Cristina Gheiceanu: ”Televiziunea este o bandă de alergat, care te epuizează, dar te face puternic și rezistent.”

Cristina este noua prezentatoare a ştirilor de weekend de la PRO TV, iar în restul săptămînii munceşte în calitate de reporter. Și-a dorit mereu acest job și afirmă cu tărie că lucrurile frumoase se întîmplă doar cu cei care cred în ele. Pentru noi, a luat o pauză de 15 minute şi ne-a povestit cum e să faci o nouă „facultate” în doar cîteva luni.

Schimbări radicale în programul tău de weekend,… Cum arăta anterior un sfîrşit de săptămînă şi cum e acum, de cînd prezinţi ştirile de weekend la PRO TV?
Weekendul meu, cu adevărat, s-a schimbat radical. Înainte de a lucra la PRO TV, aveam aceste două zile libere pentru mine, pentru oamenii dragi, pentru lucrurile care-mi plac… Mă răsfăţam cu ore lungi de somn, sîmbăta îmi scoteam camera din dezordinea în care o lăsam în timpul săptămînii de lucru, iar duminica era ziua mea preferată, pentru că o petreceam cu familia şi cu prietenii. Acum, întreg weekend-ul îl petrec la PRO TV, realizînd ştiri şi prezentînd Jurnalul de la ora 20.
Ai studiat la Relaţii Economice Internaţionale, iar acum faci studii de  master în domeniul Turismului, cum ai ajuns, totuşi, în televiziune?
E interesant şi pentru mine cum evoluează lucrurile şi cum viaţa mă încearcă, mă provoacă… Uneori rămîn surprinsă la cît de mult s-a schimbat la studenta care eram mai ieri. Lucrurile bune şi frumoase vin la cei care cred în ele, este cu siguranţă şi cazul meu. Viaţa îţi oferă lucruri frumoase atunci cînd aştepţi, cînd ceri şi cînd vrei.

Trecerea de la domeniul economic la cel jurnalistic a fost o schimbare esenţială. Cum a fost să înveţi din nou, de astă dată în alt domeniu?
E o diferenţă foarte mare. E ca şi cum ai începe o nouă facultate, doar că în rezervă nu mai ai trei ani, ci un timp limitat în care trebuie să le prinzi pe toate cu cea mai mare viteză. Este exact ca o bandă de alergat, care  chiar dacă te epuizează, îţi formează un caracter puternic şi rezistent.

Ai profesat anterior în calitate de DJ la radio. Ce îţi este mai aproape de suflet – televiziunea sau radioul?
Radioul încă îmi este foarte apropiat. E ca o insuliţă unde eşti doar tu şi muzica. Televiziunea, însă, e un teren din care mereu ai ce descoperi şi care începe să îmi placă din ce în ce mai mult. Şi cu cît lucrurile îmi ies mai bine, cu atît mai mult mă cucereşte.

Dacă la radio puteai veni fără machiaj, pe ecran, presupun, nu apari fără a trece prin sita stilistului. Îţi impui stilul şi preferinţele proprii sau te laşi în totalitate pe mîinile stilistului?
Chiar dacă lucram la radio nu veneam niciodată nearanjată. Aici nu mă refer la coafuri şic şi machiaj strident, dar întotdeauna mi-a plăcut să arăt bine. Ce-i drept, televiziunea cere mai multă culoare pe chip, de aceea sînt nevoită să pun mai mult fard decît o făceam anterior. La asta mă ajută stiliştii aşa cum ştiu ei mai bine, evidenţiind însă stilul şi felul meu de a fi.

Ce atuuri trebuie să ai ca să ajungi şi să te menţii într-o televiziune de succes?
Cred că ceea ce contează în orice meserie, şi chiar în viaţa de zi cu zi, este să priveşti lucrurile cu mult optimism şi să mergi încrezător înainte, chiar dacă pe alocuri mai faci şi greşeli.

Spuneai pe blogul tău că vrei să găseşti „vaccinul”, care să te ajute să rămîi „imună la emoţii”.
După mai mult de o lună de cînd eşti la PRO TV, ai găsit „leacul”?
Cred că da… şi am descoperit în timp că sînt de fapt două: e experienţa, dar şi încrederea în sine.

Apropo de blogul tău, ce te inspiră şi ce te motivează să scrii acolo?
L-am creat de ziua de naştere a prietenei mele, dorind să-i fac o surpriză originală, dar cu timpul am găsit în el locul ideal pentru a mă relaxa. E exact ca jurnalul pe care, în special, fetele îl aveau în adolescenţă, doar că acesta e într-un spaţiu virtual. Dar din păcate, blogul face parte deja din domeniul trecutului, pentru că nu mai am timp să scriu acolo…

Scriai mult acolo despre şi pentru femei, tu ce fel de femeie eşti? Descrie-te în cîteva cuvinte.
Sensibilă, dar puternică. Mereu cu zîmbetul pe faţă şi cu vise mii.

Tu şi weekendul aţi devenit „colegi de muncă” . Ce asemănări sînt între tine, ca şi caracter, şi un sfîrşit de săptămînă?
O! Multe, chiar foarte multe. Exact ca un weekend, vin cu surprize, cu  multă dispoziţie şi cel mai important e că apar atunci cînd trebuie.

Dacă ar fi să alegi un titlu de film (sau carte) pentru viaţa ta, care ar fi acesta? De ce?
E greu să-ţi pui trecutul şi prezentul într-un cuvînt…  Pentru că iubesc mult dansul, cred că voi alege, în schimb, un stil de dans, care se potriveşte cel mai bine cu felul meu de a fi. Şi cel mai bine mă identific cu tangoul… Pentru că e compus din paşi lenţi, dar siguri.

Peste 10 ani, unde te vezi?
Mi-e greu să răspund la această întrebare. Niciodată nu mi-am imaginat că voi ajunge să lucrez la PRO TV, dar acum sînt aici. Viaţa ne rezervă multe momente frumoase, iar eu accept provocarea şi le aştept cu braţele deschise.

foto » COUBE
text » Ludmila Sârghi
make up » Daniela Mocanu
ţinute » Sineqanone


Sursa
2011-07-07 13:19:50Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:30:02POET AL AVANGARDISMULUI UCRAINEAN - VICTIMA BOLȘEVISMULUI —» Leo Butnaru
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
07:58:56Pandemia mai este, chiar dacă n-o vedem —» blog cultural
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi