Moldova într-o nouă misiune specială

Orașele și satele țării noastre  au  primari și consilieri aleși. Dacă au fost aleși înseamnă că oamenii le-au acordat  marea onoare, încredere și responsabiltate ca în cei patru ani pe care îi au la dispoziție să aducă acea transformare pe care oamenii o așteaptă. Aleșii locali pornesc  într-o misiune  de loc ușoară. O misiune care care va fi  presurtă cu multe provocări și ispite  de tot felul.  Maturitatea fiecărui ales local va fi unitatea de măsură prin care vom vedea dacă un ales local va trece testul încrederii acordat de populație. Altfel există marele risc ca peste cei patru ani de mandat oamenii să privească în cei pe care i-au delegat să le slujească, drept mari deziluzii și dezamăgiri. Or, fiecare din cei aleși au promis  că ei pot aduce o mică rază de lumină în satele și raioanele țării. Aflați în această misiune, fiecare din cei aleși fără nici un populism,trebuie să pună interesul comunei mai presus de orice alt interes care va apăreape parcursul exercitării mandatului de ales local. Acțiunile și timpul va demonstra calitatea misiunii la care s-au angajat aleșii locali.  Scriind acest articol mă gândeam la marii misionari ai lumii care au răspândit Evanghelia peste tot fără frică, dar cu mare dragoste față de oameni. Mă gândeam la sfinții apostoli Pavel, Petru sau Ioan, care la vremea lor au avut un mare impact atât în aspect social cât și religios. Un impact care a avut rezultate uimitoare de-a lungul istoriei, și acești oameni  au intrat în analele istoriei drept curajoși și neânfricați când a fost vorba de adevăr și acțiune indiferent de prețul pe care l-au plătit.  Evident ei nu au fost funcționari publici, dar cu toți avem de învățat din modul   în care aceștia s-au pus în slujba lui Dumnezeu  și a omului simplu. Nevoia fiecărui om era  analizată cu cea mai mare seriozitate, pentru că fiecare om este o valoare.  Astfel trebuie să vadă lucrul cu oamenii fiecare primar și fiecare consilier local. Cunosc  aleși locali care în timpul mandatului de patru ani au avut frică de Dumnezeu în acțiunile lor, chiar dacă au plătit un preț.  Poate pare o indeie fantezistă în condițiile în care tot mai mulți oameni sunt dezamăgiți de calitatea unor aleși locali, totuși cred cu tărie că în Moldova sunt primari și consilieri locali, care iubesc oamenii și  doresc binele comunității lor prin fapte concrete. Este totuși îmbucurător faptul că actuala guvernare cu toate disensiunile iscate între ei, au cei mai mulți reprezentanți în administrația publică locală, ceea ce denotă că doctrina comunistă încet, încet dispare din arialul mentalității populației noastre.

Nu imi doresc  însă ca aleșii locali să facă din  misiunea la care au fost investiți  un mod  meschin de a-și rezolva problemele. Pentru că, din păcate, au venit la conducere și funcționari  care au un alt scop decât  interesul simplului cetățean.  Nu imi doresc ca aleșii locali să facă circ  prin mijloacele de informare în masă, dar să își folosească cu chibzuință timpul pentru a comunica cu cei care i-au trimis la primării.  Dar fie ca Dumnezeu să facă ca funcționarii buni să prevaleze celor răi, și  ca țara noastră să devină acea țară de succes pe care cu toții atât de mult tânjim să o avem.   Pentru că se poate. Și asta o știe fiecare din noi.

 

 Sursa
2011-07-01 15:31:19Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
12:34:49Dorința Sexuală Primitivă, Diferența de Vârstă în Relație și Erecția la Copii —» Curaj.TV | Media alternativă
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
16:46:38Imagine Dragons va cânta la festivalul Untold 2023 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă