Non comunicarea
Omul e înzestrat cu de toate pentru a comunica frumos, eficient și civilizat: cu o limbă, cu un intelect (depinde cât de inspirată a fost mama-natura când l-a distribuit ), cu o parte a creierului care este responsabilă de socializare și comunicare.
Nu știu cum de unii din noi, folosesc toate acestea doar pentru flecăreală, demagogie, discuții de dragul discuțiilor, vorbe goale, dispute și multe altele.
Non comunicare sau lipsa unei comunicări eficiente din păcate pe toți noi ne costă scump, fie ea la nivel de stat, companie sau familie, costurile sunt aceleași: bani, efortul depus, energie, timp și nervi pierduți.
Cât de buni, suntem noi ca națiune la capitolul comunicare? Cât de des suntem dispuși să purtăm o discuție clară și deschisă, un dialog sincer, o polemică interesantă, să analizăm aspecte mai puțin convenabile, să spunem lucrurilor pe nume?
După mine, comunicarea este o artă. O artă care a fost, este și va esențială, în special în condițiile unei lumi diverse, cosmopolite, concurențiale. O comunicare eficientă aduce beneficii pentru toți, ea nu permite apariția consecințelor și riscurilor neplăcute, contribuie la o atmosferă lucrativă și armonioasă în orice mediu fie acesta politic, de afaceri sau personal.
Cât de buni suntem la capitolul comunicare? Ce ar trebui să învățăm de la alte popoare, care stăpânesc arta socializării? Care sunt costurile reale ale lipsei comunicării la nivel de stat?

Sursa
2011-07-08 23:21:08