Învingătorul este întotdeauna singur


Un titlu extrem de sugestiv,cel putin pentru mine. De cate ori in viata fiecare dintre noi am probat fraza data. Suntem singuri nu doar in fata durerii,pierderii,ci si in fata succesului. Oare cine ar fi capabil sa se afle in preajma unui om de succes,cu adevarat. Multi vor zice : asta e super sa ai asa oameni alaturi,cunosti o noua lume. Asa-i da oamenii sunt fricosi si invidiosi si niciodata nu vor fi capabili sa recunoasca supermatia altui individ. Oamenii de succes ne stirbesc din proria imagine: ei sunt "de succes" in comparatie cu cine? desigur ca cu noi.
Personal am un atasament aparte fata de acest titlu. Apropo pentru mine nu e chiar un titlu,mai degraba o axioma a vietii de zi cu zi,fiindca imediat cum ceva iti merge bine in viata hop se gaseste cineva sa-ti spulbere fericirea.
Cartea aceasta o am de la my Lore.Mi-a imprumutat-o mai demultisor,dar tot nu gaseam timp sa o citesc. Si iata in sfarsit m-am apucat si eu de lectara.Parerea mea...e fenomenala...De ce? Fiindca descria epoca in care traim, glamour-ul si a fashion-ului la care majoritatea tinerilor viseaza, lumea din spatele cortinei.
Nu cred ca cartea data e adresata unei anumite categorii, fiindca in ea se vorbeste despre absolut orice: bani, fashion, glamour, dragoste... Deci tuturor curiosilor si nu numai o recomand cu mare caldura ))) 
Pentru cei curiosi am inclus in acest post si prefata cartii,dar si fraze care mi-au placut si care le-am selectat in carnetelul meu cu idei, sper sa va placa si voua ))
  
                                            Prefata
” Am susţinut adesea în cărţile mele că visurile noastre au un preţ şi e foarte important să-l plătim. Dar în ce măsură pot fi visurile manipulate? De cîteva decenii, trăim într-o cultură care privilegiază faima, banii şi puterea. Mulţi au ajuns să creadă că sunt singurele valori ce merită căutate, fără să-şi dea seama că cei care fac cu adevărat jocurile, în spatele cortinei, rămîn anonimi,ştiind că cea mai eficientă putere e cea care trece neobservată – pînă cînd e prea tîrziu şi suntem prinşi în capcană. Cartea mea este despre aceastăcapcană. În Învingatorul este totdeauna singur, trei din cele patru personaje principale lasă visurile lor să fie manipulate : Igor, un milionar rus, care crede că, atîta timp cît motivaţiile sunt bune, crima e permisa, şi omoară oameni pentru a le uşura suferinţa şi pentru a o recîştiga pe femeia iubită. Hamid, un magnat al modei, care a pornit la drum mînat de intenţii bune şi a sfîrşit prin a fi acaparat elînsuşi de sistemul pe care încerca să-l folosească în favoarea lui. Gabriela, care, ca mulţi alţii din zilele noastre, e convinsă că faima e un scop în sine, cea mai de seamă răsplată a unei lumi care consideră celebritatea suprema împlinire. Acesta nu este un thriller, ci un portret necruţător al situatiei în care ne aflăm”.                                                                                                          Paulo Coelho                  
* Oamenii nu sunt niciodata multumiti. Daca au putin,vor mai mult. Daca au  mult,vor si mai mult. Daca dau pe-afara de cat au,vor sa fie fericiti cu putin,dar sunt incapabili sa faca vreun efort pentru asta.
* Sa intelegi ca puterea e mult mai importanta decat banii,iar banii sunt mult mai importanti decat fericirea.
Cand alegi o cale,celelalte dispar.
* Cele patru forte care ne calauzesc: iubirea,moartea,puterea si timpul. Trebuie sa iubim,fiindca suntem iubiti de Dumnezeu. Ne trebuie constiinta mortii,ca sa intelegem bine viata. Trebuie sa luptam ca sa crestem-dar fara a cadea in capcana puterii astfel obtinute. Si,in sfarsit,trebuie sa acceptam ca sufletul nostru-chiar daca e vesnic-este in acest moment prins in plasa timpului,cu avantajele si limetele lui.
* Nu numai grilajul metalic si geamul masinii ii despart de celebritati,ci si norocul,ocazia,talentul.
* Sindromul celebritatii poate distruge cariere,casnicii,valori crestine,ii orbeste pe intelepti si pe ignoranti deopotriva. Mari savanti care, dupa ce sunt recompensati cu un premiu important, isi lasa balta cercetarile si, in loc sa contribuie la imbunatatirea vietii umanitatii,incep sa traiasca din conferinte,care le alimenteaza ego-ul si conturile din banca.
* Oamenii isi aleg propria soarta.
* Nu te mai gandi la glorie; o sa vina singura,daca iti faci treaba bine.
* Succesul te face sclav si in acelasi timp iti da dependenta...
Oamenii isi aleg propriu destin.
* Demnitatea unui om nu e masurata de cei ce se afla in jurul lui cand este pe culmea succesului, ci de abilitatea lui de a nu uita mana care i-a fost intinsa cand avea maim mult nevoie de ea.
* Sentimentul de recunostinta e important: nimeni nu ajunge prea departe daca-i uita pe aceia care se aflau langa ei la nevoie.
* "Toti oamenii sunt egali." Nu-i adevarat: toti oamenii sunt diferiti si trebuie sa-si exercite acest drept pana in panzele albe.
* Cine acumuleaza dragoste inseamna noroc, sa acumulezi ura inseamna dezastru.
* Puterea sta de vorba numai cu Puterea.
* Moda e doar un fel de a spune: "Sunt din lumea voastra,port armura voastra,nu trageti. "
* Transformarile au loc tocmai in momente de criza.
* Daca crezi in reusita si reusita va crede in tine.
* Todeauna exista un nou pisc de cucerit.Todeauna exista un concurent de invins sau depasit.
* Cine iubeste ofera libertate...

Sursa
2011-06-23 00:36:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă