Crează un wallpaper cosmic

Spațiul este vast. La fel sunt și imaginile cu spațiu, vaste. Aș putea să mă uit la imaginile cu nebuloase și galaxi multe ore fără să mă plictisesc. Dar dacă încercăm să creem propria noastră imagine spațială ? Citește acest tutorial pentru a afla cum să folosești mai multe tehnici pentru a crea o imagine frumoasă.

Previzualizare

Apasă clic pe imagine pentru o previzualizare mai largă.

Intră pe acest link pentru a vedea un alt tutorial și alte tehnici pentru a crea un wallpaper de spațiu.

Pasul 1

Prima dată va trebui să creezi pânza pe care vei lucra. Crează un nou document și folosește orice dimensiuni dorești. Eu am să folosesc dimensiunea unui wallpaper care este de 1920×1200. Setează culoarea fundalului #131415.

Step 1

Pasul 2

După vom adăuga o imagine de fundal subtilă pentru a adăuga un pic de adâncime imagini. Pentru acest lucru, folosește textura de epocă cu nori a lui Sebastiano. Insereaz-o în document, redimensioneaz-o astfel încât să încapă în pânză. Du-te la Image > Adjustments > Black & White pentru a o converti în nuanțe gri. Setează Blend Mode pe Overlay.

Step 2

Pasul 3

Acuma vom adăuga un layer mai îndepărtat cu detali spațiale pentru a aduce la viață imaginea. Apucă aceast stoc cu nebuloasă, inserează-l în document și din nou, redimensionează-l și convertește-l în nuanțe gri. De aceasta dată, setează Blend Mode pe Color Dodge.

Step 3

Pasul 4

Fundalul începe să arate cumva, dar are nevoie de niște stele mai mari, doar pentru a adăuga mai multă adâncime. Pentru a face acest lucru, crează un brush și personalizează-l un pic.

Selectează un brush rotund, moale și cu dimensiunea de 17 px. În meniul Brush (F5), adaugă următoarele setări:

Step 4a

Crează un layer nou și apasă clic de câteva ori în jurul pânzei și vei vedea câteva stele apărând în acel loc. Vrem să adăugă o strălucire stelelor pentru a ieși în evidență. Pentru a face acest lucru, adaugă următorul stil de layer.

Step 4b

Pasul 5

Fundalul arată bine, dar este un pic plictisitor, așa că hai să-i adăugăm un pic de culoare. Pentru a face acest lucru, crează un layer nou și selectează un brush moale și larg cu dimensiunea de 1300px. După pictează câteva pete de culoare cu culorile #dd2a00, #00ed91 și #00ed7b în jurul pânzei. Schimbă opacitatea la 50% și setează layer-ul pe Overlay. Acuma fundalul arată un pic vibrant.

Step 5

Pasul 6

Acuma este timpul să creem planetele. Vom începe cu planeta mai mare. Apucă orice textură dorești (Eu îți recomand textura cu pământ crăpat a lui Caleb) și deschide-o într-un document separat. Folosind Elliptical Marquee Tool, crează o selecție circulară a texturi. Copiază selecția și insereaz-o în noul document. După aceea du-te la Filter > Distort >Spherize cu Amount la 100%.

Step 6a

Copiază planeta în documentul principalîă. Redimensioneaz-o și folosește uneltele Dodge Tool și Burn Tool în următoarele zone. Avem nevoie de o sursă de lumină puternică, așa că nu fi subtil cu crearea luminilor și a umbrelor.

Step 6b

Vrem să adăugăm o strălucire planetei, așa că adaugă următorul stil de layer.

Step 6c

Pasul 7

Pentru a crea planeta mai mică / luna, folosește aceaș tehnică utilizată la prima planetă, dar de această dată folosește o textură diferită (Eu am folosit textura de rugină a lui Piervincenzo). După aceea crează luminile și umbrele în următoarele regiuni:

Step 7a

Din nou, la fel ca și la prima planetă, vom adăuga câteva stiluri de layer:

Step 7b

Pasul 8

Acuma vom adăuga un lens flare combinației. Poți să folosești filtrul de bază lens flare al Photoshop-ului, dar am găsit unul mai luminos, așa că am folosit un lens flare din pachet-ul ThinkDesign. Alege-l care îți place mai mult și inserează-l în document. Poziționează layer-ul sub layer-ul care conține colorarea fundalului (creat în pasul 5). Redimensionează-l, rotește-l și poziționează-l astfel încât să apară după planeta mare. Setează Blend Mode pe Lighten și șterge marginile.

Step 8

Pasul 9

Avem un lens flare drăguș, dar ăl putem face un pic mai intens. Pentru a face acest lucru, apucă un brush larg, moale și alb (cu dimensiunea în jur de 600 px) și pictează într-un layer nou. Apasă clic încă o dată pentru a crea o strălucire suplimentară. Setează Blend Mode pe Overlay.

Step 9

Pasul 10

În opinia mea, imaginea este un pic aglomerată în jurul marginilor, ţinând accentul pe planete. Prin urmare, apucă un brush rotund, moale și negru și pictează în jurul marginilor, adăugând un pic de depărtare manuală.

Step 10

Pasul 11

Uită-te atent la imagine și observ-o – Cum arată ? Crezi că are nevoie de încă ceva anume? Personal, eu cred că partea de jos a imagini este prea luminoasă considerând unde este sursa de lumină. Pentru a fixa acest lucru, apucă un brush moale, rotund și negru cu dimensiunea de aproximativ 300 px și într-un layer nou, pictează cu negru partea de jos a imagini. Vrem și ca niște detali să limineze, totuși, setează opacitatea layer-ului la 40%.

Step 11

Pasul 12

Imaginea este terminată, în termeni de conținut, dar ceva nu-i bine. Pur și simplu nu toate se potrivesc. Deci prin urmare, vom adăuga o tentă pentru a lumina întreaga imagine. Pentru a face acest lucru, umple imaginea cu #030b4a. Setează Blend Mode pe Subtract și vei obține o tentă portocalie care va completa imagine și va face ca totul să se potrivească.

Step 12

Pasul 13

Uită-te la imagine pentru ultima dată, încă cred că lens flare-ul trebuie să fie un pic mai izbitor. Pentru a face acest lucru, crează un layer mai sus decât layer-ul de tentă. Cu un brush moale cu dimensiunea de 450 px și culoarea #aed9de, pictează zonele de mai jos. După setează layer-ul pe Overlay și privește cum rezultatul tău prinde viață.

Step 13

Concluzie

Uite-l, un wallpaper de spațiu super în doar 10 pași foarte simpli. Este chiar uimitor ce poți să faci cu câteva stocuri de imagini și un pic de timp. Cu tehnicile învăța-te în acest tutorial, poți să creezi orice imagine cu spațiu îți dorești. Posibilitățile sunt nelimitate !

Final Result

Tradus din engleză în română de către AnDr3yy

Sursă: http://wegraphics.net/blog/tutorials/creating-a-stunning-space-image-using-textures/


Sursa
2011-06-27 21:07:29Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
19:38:56Cu gunoiul pînă-n grindă, dar cu tricolor în tindă —» Curaj.TV | Media alternativă
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu