În republică va apărea un „Artek al Moldovei”

În Moldova va fi creat  un centru internaţional de odihnă şi reabilitare a copiilor, a declarat în cadrul proiectului de dezbateri publice „Dialogul Social”, Oleg Budza, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

„Centrul internaţional va fi creat în cadrul taberei de odihnă „Perlele Nistrului”, care funcţionează de peste 15 ani, pe malul drept al râului Nistru, în oraşul Vadul-lui-Vodă, care este o proprietate a sindicatelor de importanţă naţională”, a menţionat preşedintele CNSM.

Lucrările de amenajare a taberei se fac în afara sezonului, ceea ce permite ca astăzi, în cadrul taberei, să se odihnească copii membrilor ale organizaţiilor sindicale din toată republica.

Potrivit directorului taberei Ion Munteanu, „în acest an se aşteaptă ca în tabără să se odihnească peste 1800 de copii sau câte 300 de copii în 6 ture, pe durata întregului sezon. La noi vin copii din toată republica, de diverse naţionalităţi. Copii care vor veni să se odihnească în tabără vor primi bilete cu o reducere de 90% din costul biletului!”

Astăzi tabăra de odihnă „Perlele Nistrului” reprezintă un complex de odihnă pitoresc bine amenajat, care cuprinde un teritoriu de 4 hectare. Aceasta se află sub supravegherea strictă a pazei şi este respectată cu stricteţe ordinea.

Copii iau masa de trei ori pe zi, iar celor ce au nevoie de o alimentaţie specială, li se pune la dispoziţie un meniu special. În timpul liber copii joacă fotbal sau ping-pong iar în prezent se construieşte un teren de baschet.

În cadrul taberei activează educatori care sunt studenţi ai Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi ai Academiei de teatru, muzică şi arte. În fiecare zi educatorii organizează pentru copii jocuri, discoteci, concursuri de cântece şi dansuri, care se transformă în concerte şi sărbători memorabile pentru copii. Zilnic copii vizitează sălile video, unde vizionează filmele îndrăgite şi desene animate.

În tabără predomină o curăţenie ideală. Camerele de odihnă şi cabinele de duş au fost reparate capital, iar alimentele achiziţionate pentru corespund tuturor standardelor de calitate, lucru menţionat în certificatele corespunzătoare.

„În ultimii ani sau investit milioane de lei în dezvoltarea taberei. Acesta este doar începutul. Se planifică de asemenea construcţia unui bloc care va fi încălzit în timpul iernii. Suplimentar vor fi create zone de agrement sportive şi culturale, vor fi implementate tehnologii moderne, va fi achiziţionat mobilier nou şi va fi instalat un sistem de aer condiţionat”, subliniază liderul sindical.

„Teritoriul din Vadul-lui-Vodă este unul unic, cu natură pitorească şi cu o serie de caracteristici specifice de tratament a acelor care aici se odihnesc. Primim doleanţe de a oferi foi de tratament pentru copii din Federaţia Rusă, Ucraina, Belorusia şi alte ţări. După finisarea lucrărilor de amenajare, tabăra va avea un nou statut - „Centrul internaţional de odihnă şi reabilitare a copiilor „Perlele Nistrului”. Centrul  va fi un „Artek al Moldovei”. Zeci de mii de copii din ţară şi regiune aşteaptă acest lucru”, a accentuat Budza.Sursa
2011-06-30 11:37:35Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:30:02POET AL AVANGARDISMULUI UCRAINEAN - VICTIMA BOLȘEVISMULUI —» Leo Butnaru
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
07:58:56Pandemia mai este, chiar dacă n-o vedem —» blog cultural