Google atacă Facebook prin propriul serviciu de socializare online

Gigantul american Google face cea mai îndrăzneaţă mişcare a sa în încercarea de a concura Facebook pe piaţa în rapidă expansiune a reţelelor de socializare şi de a-şi menţine dominaţia în mediul online, prin conceperea propriului serviciu de socializare pe internet, denumit ‘Google+’, relatează Reuters.

Google, care a avut mai multe încercări eşuate de a pătrunde pe piaţa serviciilor de socializare online, a introdus marţi propria reţea, ‘Google+’. Iniţiativa este cea mai importantă incursiune a Google în domeniul socializării pe internet de când cofondatorul Larry Page a devenit director executiv în luna aprilie.

Page a făcut din crearea unei reţele sociale online una dintre priorităţile celui mai mare motor de căutare pe internet, a cărui poziţie de poartă centrală de acces spre informaţiile online ar putea fi pusă în pericol pe măsură ce utilizatorii petrec tot mai mult timp pe site-uri precum Facebook sau Twitter.

‘În trecut şi-au permis luxul de a face greşeli în iniţiativele lor privitoare la socializarea online. Acum nu-şi mai permit acest lux’, a spus Ray Valdes, analist în cadrul firmei de cercetare Gartner, făcând referire la Google.

Google+, care este în prezent în faza de test, este structurat într-un mod remarcabil de asemănător cu Facebook, cu fotografii de profil şi fluxuri de informaţii care formează partea centrală, scrie Reuters. Totuşi, prietenii sau contactele unui utilizator sunt grupaţi în categorii extrem de specifice, comparativ cu grupul comun de prieteni tipic pentru Facebook.

Totuşi, pentru Google nu va fi uşor de a-i atrage pe utilizatori spre un alt serviciu de socializare online, este de părere Rory Maher, analist în cadrul Hudson Square Research. Confruntarea cu Facebook, care ar avea în prezent circa 700 de milioane de utilizatori, va fi extrem de dificilă, adăugă acelaşi analist.

Pentru a-şi diferenţia serviciul de Facebook, Google mizează pe ceea ce spune a fi o mai bună abordare în privinţa confidenţialităţii – o problemă sensibilă cu care atât Facebook, cât şi Google s-au confruntat în trecut.

Specific pentru Google+ sunt ‘cercurile’ de prieteni şi cunoscuţi. Utilizatorii îşi pot organiza contactele în diferite cercuri personalizate – rude, colegi de serviciu, prieteni de facultate – şi împărtăşi fotografii, filmuleţe şi alte informaţii numai în cadrul acestor grupuri.

‘În lumea online există acest ‘share box’ şi postezi ceva acolo şi nu ştii cine va ajunge (n.r. – la postare) sau unde va ateriza sau cum te va stânjeni şase luni de acum înainte’, a spus Bradley Horowitz, vicepreşedinte pentru Product Management al Google.

Reţeaua Facebook, care a fost criticată pentru sistemul confuz în privinţa confidenţialităţii, a introdus anul trecut posibilitatea ca utilizatorii să creeze grupuri mai mici de prieteni. Fără a menţiona numele Facebook, Google a precizat că încercările altor servicii de socializare online de a crea grupuri nu funcţionează atât de bine.

Google+ poate fi folosit pentru moment numai de un număr limitat de utilizatori în cadrul unui test. Numai cei care primesc invitaţii vor putea pentru început să folosească serviciul. Google nu a precizat când va fi disponibilă noua reţea pentru un public mai larg.

Google, care a avut în 2010 venituri de aproximativ 29 de miliarde de dolari, a spus că noul serviciu nu găzduieşte pentru moment publicitate.

sursa: www.capital.ro cu referință la Agerpres


Filed under: tehnologii de informare si comunicare

Sursa
2011-07-02 09:15:26Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:41:02Număr record de crame la Vernisajul Vinului —» Fine Wine
14:43:57UE va oferi peste 530 de milioane de euro pentru cooperare teritorială incluzând Ucraina și Moldova în perioada 2021-2027 —» Elena Robu
13:11:39Lansarea platformei online compensatii.gov.md —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:29:345 decembrie - Ziua Internaţională a Voluntarilor în Slujba Dezvoltării Economice şi Sociale. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:27:02Anunţ ,,Ajutor la contor" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
08:14:13CSE a dispus revizuirea tarifelor pentru energie electrică —» Elena Robu
21:47:46Omonimele – cum le deosebim sensul? (2) —» Moldova Creștină
19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:03În R. Moldova, poliția a descoperit o rachetă căzută în apropierea orașului Briceni —» Elena Robu
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:52:11Cum evităm E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră —» Elena Robu
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
09:45:36Ce să faci când continuu visezi pe cei morți? —» Moldova Creștină
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
07:38:16Micile și marile bucurii ale lunii noiembrie 2022 —» Sunt MAMĂ!
11:56:54Город Днепр за один день —» Бессарабские хроники
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz