Milsami – Dinamo Tbilisi, dedicat comentatorilor

Foto: Voxreport.md

În ultimul articol am scris despre înfrângerea echipei Milsami în returul cu Dinamo Tbilisi. Comentatorii și-au intrat în rol și m-au făcut necărturar, angajat al suporterilor Zimbru și desigur, am fost acuzat că nu mă pricep în fotbal.

S-au scris multe comentarii. Foarte multe, iar când am dat replici, acestea au rămas fără însemnătate, de aceea am decis să răspund într-un alt articol tuturor mesajelor fanilor echipei Milsami, căci ei s-au dat mai mult în scris.

1. Am utilizat un limbaj dur. Dur pentru că Milsami a meritat-o! Din articolul precedent am vrut să se desprindă ideea: Milsami nu a tratat corect prezența în Liga Europei! Nu mă refer la stadion, ci la lot și componență. Milsami s-a pornit contra vântului și a încasat-o pe măsură.

2. Cât despre Europa League în Orhei. Cu o zi înainte de meci am scris un articol și la această temă sub denumirea “Hram fotbalistic în Orhei” în care am lăudat eforturile depuse de administrația clubului în cauză pentru a oferi un spectacol fotbalistic. Vă rog mai mult documentare înainte de a lăsa comentarii.

3. Despre jocul propriu-zis. Nu am dreptate când zic că Boghiu a ros iarba? Două ratări de nepermis. Una din 12 metri și alta din 3 metri. Dacă Boghiu își preseta mai bine ghetele și spărgea plasa georgienilor, poate că ne gândeam la altceva acum. Lăsați-mă, a avut o mare parte din vină.

Stoica?! E antrenor bun, nu se discută, dar nici georgienii nu s-au așteptat la o asemenea tactică. Ce planuri a avut Stoica cu un singur atacant? Păcat că nu le-am numărat, însă pe toată durata partidei mijlocașii vulturilor au dat mai multe pase spre careul advers, unde, de regulă trebuia interceptate de atacanți. Care atacanți, de unde atacanți dacă românul l-a băgat doar pe Boghiu din primul minut?

Nu am avut dreptate când am dat în obraz lui Igor Andronic? 3 goluri, 3 greșeli. Într-adevăr, la gol trei totul a început de la Ionescu, dar ultimul a atins mingea greșit tot Andronic.

Foto: soccer.md

4. Acum cireașa de pe tort: galeria echipei Milsami. În primul rând, eu am fost prezent la meci și pe parcursul reprizei secunde am stat chiar în colț cu galeria Milsami. Mai repet încă o dată. La asemenea meciuri se coordonează cu întreg stadionul. Galeria Milsami a fredonat în colțul său cântece și strigări. Nu, nu e așa!

Stați, că am fost făcut și angajat al suporterilor galben-verzi. Am fost învinuit că sunt și cumpărat. Nu aveți decât să acuzați. Vedeți și singuri ce scriu pe blog. Dacă credeți că sunt cumpărat și angajat, poftim, sunteți liberi. Un singur lucru vă spun. Mai bine mă las de această meserie, decât “să i-o sug” cuiva! Și așa va fi mereu.

5. Arbitrajul a fost îngrozitor. Milsami a avut penalty clar în repriza secundă. Al doilea galben al lui Furdui nu a fost pe merit. Iubiții comentatori mi-au sărit în cap și la acest capitol. Oare n-am scris destul de clar?

6. Despre limbajul utilizat. Acesta e stilul meu. Fără multe vorbe în vânt și direct la subiect. Deseori utilizez comparații cam dureroase, dar credeți-mă, nu le scriu în vânt.

Azi a fost Milsami, miercuri va fi Dacia, joi va fi Iskra-Stal și Sheriff. Pentru mine toate sunt la fel. Bineînțeles că îmi doresc ca echipele moldovenești să obțină performanțe în Europa, dar performanțele nu se obțin așa ușor. Mai ales dacă nu-i critică!

P.S: Pentru cei care acuză că n-am lucrat. Vizionare plăcută:


Sursa
2011-07-11 12:15:17Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
19:38:56Cu gunoiul pînă-n grindă, dar cu tricolor în tindă —» Curaj.TV | Media alternativă
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu