crenvursti in aluat: hot’dogi mai fitzosi :)

In pauze, la scoala, locul de intalnire cu alti copii din alte clase, pentru diverse chestii pe care nu le pot recunoaste la 32 ani :) , era bufetul. Cel mai des luam “ushki” (palmieri) sau “sosiski v teste” (crenvursti in aluat). Nu o data palmierii de la Panipatul de vizavi de facultatea mea, din Bucuresti, m-au scos din stari de tristete sau jale maxima :) . Cred ca se gaseau si crenvursti in aluat, dar privirea mea, cu timpul, s-a orientat spre alte cele :) .
Inainte de renovarea Centrului Casa Soarelui, m-am oferit voluntar sa fiu “bucatareasa” evenimentului, impreuna cu Miruna, care a facut niste tarte dementiale. (eu am facut placinte cu telemea de oaie, placinte cu brinza de vaci, cozi de ceapa si marar, tarta cu ciuperci, ou si cascaval si crenvursti in aluat).
Ca de obicei :) , am avut o abodrare foarte responsabila asupra jobului :) si cateva zile m-am gandit ce anume sa fac, ca sa se compenseze cu munca fizica depusa de alti voluntari. Si mi-am amintit de crenvursti in aluat. Toti am mancat in copilarie, asa ca eram sigura ca voi fura macar cateva maraituri de multumire :) .
Deci, pentru un “mmmm” :) , aveti nevoie de:
30 gr drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, juma’ lingurita sare, 300 ml lapte, 300 gr faina, 3 cartofi fierti, 12 buc crenvusti, 1 ou pentru uns (amestact cu un pic de iaurt si un pic de ulei de masline).
Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam sarea si zaharul.
Intr-un vas cernem faina, adaugam cartofii dati prin razatoare, laptele cu ingredientele mai susmentionate :) , framantam cateva minute, lasam la dospit vreo juma de ora.
Dupa ce si-a dublat volumul, intindem cu sucitorul aluatul si taiem bucati dreptunghiulare, in care rulam/infasuram crenvurstii taiati in doua (sau trei, depinde cat de mici sau mari ii faceti).
Preincalzim cuptorul, punem rulourile pe hartia de copt astfel, incat sa mai fie loc, ca mai cresc un pic la caldura, ii ungem cu galbenus de ou, amestecat cu iaurt si un pic de ulei de masline (asta e amestecul pe care il folosesc eu de obicei. uneori pun smantana lichida in loc de iaurt, uneori mai lipseste uleiul :) . este suficient sa ungeti doar cu ou batut).
Evident, puteti improviza, sa puneti si cascaval, alaturi de crenvursti sau doar cascaval, sau ciuperci cu cascaval. Puteti cumpara aluat foietaj congelat si face rulourile in 10 minute.
Sunt niste aperitive gustoase, usor de facut si daca aveti copii – sunt sigura ca se vor bucura de ele ;) . Pofta buna!



Sursa
2011-06-29 17:14:42



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

11:13:44Moldova (+ Georgia) și jocurile marilor puteri —» Curaj.TV | Media alternativă
13:07:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:31:00PĂZITOR ȘI SCRIITOR —» Leo Butnaru
20:45:20Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:26:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:04:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:30:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:02:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:18:00DIN YES-EURI —» Leo Butnaru
00:39:44Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
23:18:25Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:53:06O plimbare prin Capitala Neamului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:29:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:44:39Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:51:05DIN STRICTL NECESAR —» Leo Butnaru
02:12:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
23:17:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:46:26Peter Heather, John Rapley – Why Empires Fall —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:33:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:57:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:36:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:19:00„Anul lui Eminescu – Opere jubiliare ale geniului poeziei române” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:39:00DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
04:33:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
02:11:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки