plină schimbare. A existat epoca de piatră, de gheaţă. Poate intrăm şi noi într-o altă epocă ce va duce la schimbări drastice. Persoanele ce au trăit în epoca de gheaţă s-au gândit la încălzire globală? Nu cred! Au acceptat lucrurile aşa cum s-au întamplat, deoarece pe unele nu le poti controla. Da, cred că noi poluăm aerul şi că acţiunile noastre au consecinţe negative asupra mediului, dar nu încât să topim gheţarii.
Cred că există HIV/ SIDA, aşa cum cred că există şi tratamentul acesteia. De ce nu ştim de acesta încă? Pentru că oamenii de ştiinţa şi cei din medicină mai fac un ban pe spatele altora. Produc tot felul de medicamente, vaccin, dar nu leacul dorit.
Cred că unele boli ca gripa porcină, gripa aviară sunt produse în laborator. Ştiinţa avansează rapid. Ştiţi că în această lună japonezii s-au "jucat" în laborator şi au creat pe baza geneticii un şoarece ciripitor? E puţin lucru? Undeva se întâmplă lucruri ce sperăm a fi pentru noi, dar sunt împotriva noastră.
Să crezi în iubire... hmmm... Azi o ai, mâine nu. Ce cred unii că ar face pentru iubire? Exemplul unei domnişoare: a fost acceptată la facultate în România, s-a adaptat mai greu, mergea des acasă în Moldova, şi-a găsit un iubit de acasă. De dragul iubirii a cerut să fie exmatriculată de la facultate ca să fie lângă el. Să fie o iubire în care să crezi? Da, unii mai cred în aceasta atunci când baiatul îi zice fetei: " iubito, ne vedem cât putem şi când putem, termină facultatea la care ai intrat, căci ai muncit în liceu pentru a ajunge cineva". Mai rar aşa situaţie, nu? Dacă întâlniţi aşa băiat, atunci să credeţi în iubire, dar cu grijă.
Biblia... Mă consider o persoană credincioasă, cred că există un spirit divin ce ne ghidează viaţa, dar când aud cuvântul Biblie mă duce cu gândul la erori. Se afirmă în geneză despre facerea lui Adam şi Eva şi restul. Dar se spune că înainte de ei au existat civilizaţii de o mare importanţă ca cea Maya. Cum de au disparut subit? E imposibil să dispară brusc o aşa civilizaţie, deoarece oamenii se înmulţesc :))
Să iau şi partea inversă a ideii, că acord dreptate Bibliei. Lumea a luat naştere de la Adam şi Eva, primii oameni. Aceştia au avut copii, iar copiii lor s-au înmulţit între ei? Nu ar fi acesta incest? Deci, sutem toţi ca ei?
Să crezi în prieteni, în străini. În primul rând, de ce să nu crezi deplin în tine apoi în ceilalţi? Cum i-am spus şi unei prietene: nimeni nu îţi vrea binele, cu excepţia părinţilor şi a iubitului (de e unul serios!). De aceea, crede în tine, fii sigur/ sigură că orice ai face reuşeşti. Iar pentru a fi puternic ai nevoie doar de ambiţie si o atitudine corectă faţă de sine.
Poate că prin intermediul acestui articol voi intra într-o contrazicere de idei, dar fiecare are propria lui viziune în ce crede.
Nu ştiu în ce credeţi sau nu, dar vă îndemn să deschideţi bine ochii ca să vedeţi cine vă e alături, cine vă manipulează şi cui îi pasă întradevăr de voi.
Vă pup cu mare drag, Doinitsa B

Sursa
2011-07-15 22:31:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:41:02Număr record de crame la Vernisajul Vinului —» Fine Wine
14:43:57UE va oferi peste 530 de milioane de euro pentru cooperare teritorială incluzând Ucraina și Moldova în perioada 2021-2027 —» Elena Robu
13:11:39Lansarea platformei online compensatii.gov.md —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:29:345 decembrie - Ziua Internaţională a Voluntarilor în Slujba Dezvoltării Economice şi Sociale. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:27:02Anunţ ,,Ajutor la contor" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
08:14:13CSE a dispus revizuirea tarifelor pentru energie electrică —» Elena Robu
21:47:46Omonimele – cum le deosebim sensul? (2) —» Moldova Creștină
19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
18:23:50Mărul otrăvit al lui Cristoiu —» Nicolae Federiuc
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:03În R. Moldova, poliția a descoperit o rachetă căzută în apropierea orașului Briceni —» Elena Robu
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:52:11Cum evităm E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră —» Elena Robu
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
09:45:36Ce să faci când continuu visezi pe cei morți? —» Moldova Creștină
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
14:14:53DE CE MOR CA PROȘTII UCRAINENII?! —» Sergiu Mocanu
07:38:16Micile și marile bucurii ale lunii noiembrie 2022 —» Sunt MAMĂ!
11:56:54Город Днепр за один день —» Бессарабские хроники
11:05:27Erotic massage Bucharest Romania —» Virtual Chişinău