Ofertă echillibrată: Samsung Galaxy Ace, Nokia C5-03 și Samsung Galaxy Mini

Samsung Galaxy Ace

Galaxy Ace convinge pe toată linia şi oferă valoare ridicată în schimbul unui preţ mic.

În anul 2011, Samsung trimite pe piaţă o întreagă armată de smartphone-uri noi pe care rulează sistemul de operare Android. Pe linia mijlocie se află Galaxy Ace S5830. Veşti îmbucurătoare pentru cei interesaţi: preţul anunţat de 399 de euro este doar maculatură, deoarece în magazinele online Galaxy Ace este disponibil chiar și la 290 euro – atât în varianta pe alb cât şi în cea, mai elegantă, pe negru.

 

Afişaj excelent

Prin dimensiunile sale, finisarea impecabilă şi vizual atractivă care îi conferă un aer foarte elegant, Galaxy Ace are toate calităţile necesare pentru a deveni favoritul tuturor. Foarte plăcut este şi capacul acumulatorului uşor cauciucat şi fin structurat, datorită căruia chiar şi în cazul în care utilizatorul are mâinile umede, telefonul stă bine în mână. Un compliment deosebit îl merită display-ul său. Touchscreen-ul capacitiv de 3,5 inchi asigură afişarea excelentă şi cu un contrast optim a conţinuturilor. În plus, reacţionează repede la comenzi, iar luminozitatea măsurată de 290 cd/m2 este una bună. Şi la Galaxy Ace, platforma de utilizator este asigurată de Touchwiz 3.0. Astfel, utilizatorul poate personaliza cele până la şapte ecrane de pornire şi meniul principal. Datorită dimensiunilor reuşite, toate punctele touchscreen-ului pot fi operate confortabil cu degetele mari. Procesorul la  800 MHz permite operarea fluentă a smartphone-ului. O impresie bună a lăsat şi tastatura QWERTY virtuală. Ca bonus, utilizatorul se poate folosi de tehnologia Swype pentru introducerea textului. Este suficientă trecerea degetului de la o literă la alta, de restul se ocupă un algoritm inteligent de recunoaştere a textului.

Dotare puternică

Aşa cum este de așteptat pentru un smartphone pe care rulează sistemul Android, în afară de Wi-Fi în versiunea rapidă n şi GPS, Galaxy Ace face posibil şi transferul rapid de date prin tehnologia HSDPA. Sincronizarea cu Outlook se face prin intermediul programului Kies, care poate fi descărcat de pe pagina de start a Samsung. La capitolul divertisment, întâlnim un player de muzică, radio FM cu RDS şi o cameră de 5 megapixeli. Pe lista cu minusuri putem trece lipsa setului de căşti, ceea ce nu este foarte tragic, deoarece, doar în puţine cazuri căştile cuprinse în pachet sunt potrivite, iar datorită jack-ului audio de 3,5 mm, Ace stabileşte foarte uşor contactul cu orice alte căşti separat achiziţionate.

Autonomie şi recepţie bună

În laborator, Galaxy Ace s-a făcut remarcat printr-o autonomie ridicată, oferind o autonomie în aşteptare de până la 28 zile, cinci ore în reţele UMTS şi peste 11 ore de convorbiri în reţelele GSM. Autonomia tipică la funcţionare mixtă este de 6:38 ore. Şi rezultatele pentru recepţie se situează în zona verde, iar acustica oferă o comprehensibilitate bună în ambele direcţii.

Nokia C5-03

Un smartphone cu dotări complete disponibil pentru mai puţin de 200 Euro? Cei ce se decid pentru modelul C5-03, trebuie să trăiască cu compromisuri.

În ceea ce priveşte dotările, Nokia nu se zgârceşte şi oferă modelului C5-03 toate dotările ce se aşteaptă de la un smartphone. Conexiunea la internet se realizează opţional prin Wi-Fi (802.11b/g) sau HSPA cu 10 Mbps la download şi 2 Mbps la upload. Şi un receiver A GPS pentru localizarea C5-03 este la bord, de asemenea pachetul reuşit de aplicaţii al Nokia referitor la navigaţie şi date referitoare la localizare. Central se situează aplicaţiile gratuite Ovi Maps. La dispozitivul testat, hărţile pentru Germania, Austria şi Elveţia au fost instalate pe card-ul micro SD de 2 GB, care este oferit ca accesoriu la achiziţionarea telefonului. Date pentru întreaga Europa se pot descărca gratis, fie prin reţeaua de telefonie mobilă la tarifele stabilite de operatorul de telefonie pentru transmisia de date, fie printr-o modalitate mai elegantă şi complet gratuită folosind PC-ul de acasă. Pentru aceasta trebuie instalată şi suita Software Ovi Suite (www.nokia.com/ovisuite), care se ocupă şi de sincronizarea contactelor şi programărilor din softul telefonului.

 

Exploatarea receiverului GPS

În afara sistemului reuşit de navigaţie, care oferă şi un mod de utilizare pentru pietoni, în meniu se găseşte aplicaţia „Aici şi acum”, care oferă informaţii despre restaurante, filme ce rulează sau evenimente ce au loc în imediata apropiere sau pur şi simplu doar prognoza meteo pentru locaţia actuală. În plus, receiverul GPS poate intra în acţiune şi când se fac fotografii şi în funcţie de preferinţe se pot imprima coordonatele pe motivul fotografiat. De la cameră nu ar trebui să te aştepţi la prea multe. Nu are autofocus şi nici lumină foto, dar în condiţii bune de lumină pot fi făcute poze drăguţe. Camera de 5 megapixeli, înregistrează clipuri video la rezoluţie VGA (640 x 480 pixeli), totuşi în cazul mişcării camerei, cu doar doisprezece cadre per secundă, se înregistrează imagini neclare. Având în vedere preţul redus, dotările sunt impresionante şi pe lângă un player de muzică, un radio FM, C5-03 oferă şi funcţii bune de organizare şi accesul la Ovi Store, unde este disponibilă o ofertă impresionantă de aplicaţii suplimentare.

 

Performanţă bună în laborator

În ceea ce priveşte calitatea emisiei şi recepţiei, C5-03 înregistrează valori bune, chiar foarte bune. Autonomia tipică la funcţionarea mixtă este cinci ore şi jumătate, iar acustica este în ordine. Compromisuri sunt necesare la capitolele manevrabilitate şi operare. Cu o greutate de doar 93 g, dispozitivul oferă un touchscreen mic cu rezoluţie mare. Operarea cere un ochi bine format şi degete dibace. Ecranul este disponibil doar la apăsare, nu reacţionează la gesturi multitouch şi a “scârţâit” sub degete în cadrul testului. Chiar dacă finisarea este în ordine, modelul dă o impresie mai degrabă ieftină. Aici mai adăugăm că platforma S60 (a 5-a ediţie) nu este optimizată consecvent pentru touchscreen-uri. La un astfel de preţ, nu putem exclude anumite compromisuri.

Samsung Galaxy Mini

Mini convinge prin dotări şi modul de operare, totuşi display-ul slab impune anumite limite.

Modelul Mini marchează intrarea în universul Samsung Galaxy prin preţul de 175 de euro. Totuși, telefonul pe care rulează sistemul de operare Android 2.2 nu este mic, bucurându-se de un touchscreen de 3,1 inchi. Displayul modelului Mini este unul la rezoluţia de 240 x 320 pixeli, una normală în această categorie de preț.

 

Puncte forte la operare

Datorită unui procesor la 600 MHz, sistemul de operare Android rulează pe modelul Mini într-adevăr rapid şi uşor. Nu în ultimul rând, operarea uşoară se datorează platformei Samsung Touchwiz, care se poate opera intuitiv şi se poate personaliza -  un mare avantaj pentru acest model. Dotările, printre care se numără HSDPA, Wi-Fi şi GPS sunt bogate, chiar dacă lipseşte setul de căşti pentru jack-ul audio de 3,5 mm.  Poți însă folosi aproape orice altă pereche de căști. În schimb, pachetul conţine un card micro SD de 2 GB. Sincronizarea cu Outlook se face prin aplicaţia gratuită Kies, iar la capitolul divertisment adăugăm playerul de muzică şi radioul FM. În laborator, modelul Mini s-a comportat foarte bine. Oferă o autonomie în aşteptare de până la 24 de zile şi o autonomie de maxim 9:25 ore de convorbiri în reţeaua pe 1800 MHz. În timpul conversaţiilor, recepţia şi acustica sunt bune. Pentru începătorii în materie de smartphone-uri, Galaxy Mini este ideal.

Sursa : Connect.ro

samsung-galaxy-ace


Sursa
2011-07-13 16:11:10Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă