crenvursti in aluat: hot’dogi mai fitzosi :)

In pauze, la scoala, locul de intalnire cu alti copii din alte clase, pentru diverse chestii pe care nu le pot recunoaste la 32 ani :) , era bufetul. Cel mai des luam “ushki” (palmieri) sau “sosiski v teste” (crenvursti in aluat). Nu o data palmierii de la Panipatul de vizavi de facultatea mea, din Bucuresti, m-au scos din stari de tristete sau jale maxima :) . Cred ca se gaseau si crenvursti in aluat, dar privirea mea, cu timpul, s-a orientat spre alte cele :) .
Inainte de renovarea Centrului Casa Soarelui, m-am oferit voluntar sa fiu “bucatareasa” evenimentului, impreuna cu Miruna, care a facut niste tarte dementiale. (eu am facut placinte cu telemea de oaie, placinte cu brinza de vaci, cozi de ceapa si marar, tarta cu ciuperci, ou si cascaval si crenvursti in aluat).
Ca de obicei :) , am avut o abodrare foarte responsabila asupra jobului :) si cateva zile m-am gandit ce anume sa fac, ca sa se compenseze cu munca fizica depusa de alti voluntari. Si mi-am amintit de crenvursti in aluat. Toti am mancat in copilarie, asa ca eram sigura ca voi fura macar cateva maraituri de multumire :) .
Deci, pentru un “mmmm” :) , aveti nevoie de:
30 gr drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, juma’ lingurita sare, 300 ml lapte, 300 gr faina, 3 cartofi fierti, 12 buc crenvusti, 1 ou pentru uns (amestact cu un pic de iaurt si un pic de ulei de masline).
Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam sarea si zaharul.
Intr-un vas cernem faina, adaugam cartofii dati prin razatoare, laptele cu ingredientele mai susmentionate :) , framantam cateva minute, lasam la dospit vreo juma de ora.
Dupa ce si-a dublat volumul, intindem cu sucitorul aluatul si taiem bucati dreptunghiulare, in care rulam/infasuram crenvurstii taiati in doua (sau trei, depinde cat de mici sau mari ii faceti).
Preincalzim cuptorul, punem rulourile pe hartia de copt astfel, incat sa mai fie loc, ca mai cresc un pic la caldura, ii ungem cu galbenus de ou, amestecat cu iaurt si un pic de ulei de masline (asta e amestecul pe care il folosesc eu de obicei. uneori pun smantana lichida in loc de iaurt, uneori mai lipseste uleiul :) . este suficient sa ungeti doar cu ou batut).
Evident, puteti improviza, sa puneti si cascaval, alaturi de crenvursti sau doar cascaval, sau ciuperci cu cascaval. Puteti cumpara aluat foietaj congelat si face rulourile in 10 minute.
Sunt niste aperitive gustoase, usor de facut si daca aveti copii – sunt sigura ca se vor bucura de ele ;) . Pofta buna!



Sursa
2011-06-29 17:14:42



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

05:13:00DIN POEZIA LUMII —» Leo Butnaru
05:51:00CAI ROZI, CAI VERZI —» Leo Butnaru
21:31:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:26:21Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:19:23Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:50:00ZORI DE CARTE NOUĂ —» Leo Butnaru
16:55:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:11:16Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:42:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:39:05Spumantul-surpriză cu marea medalie de aur —» Fine Wine
23:20:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:35:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:48:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:01:10Jurnal de 40 —» Efrosnatalita’s Blog
16:37:04Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:10:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:47:22Spectacol în aer liber la Amfiteatrul din Ciocana in final de stagiune —» Curaj.TV | Media alternativă
08:29:55Cultura Iei: Moștenirea și Simbolistica Costumului Popular —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
04:32:00POEME PRIN ANI —» Leo Butnaru
20:50:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:21:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:57:00Iulie 2025 – evenimente karmice, violențe, schimbări majore —» codul omega
17:52:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:32:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:01:00DIN YES-EURI —» Leo Butnaru