Cirese amare in placinte de vara – Varzari reloaded :)

Un kg de cirese amare, zahar, un pic de faina – pentru umplutura.
Pentru aluat – 250 grame de unt sau margarina, 2 oua, 500 gr. de kefir sau iaurt, sare si faina cat cuprinde (vreo 500 grame).
Cerneti faina, dati prin razatoare untul sau margarina scoasa din congelator. Adaugati sare, ouale, kefirul si framantati aluatul. Lasati-l la rece cateva ore.
Ciresele amare .. Mai intai se gasesc (am cautat vreo 2 saptamani :) ). Se scot samburii (metoda veche traditionala – cu o agrafa de par, sau poate aveti aparatul special :) ). Este o munca destul de migaloasa. Iti ia timp, ele sunt mici, palmele si degetele se fac negre, totul normal :) . Se pun la strecurat cu zahar peste ele. Este important sa se scurga, pentru ca daca le punem in placinta, iese zeama din aluat si se arde. Nici nu arata bine, nici nu miroase ca acasa la mama :) .
Cand scoatem aluatul din frigider, ciresele trebuie sa fie “obosite” si imbibate cu zahar.
Intindem foi de placinta, cu sucitorul. Se intinde usor, aluatul este foarte bun pentru asa placinte. Foile nu le faceti subtiri, ci potrivite. Aegeti voi in ce forma vreti sa faceti placinta, eu le-am facut rulouri.
Am presarat foaia cu cirese, cu inca niste zahar si un pic de faina, sa se prinda. Doar un pic. Ajuta sa nu se scurga siropul pe tava, daca a mai ramas. Am facut rulourile, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu un pic de smantana lichida si un pic de ulei de masline si le-am dat la cuptor. Preincalzit, stiti si voi :) . 30-35 minute. Cand le-am scos, le-am presarat cu zahar.
Aveti 2 variante: ori ati mancat, dar demult, la mama sau bunica, ori nu ati mai mancat deloc varzari cu cirese amare. Nu se compara cu nimic. Prajiturile, clatitele sau papanasii pe care i-ati servit cu dulceata de cirese amare erau dulci. Aici, avem un aluat gustos, cu o umplutura cu gust de viata – dulce si amar. Sunt foarte bune vara: reci, cu sampanie rece :) . Sau cu apa de la cismea, depinde de la caz la caz. Am facut 15 minute un aranjament frumos (care a implicat si spalarea tuturor vaselor folosite in bucatarie :) ) ca sa fac o poza, dar nu am reusit (probleme tehnologice :( ). Dar credeti-ma pe cuvant – mananci cu ochii inchisi ;) .



Sursa
2011-06-26 18:09:36



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

11:51:22Cafeneaua Literară: Spiritul Creator al Modernismului —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
12:33:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal
01:17:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:12:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:02:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:57:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:29:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:12:00Pământ —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:12:00Pământ —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:32:00POEME PRIN ANI —» Leo Butnaru
03:46:13Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
01:54:22Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
01:46:39Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:52:02Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
04:37:00DIN POEZIA LUMII —» Leo Butnaru
00:53:00do you remember being scared? —» turn up the silence
21:41:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:14:39Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:30:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:33:16Interpretări Teatrale ale lui Eminescu: Luceafărul —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
01:04:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
23:45:50Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:36:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:23:03Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:41:55Fără Titlu —» Путепроводные Заметки