Tarta cu ciuperci si cartofi
Pana ajung la mine ciresele amare , am facut ieri o tarta cu ciuperci, cartofi si cascaval. Nu stiu daca e tarta sau placinta, pentru ca am folosit aluat foietaj de la Bella (nu ca nu as fi avut aluat facut de mine si pus in congelator, dar acela asteapta ciresele amare
).
Pentru umplutura am folosit:
500-600 gr. ciuperci, taiate felii, calite cu o ceapa in ulei.
3 cartofi taiati cuburi, caliti un pic in ulei, separat.
2-3 oua fierte, date prin razatoare.
vreo 200-300 gr. de cascaval dat prin razatoare.
cozi de ceapa, sare, piper.
Ciupercile, dupa ce le-am calit, cu ceapa, le-am strecurat. Le-am lasat sa se raceasca, impreuna cu cartofii, dupa care le-am amestecat cu ouale si cascavalul. Am condimentat cu sare si piper.
Pe tava de la cuptor am intins o foaie de la foietaj (pe hartia de copt), am pus umplutura, am pus deasupra cealalta foaie. Am lipit frumos, am facut niste modelase pe margine, cu degetele . Am facut o gaura la mijlocul tartei (tarta patrata
) ca sa nu se umfle dezordonat tarta
, am uns-o cu ou, amestecat cu un pic de ulei, si – drum bun in cuptorul preincalzit
. Nu inainte de a ma frige pe un deget
, evident.
A iesit o tarta buna si frumoasa.
Pentru ca suntem in post – puteti renunta la oua si folosi cascaval de post. Si ungeti tarta cu ulei. Si ca sa se lege umplutura, amestecati ciupercile, ceapa si cartofii cu un pic de faina.
Pofta Buna !!!

Sursa
2011-06-22 10:20:06