Cirese amare in placinte de vara – Varzari reloaded :)

Un kg de cirese amare, zahar, un pic de faina – pentru umplutura.
Pentru aluat – 250 grame de unt sau margarina, 2 oua, 500 gr. de kefir sau iaurt, sare si faina cat cuprinde (vreo 500 grame).
Cerneti faina, dati prin razatoare untul sau margarina scoasa din congelator. Adaugati sare, ouale, kefirul si framantati aluatul. Lasati-l la rece cateva ore.
Ciresele amare .. Mai intai se gasesc (am cautat vreo 2 saptamani :) ). Se scot samburii (metoda veche traditionala – cu o agrafa de par, sau poate aveti aparatul special :) ). Este o munca destul de migaloasa. Iti ia timp, ele sunt mici, palmele si degetele se fac negre, totul normal :) . Se pun la strecurat cu zahar peste ele. Este important sa se scurga, pentru ca daca le punem in placinta, iese zeama din aluat si se arde. Nici nu arata bine, nici nu miroase ca acasa la mama :) .
Cand scoatem aluatul din frigider, ciresele trebuie sa fie “obosite” si imbibate cu zahar.
Intindem foi de placinta, cu sucitorul. Se intinde usor, aluatul este foarte bun pentru asa placinte. Foile nu le faceti subtiri, ci potrivite. Aegeti voi in ce forma vreti sa faceti placinta, eu le-am facut rulouri.
Am presarat foaia cu cirese, cu inca niste zahar si un pic de faina, sa se prinda. Doar un pic. Ajuta sa nu se scurga siropul pe tava, daca a mai ramas. Am facut rulourile, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu un pic de smantana lichida si un pic de ulei de masline si le-am dat la cuptor. Preincalzit, stiti si voi :) . 30-35 minute. Cand le-am scos, le-am presarat cu zahar.
Aveti 2 variante: ori ati mancat, dar demult, la mama sau bunica, ori nu ati mai mancat deloc varzari cu cirese amare. Nu se compara cu nimic. Prajiturile, clatitele sau papanasii pe care i-ati servit cu dulceata de cirese amare erau dulci. Aici, avem un aluat gustos, cu o umplutura cu gust de viata – dulce si amar. Sunt foarte bune vara: reci, cu sampanie rece :) . Sau cu apa de la cismea, depinde de la caz la caz. Am facut 15 minute un aranjament frumos (care a implicat si spalarea tuturor vaselor folosite in bucatarie :) ) ca sa fac o poza, dar nu am reusit (probleme tehnologice :( ). Dar credeti-ma pe cuvant – mananci cu ochii inchisi ;) .



Sursa
2011-06-26 18:09:36



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

19:33:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:01:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:14:58Mariana Golimaz și sărbătoarea poeziei la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
07:55:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
23:08:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:17:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:56:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:05:59Nou: Castel Mimi Roșu de Bulboaca —» Fine Wine
23:04:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:48:35Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:57:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:41:43Cum să nu strălucești — și totuși să domini scena. —» Efrosnatalita’s Blog
21:38:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:14:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:17:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
21:53:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:46:43Păpușarul și păpușa de spectacol —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:04:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:02:02Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:20:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:14:00DIN EPOCA MAȘINII DE SCRIS —» Leo Butnaru
19:01:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:25:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:20:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:32:41 „Imnul și inima Basarabiei” —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"