O analiză subiectivă a aplicării principiului umanismului în dreptul penal(Partea III)
Anularea pedepsei capitale nu permite realizarea sarcinii de prevenție a dreptului penalContinuare… Puteți citi aici prima si a II-a parte.
Sarcina de prevenire a dreptului penal rămâne nerealizată din cauza unor consecințe a aplicării principiului umanismului, una dintre care este anularea pedepsei cu moartea.
Când a fost modificat art.24 din Constituția RM, la 29 iunie 2006, motivația nu a fost una corectă: articolul dat nu a fost modificat din considerentul realizării sarcinii de apărare a dreptului penal sau în vederea protejării vieții umane, când se explică motivația adoptării acestei legi nu se vorbește nimic despre om sau despre valoarea lui, ci despre crearea premiselor pentru aderare la UE. Aceasta este o motivație greșită, nu este o motivație corectă! (Preluat)
Prin abolirea pedepsei cu moartea nu se prețuiește viața omului ci se diminuează valoarea acesteia, așa cum viața victimei nu este prețuită și nici a viitoarelor eventuale victime, ci este prețuită viața infractorului.
Mulți oameni aduc drept argument în susținerea abolirii pedepsei cu moartea argumente religioase, biblice. Citiți aici ce spune Biblia despre pedeapsa capitală:
http://www.moldovacrestina.net/predici/valoarea-vietii-omenesti-genesa-94-6/
http://www.moldovacrestina.net/politica/iulian-urban-pedeapsa-capitala/
http://www.gotquestions.org/Romana/pedeapsa-moartea.html
Voi continua cu un articol despre felul cum îmblânzirea Legii Penale nu permite realizarea sarcinii de prevenție a Codului Penal.

Sursa
2011-06-23 01:47:26