Windows 8 se dezvaluie din nou: tastatura virtuala, SMS si geo-locatie

Un build al lui Windows 8 ajuns pe internet arata ca Microsoft pariaza masiv pe device-urile mobile. Potrivit versiunii cu numarul 7989, care i-a scapat Redmond-ului, urmatoarea generatie de Windows va avea cateva functii noi, care ii vor incanta cu siguranta pe useri.

Astfel, printre noile functionalitati se numara si o tastatura virtuala, asemanatoare cu cea de pe Windows Phone, care ofera un nou look si un nou mod de interactiune, mult mai user-friendly. Sunt oferite optiuni precum split keyboard, suport incorporat pentru emoticon-uri si sistem de feedback audio, informeaza TG Daily.


In plus, sunt observate o duzina de noi optiuni pentru sistemul Hyper-V 3.0, precum si suport pentru mai mult de patru nuclee ale CPU-ului, accelerare hardware si extensii pentru butoane virtuale.

"Aceste noi functii reprezinta un mare pas inainte. Cred ca aceasta evolutie va avea un mare impact asupra unei mari varietati de scenarii, cel putin in ceea ce priveste suportul App-V / Windows XP Mode. Fara a mentiona suportul Windows Phone 7/7.5/8 Emulator ", a delcarat Robert McLaws, de la site-ul Windows-Now.com.

Si, ca o recunoastere pentru mediul online din ziua de azi, Redmond-ul a scris linii de cod care fac trimitere catre un magazin de aplicatii, la care se adauga abilitatea de a debloca anumite functii individuale in cadrul sistemului.

"Desi inca nu exista semne clare legate de planurile Windows, licentierea per-functie va fi la ordinea zilei. Drept urmare, toti userii vor putea descarca o singura editie, de baza, la care pot cumpara, pe parcurs, diverse functii si servicii, dupa dorintele lor", este de parere Gincalo Ribeiro, de la publicatia Redmond Pie.

Alte functii suplimentare descoperite de Redmond Pie includ suport pentru serviciul SMS (Short Message Service) si geo-locare. Potrivit lui Ribeiro, aceasta este o noua dovada ca Microsoft vrea, cu Windows 8 sa obtina o cota din piata device-urilor mobile oferind, de exemplu, posesorilor de tablete, posibilitatea de a face apeluri telefonice sau de a trimite SMS-uri.


Urmatoarea generatie de Windows va veni cu o noua baza de programare si va oferi programatorilor libertatea de a face aplicatii cu aceleasi tehnici folosite la programele web. Microsoft numeste acest nou serviciu "softuri personalizate".

Este o miscare inteleapta pentru gigantul IT, avand in vedere ca vanzarile de Windows contribuie decisiv la bugetul companiei. Iar succesul Windows depinde mult de gama variata de programe care folosesc interfetele programului.

Aplicatiile personalizate folosesc o interfata mai sofisticata: un motor de browser. Acum stim de ce Microsoft a fost atat de agresiv in promovarea browserului IE9 anul trecut.
De ce aceasta masura? Exista un motiv foarte bun: procesoarele ARM.

Astazi, aceste procesoare, produse de companii precum Qualcomm, Texas Instruments, Nvidia, Samsung, Apple si Freescale, sunt folosite de obicei pe sistemele mobile. Numarul lor creste rapid, iar Windows 8 este proiectat sa ruleze si pe acest gen de procesoare.
Windows a rulat si pe alte procesoare in afara celor de la Intel si AMD: Itanium, MIPS, Alpha si PowerPC. Desi aceste versiuni au fost abandonate de-a lungul istoriei, Microsoft a adaptat codul Windows astfel incat acesta sa fie independent fata de tipul de CPU folosit.
Sursa

Sursa
2011-06-21 17:32:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă