Referitor la declarațiile făcute de Mark Tkaciuk


Astăzi, 25.06.2011, deputatul și ideologul principal al Partidului Comuniștilor a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre faptul că SIS și Procuratura Generală pregătesc o descreditare a PCRM.
Zilele trecute, personal am vorbit cu Mark Tkaciuk și am discutat despre următoarele: 1. Procuratura și Serviciul de Informații și Securitate în ultimele 2-3 luni ”invită” tinerii naționaliști români, participanți ai evenimentelor din aprilie 2009 și a celor ce nu au pariticipat, pentru interogatorii, amenințări directe și indirecte și insinuarea unor relații dintre acești tineri și alte persoane, îndeosebi cu Mark Tkaciuk.2. Acum câțiva ani Mark Tkaciuk a susținut un offline cu mai mulți tineri. Ei bine, unii dintre acei tineri, au fost invitați la Procuratură și în prezența a 3 agenți SIS, după ce au fost luați la întrebări, li s-a propus să semneze niște declarații false împotriva lui Sergiu Lașcu (președintele Mișcării Național Creștine) și împotriva lui Mark Tkaciuk.3. Procurorul care instrumentează acest caz este Lilian Cociu, iar cei 3 din SIS care au amenințat tinerii nu s-au prezentat.4. Toți tinerii chemați la Procuratură au fost întrebați dacă nu au efectuat săpături arheologice. (Mark Tkaciuk e arheolog). Ulterior, care este legătura dintre acești tineri și Mark Tkaciuk.
5. Îl citez pe Victor Stamatov, o victimă a abuzurilor SIS și PG: ”Privind ziua de 7 aprilie, m-au întrebat despre legătura și contactele mele cu persoanele active la manifestații, legăturile mele cu liderii politici (AIE) dar și cu Mark Tkaciuk. Au mai fost interesați să afle ce “indicații” am primit de la Sergiu Lașcu (liderul Mișcării Național-Creștine) în acea zi.6. Nu a mers vorba despre Noua Dreaptă, și în general Noua Dreaptă din Moldova nici nu a participat la evenimentele din aprilie, este o istorioară falsă alcătuită de comuniști pentru a discredita întregul românism.7. Nu sunt membru al Noii Drepte, nici al Mișcării Național Creștine și nici al altei oarecare mișcări/organizații din Republica Moldova sau altă țară.
De ce am făcut-o? 

Victor Stamatov, amicul meu, a fugit recent din țară după amenințările cu răfuiala din partea SIS și PG, după percheziționarea la domiciliu și după nenumărate interogatorii aiurea la PG de către procurorul Lilian Cociu.Din simplu fapt de a mă face cumva auzit, am vorbit zilele trecute cu Tkaciuk, lăsând la o parte politica și conflictul interetnic. Eu i-am spus că mă deranjează faptul că se pune presiune dură asupra naționaliștilor români (eu tot sunt naționalist!) din cauza că SIS și PG ne bagă pe gât legătura între noi și Mark Tkaciuk, care de fapt nu există. Este cea mai mare aberație pe care am auzit-o cândva în viața mea de 23 de ani - Comunistul Mark Tkaciuk stă în spatele naționaliștilor români din Basarabia. Numai un prost se poate gândi la așa ceva.

Da, eu până în ziua de astăzi cred că Mark Tkaciuk a planificat minunțios devastările și pogromul din seara zilei de 7 aprilie, însă atunci când SIS și PG încearcă să-i găsească țapi ispășitori pe naționaliștii români, asta întrece orice măsură. Lasă cei din SIS să se uite la ei în curte și să ia măsuri cu personalul său care a pariticpat la dezordinile din 7 aprilie la ordinile lui Reșetnikov.
Scopul meu a fost atins

Da, am profitat de Mark Tkaciuk, ca să fac publică fărădelegea pe care o comite SIS și PG asupra tinerilor. Nu am nici-o legătură cu acest personaj, îl detest, îi detest modul de gândire, și chiar și aspectul fizic, însă știind că e un politician renumit în Moldova, știind că cuvintele sale vor avea o mai mare rezonanță în societate, am decis să-i spun că SIS-ul și PG îl sapă, pe el, și nu pe PCRM, așa cum a afirmat în conf. de presă. Dânsul m-a făcut extremist în conferința sa de presă, dar din simplu motiv că îi este frică de mine, îmi convine. Cel mai dureros este faptul că SIS-ul aparține Partidului Liberal, oficial, însă din păcate PL nu controlează această instituție, deloc.

1. Mai detaliat despre cazul lui Stamatov voi scri în curând.
2. Au mai fost citați la PG, în prezența agenților SIS circa 7 tineri pe care-i cunosc, nume nu dau ca să nu creez și mai mari probleme tinerilor aflați în continuare sub presiunea SIS și PG. Unora dintre ei de 2 luni i-au fost confiscate actele identitare (inclusiv paș. RO), în baza cărei legi?3. Nu sunt implicat nici într-un mod în aceste chestiuni, însă sunt implicate persoane apropiate mie, deci nu pot rămâne indiferent. Cine are să mă înțeleagă mă va înțelege ce fac și de ce fac.
va urma...

Sursa
2011-06-25 19:07:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
12:50:17Nu-și mai roade unghiile! Cum am rezolvat problema —» Sunt MAMĂ!
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity