Milsami – Dinamo Tbilisi, dedicat comentatorilor

Foto: Voxreport.md

În ultimul articol am scris despre înfrângerea echipei Milsami în returul cu Dinamo Tbilisi. Comentatorii și-au intrat în rol și m-au făcut necărturar, angajat al suporterilor Zimbru și desigur, am fost acuzat că nu mă pricep în fotbal.

S-au scris multe comentarii. Foarte multe, iar când am dat replici, acestea au rămas fără însemnătate, de aceea am decis să răspund într-un alt articol tuturor mesajelor fanilor echipei Milsami, căci ei s-au dat mai mult în scris.

1. Am utilizat un limbaj dur. Dur pentru că Milsami a meritat-o! Din articolul precedent am vrut să se desprindă ideea: Milsami nu a tratat corect prezența în Liga Europei! Nu mă refer la stadion, ci la lot și componență. Milsami s-a pornit contra vântului și a încasat-o pe măsură.

2. Cât despre Europa League în Orhei. Cu o zi înainte de meci am scris un articol și la această temă sub denumirea “Hram fotbalistic în Orhei” în care am lăudat eforturile depuse de administrația clubului în cauză pentru a oferi un spectacol fotbalistic. Vă rog mai mult documentare înainte de a lăsa comentarii.

3. Despre jocul propriu-zis. Nu am dreptate când zic că Boghiu a ros iarba? Două ratări de nepermis. Una din 12 metri și alta din 3 metri. Dacă Boghiu își preseta mai bine ghetele și spărgea plasa georgienilor, poate că ne gândeam la altceva acum. Lăsați-mă, a avut o mare parte din vină.

Stoica?! E antrenor bun, nu se discută, dar nici georgienii nu s-au așteptat la o asemenea tactică. Ce planuri a avut Stoica cu un singur atacant? Păcat că nu le-am numărat, însă pe toată durata partidei mijlocașii vulturilor au dat mai multe pase spre careul advers, unde, de regulă trebuia interceptate de atacanți. Care atacanți, de unde atacanți dacă românul l-a băgat doar pe Boghiu din primul minut?

Nu am avut dreptate când am dat în obraz lui Igor Andronic? 3 goluri, 3 greșeli. Într-adevăr, la gol trei totul a început de la Ionescu, dar ultimul a atins mingea greșit tot Andronic.

Foto: soccer.md

4. Acum cireașa de pe tort: galeria echipei Milsami. În primul rând, eu am fost prezent la meci și pe parcursul reprizei secunde am stat chiar în colț cu galeria Milsami. Mai repet încă o dată. La asemenea meciuri se coordonează cu întreg stadionul. Galeria Milsami a fredonat în colțul său cântece și strigări. Nu, nu e așa!

Stați, că am fost făcut și angajat al suporterilor galben-verzi. Am fost învinuit că sunt și cumpărat. Nu aveți decât să acuzați. Vedeți și singuri ce scriu pe blog. Dacă credeți că sunt cumpărat și angajat, poftim, sunteți liberi. Un singur lucru vă spun. Mai bine mă las de această meserie, decât “să i-o sug” cuiva! Și așa va fi mereu.

5. Arbitrajul a fost îngrozitor. Milsami a avut penalty clar în repriza secundă. Al doilea galben al lui Furdui nu a fost pe merit. Iubiții comentatori mi-au sărit în cap și la acest capitol. Oare n-am scris destul de clar?

6. Despre limbajul utilizat. Acesta e stilul meu. Fără multe vorbe în vânt și direct la subiect. Deseori utilizez comparații cam dureroase, dar credeți-mă, nu le scriu în vânt.

Azi a fost Milsami, miercuri va fi Dacia, joi va fi Iskra-Stal și Sheriff. Pentru mine toate sunt la fel. Bineînțeles că îmi doresc ca echipele moldovenești să obțină performanțe în Europa, dar performanțele nu se obțin așa ușor. Mai ales dacă nu-i critică!

P.S: Pentru cei care acuză că n-am lucrat. Vizionare plăcută:


Sursa
2011-07-11 12:15:17Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă
14:59:30Программа «Кишинев читает книгу» в библиотеке им. И. Мангера —» BiblioCity
14:54:25SCRIITORUL ȘI ZODIA —» Leo Butnaru
13:53:11«Будущее за молодежью» —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:18:20Programul Naţional LecturaCentral, ediţia a V-a, 2022. Campania ,,Septembrie – nici o zi fără lectură” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:10:48De ce Maia Sandu are nevoie (permanentă) de Alaiba?! —» Sergiu Mocanu
11:13:19Ce diferențe există între Baptiști și Martorii lui Iehova? —» Moldova Creștină
10:28:03POEME DIN „HYPERION” / număr aniversar - 40 de ani de la apariție —» Leo Butnaru
10:22:43UN POET AL SUPRAREALISMULUI SÂRBESC —» Leo Butnaru
08:06:51O familie din Zaporojie cu doi copii minori împușcată pe loc. Genocidul continuă... —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:34:05DISECȚIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:00:11Nu uita să te rogi | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină