Este adevărat că bărbaţii întreţin relaţii sexuale cu mai multe partenere pentru menţinerea tonusului sexual?

Întrebare:

Bărbaţii considera ca existenta mai multor partenere contribuie la menținerea ridicata a tonusului sexual de aici derivând si creșterea respectului de sine. Este un mit sau realitate? Realitate este ca multe casatorii sunt distruse datorita acestui mod de a vedea lucrurile. Va rugam sa expuneți si punctul dumneavoastră de vedere.

Relaţia sexuală a fost creată de Dumnezeu pentru un bărbat şi o femeie care sunt soţ şi soţie. Orice relaţie sexuală în afara cadrului căsătoriei este una păcătoasă şi va aduce după sine consecinţe grave. Porunca a 7-a din Decalog spune:

Să nu preacurveşti. (Exodul 20:14)

Orice bărbat care întreţine relaţii sexuale cu altă femeie a călcat legământul căsătoriei şi a comis adulter. Dumnezeu spune:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Este adevărat că ispita relaţiei sexuale cu o altă femeie decât soţia şi actul curviei îl poate face pentru moment pe bărbatul infidel să aibă un tonus sexual mărit, dacă putem numi aşa  aprinderea poftei lui păcătoase, dar după aceasta aduce consecinţe grave printre care este şi impotenţa, adică pierderea oricărei capacităţi de a întreţine relaţii sexuale. Ce va face acel bărbat atunci cu “respectul de sine”? Să analizăm pe rând care sunt consecinţele pentru bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu mai multe femei pentru menţinerea tonusului sexual aşa cum sunt descrise aceste consecinţe în capitolul 5 al cărţii Proverbelor lui Solomon.

Consecinţe Eterne

Autorul începe astfel:

Fiule, ia aminte la înţelepciunea mea şi pleacă urechea la învăţătura mea, ca să fii cu chibzuinţă, şi buzele tale să aibă cunoştinţă. Căci buzele femeii străine strecoară miere, şi cerul gurii ei este mai lunecos decât untdelemnul; dar la urmă este amară ca pelinul, ascuţită ca o sabie cu două tăişuri. Picioarele ei coboară la moarte, paşii ei dau în Locuinţa morţilor. Aşa că ea nu poate găsi calea vieţii, rătăceşte în căile ei şi nu ştie unde merge. (Proverbe 5:1-6)

Adulterul aduce după sine consecinţe eterne şi cel ce se lasă biruit de curvie va merge în Locuinţa Morţilor unde va aştepta Ziua cea mare a judecăţii lui Dumnezeu la tronul mare şi alb după care va fi aruncat în iazul de foc şi de pucioasă.

Consecinţe pe viaţă (economice, sănătate, reputaţie)

În continuare, înţeleptul Solomon a prezentat alte consecinţe economice, de sănătate şi de reputaţie:

Şi acum, fiilor, ascultaţi-mă şi nu vă abateţi de la cuvintele gurii mele: depărtează-te de drumul care duce la ea şi nu te apropia de uşa casei ei, ca nu cumva să-ţi dai altora vlaga ta, şi unui om fără milă anii tăi; ca nu cumva nişte străini să se sature de averea ta, şi tu să te trudeşti pentru casa altuia; ca nu cumva să gemi, la urmă, când carnea şi trupul ţi se vor istovi, şi să zici: „Cum am putut eu să urăsc certarea şi cum a dispreţuit inima mea mustrarea? Cum am putut să n-ascult glasul învăţătorilor mei şi să nu iau aminte la cei ce mă învăţau? Cât pe ce să mă nenorocesc de tot în mijlocul poporului şi adunării!” (Proverbe 5:7-14)

Infidelitatea va aduce o plăcere de moment care se va întoarce cu consecinţe grave economice, pentru că îţi vei da vlaga altora şi vei fi exploatat de oameni fără milă, străinii se vor sătura de averea ta şi te vei trudi pentru casa altuia. Dar vor fi şi consecinţe la nivel de sănătate şi anume, carnea şi trupul prea repede ţi se vor istovi şi vei înţelege atunci că imoralitatea aduce cu sine şi impotenţa, iar impotenţa va afecta grav “respectul de sine” al bărbatului care a întreţinut relaţii sexuale cu alte femei.

Învaţă să te bucuri de soţia ta

Dumnezeu învaţă pe fiecare bărbat să se bucure de soţia sa şi să-şi găsească împlinirea sexuală cu ea:

Bea apă din fântâna ta şi din izvoarele puţului tău. Ce, vrei să ţi se verse izvoarele afară? Şi să-ţi curgă râurile pe pieţele de obşte? Lasă-le să fie numai pentru tine, şi nu pentru străinii de lângă tine. Izvorul tău să fie binecuvântat, şi bucură-te de nevasta tinereţii tale. Cerboaică iubită, căprioară plăcută: fii îmbătat tot timpul de drăgălăşiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei! (Proverbe 5:15-19)

În aceste pasaj se întrevede şi un pericol să-ţi expui partenera de căsătorie la ispita de infidelitate din moment ce nu vei împlini nevoile ei sexuale şi astfel vei face să se verse în pieţele de obşte apele care îţi aparţin ţie. De aceea, dacă eşti bărbat şi citeşti acest articol, caută şi învaţă să te bucuri de soţia ta şi să fii îndrăgostit totdeauna de ea. Iar dacă eşti femeie, ai grijă să-ţi îndeplineşti cu scumpătate datoria de soţie şi să-l faci pe soţul tău să fie îndrăgostit de tine şi îmbătat de dragostea ta şi în felul acesta să-l protejezi de ispitele Satanei, căci nu suntem în necunoştinţă de planurile celui rău.

Ai grijă că mintea minte

Spre sfârşitul capitolului 5 din cartea Proverbelor, înţeleptul Solomon mai dă o avertizare celor care duc lipsă de înfrânare şi le spune:

Şi pentru ce, fiule, ai fi îndrăgostit de o străină şi ai îmbrăţişa sânul unei necunoscute? Căci căile omului sunt lămurite înaintea ochilor Domnului şi El vede toate cărările lui. Cel rău este prins în înseşi nelegiuirile lui şi este apucat de legăturile păcatului lui. El va muri din lipsă de înfrânare, se va poticni din prea multa lui nebunie. (Proverbe 5:20-23)

Fii credincios soţiei tale şi nu te lăsa minţit de mintea ta proprie. Ai grijă că mintea minte şi îţi arată mari perspective şi multă împlinire dacă vei porni pe calea curviei, dar consecinţele nici odată nu vor întârzia. Citeşte despre viaţa împăratului David şi vei vedea ce tragedie poate aduce adulterul în viaţa unui om. Voi încheia cu cuvintele Apostolului Pavel din Epistola I către Corinteni:

Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său. Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:18-20)


Sursa
2011-07-11 07:00:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:41:02Număr record de crame la Vernisajul Vinului —» Fine Wine
14:43:57UE va oferi peste 530 de milioane de euro pentru cooperare teritorială incluzând Ucraina și Moldova în perioada 2021-2027 —» Elena Robu
13:11:39Lansarea platformei online compensatii.gov.md —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:29:345 decembrie - Ziua Internaţională a Voluntarilor în Slujba Dezvoltării Economice şi Sociale. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:27:02Anunţ ,,Ajutor la contor" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
08:14:13CSE a dispus revizuirea tarifelor pentru energie electrică —» Elena Robu
21:47:46Omonimele – cum le deosebim sensul? (2) —» Moldova Creștină
19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
18:56:22Un nou atelier: Europass, Canva —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
18:23:50Mărul otrăvit al lui Cristoiu —» Nicolae Federiuc
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:03În R. Moldova, poliția a descoperit o rachetă căzută în apropierea orașului Briceni —» Elena Robu
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:52:11Cum evităm E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră —» Elena Robu
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
09:45:36Ce să faci când continuu visezi pe cei morți? —» Moldova Creștină
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
14:14:53DE CE MOR CA PROȘTII UCRAINENII?! —» Sergiu Mocanu
07:38:16Micile și marile bucurii ale lunii noiembrie 2022 —» Sunt MAMĂ!
06:39:45DIN POEZIA RUSĂ ȘI CEA UCRAINEANĂ —» Leo Butnaru