Fundaţia Justin Pârvu anunţă o nouă carte: Organismele modificate genetic şi distrugerea fitoterapiei româneşti, de prof. Ioan Vlăducă

Din aprecierile Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial circa 3/4 din populație recurge la tratamente din medicina tradițională, în care metodele fitoterapeutice ocupă un loc important.

De la formarea sa, poporul român a folosit hrană naturală și „ierburi de leac”, adică plante medicinale. Dacii erau buni cunoscători ai acestor plante. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, medicina folosea remedii naturale, în cea mai mare parte de proveniență vegetală. Primele medicamente moderne au fost obținute tot din plante. În anul 1806 a fost obținut în stare pură primul principiu activ vegetal – morfina din mac.

După 2000 de ani, vin unii din Consiliul Uniunii Europene și ne spun că plantele medicinale sunt periculoase și că ar trebui îndelung cercetateca nu cumva să aibă efecte adverse. Cine sunt aceștia? Sunt cei care au otrăvit o întreagă omenire cu aditivi alimentari, cu medicamente de sinteză și cu vaccinuri. Tot ei ne spun că cerealele, fructele și legumele naturale nu sunt suficient de bune și că trebuie să le modifice genetic. Cânepa – din care străbunii noștri făceau pânză și sfoară, iar din semințe, ulei – a ajuns pe lista drogurilor. Usturoiul riscă să ajungă și el tot acolo. Prin Directiva Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene, plantele medicinale autohtone, cele pe care le folosim de mii de ani, trebuie să mai aștepte 15 ani ca să fie testate pe teritoriul Uniunii Europene. Ei vor „dovezi bibliografice sau expertize care să ateste că produsul medicamentos în cauză sau produsul corespondent a fost utilizat în scopuri medicale pe parcursul unei perioade de cel puţin 30 de ani înainte de data cererii, incluzând cel puţin 15 ani în interiorul Comunităţii.”[1] Urmează și justificarea mincinoasă: „pentru că nu există o literatură ştiinţifică suficientă care să demonstreze utilizarea consacrată în scopuri medicale, cu o eficacitate recunoscută şi un nivel acceptabil de siguranţă.”[2] Ei vorbesc despre siguranță? Ei, care au făcut mii de victime prin vaccinuri? Când au introdus Gardasil-ul sau vaccinul împotriva gripei porcine, de ce nu au făcut mai întâi 15 ani de teste? Aceștia sunt cei care cer pentru plantele noastre medicinale 15 ani de teste europene…

Și dacă a venit vorba de siguranță, să vedem care este siguranța medicamentelor. Există și specialiști sinceri; ei au ajuns la următoarea concluzie: „Nu există medicament «sigur». Toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient… există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect.”[3]

Cei de la Consiliul Europei batjocoresc tradiția noastră de 2000 de ani, zicând că „tradiţia îndelungată nu exclude posibilitatea existenţei unor îndoieli cu privire la siguranţa produsului şi prin urmare, autorităţile com­petente trebuie să aibă dreptul de a solicita toate datele necesare pentru evaluarea ino­cui­tă­ţii acestuia”. Suntem mințiți în față: „Aspectul calităţii produsului medicamentos este independent de folosirea tradiţională a acestuia, de aceea, nu trebuie să se facă nicio derogare de la testele fizico-chimice, biologice şi microbiologice necesare. Produsele trebuie să respecte standardele de calitate prevăzute în monografiile farmacopeilor europene”[4].

Aceștia sunt cei care pun pe piață medi­ca­mentele otrăvitoare. Știați că cele mai multe medicamente produc și agravează tocmai acele boli pentru tratarea cărora se prescriu? De exemplu:

AZT este recomandat de sistemul oficial pentru tratamentul bolnavilor de SIDA. Cercetările ştiinţifice serioase au arătat însă că AZT slăbeşte sistemul imunitar, grăbind astfel decesul bolnavilor de SIDA[5].

Fosamax este prezentat ca medicament contra osteoporozei și recomandat pentru prevenirea fracturilor la persoanele în vârstă. În realitate, el provoacă osteonecroză (moartea și dezin­tegrarea țesutului osos), crescând riscul de fractură[6].

Nexium este prescris pentru tratarea gastritei și a ulcerului gastric. În realitate, el provoacă: gastrită, ulcer gastric, ulcer esofagian, hemo­ragie digestivă[7].

Thalidomida a fost recomandată în mod deosebit pentru liniștirea femeilor gravide. De ce tocmai pentru femeile gravide? Deoarece provoacă malformații congenitale grave la copii ale căror mame folosesc acest „medi­cament”[8].

Paracetamolul este recomandat pentru tra­ta­rea virozelor. În realitate, el cauzează slăbirea sistemului imunitar. Dintre efectele negative ale paracetamolului menționăm: encefa­lopa­tie, tulburări de coagulare a sânge­lui, dis­funcții renale, pancreatită, miocardită, dimi­nuarea auzului, greață, dureri de stomac, lipsa poftei de mâncare, icter, hipernatremie, hipofosfatemie, hipoglicemie[9].

Stilbestrolul a fost administrat femeilor gravide, considerându-se că acesta ar reduce riscul de complicații ale sarcinii. S-a dovedit însă că provoacă o tumoră rară vaginală la femeile tinere care au fost expuse la acest medi­cament; în plus, este teratogen (produce malformații congenitale). Prin urmare, nu previne complicațiile sarcinii, ci le produce[10].

Nu vi se pare interesant? Și cei care promo­vează aceste medicamente fac mare gălăgie pentru ca plantele noastre medicinale să fie testate 15 ani, ca nu cumva să dăuneze cuiva…

În ceea ce privește hrana, am ajuns să con­sumăm chimicale și organisme modificate genetic. Semințe românești nu prea mai avem. Astăzi, în România, cu 4 milioane de hectare de teren necultivate si jumătate din stațiunile de cercetare în faliment, gogoșarii, roșiile si castraveții din sere sunt din sămânță

turcească sau olandeză.[11]

Înaintașii noștri foloseau drept îngrășământ, gunoiul de grajd. Acesta este un îngrășământ complet, deoarece conține elementele nece­sare plantelor, ca: azot, fosfor, potasiu, calciu și numeroase microelemente. Avantajele folo­sirii gunoiului de grajd sunt:

-  mărește permeabilitatea solurilor argiloase;

-  mărește capacitatea solurilor nisipoase de a reține apa;

-  afânează și încălzește solurile reci;

-  corectează reacția acidă a solului prin conți­nutul mare în substanțe alcaline;

-  sporește conținutul în humus și îmbu­nă­tățește structura solului;

-  este sursă de energie pentru micro­orga­nismele utile din sol;

-  este un îngrășământ universal (pentru toate plantele);

-  are un efect îndelungat, fapt care permite aplicarea o dată la 3-4 ani.[12]

România a fost atât de bogată în hrană vegetală, încât aveam posibilitatea de a exporta. Belșugul de roade era uimitor pentru străini. Și aceasta, fără a folosi chimicale. În Descrierea Moldovei, domnitorul și savantul Dimitrie Cantemir (1673-1723) notează următoarele: „Înălțimile sunt aici acoperite cu copaci și alți pomi cu roade, care cresc peste tot de la sine și care, în alte țări, trebuie sădiți de mâna omului.”[13] „Câmpiile Moldovei, lăudate pentru rodnicia lor atât de scriitorii vechi, cât și de cei mai noi, întrec cu mult bogăția munților, despre care am vorbit până acum. Cele așezate în mijlocul ținuturilor despărțite prin munții și râurile Moldovei dau hrană tuturora, minunând pe oricine… Prisosul de poame este atât de mare, încât leșii, când năvăleau pe vremuri în Moldova, socoteau că nu e nevoie să își aducă merinde, fiindcă poamele, de care țara are din belșug îndestulau toată oastea”[14].

În locul gunoiului de grajd se folosesc astăzi îngrășăminte chimice periculoase. Aceste chi­micale ajung în hrana noastră. Alte chimicale periculoase sunt folosite ca pesticide, în loc să se combată dăunătorii prin mecanisme eco­logice (care utilizează prădători ai dăună­torilor) și prin capcane cu feromoni. Există monografii excelente pe această temă. De ce sunt trecute sub tăcere? Cine sunt cei inte­resați de promovarea pesticidelor și de îmbolnăvirea populației? Cine sunt cei care produc organisme modificate genetic și cu ce scop? Cine sunt cei care se pregătesc să interzică plantele medicinale, astfel încât să nu mai avem metode naturale de vindecare? La astfel de întrebări veți găsi răspuns în această carte.

[1] Directiva Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene din 31 martie 2004 referitoare la produsele medicamentoase tradiționale din plante. http://badpolitics.ro/wp-content/uploads/2010/11/dir_2004_24_ro.pdf

[2] Ibidem.

[3] http://medicamente.romedic.ro/

[4] Ibidem.

[5] Dr. Louis de Brouwer, Mafia farmaceutică şi agro-alimentară, Ed. Excalibur, Bucureşti, 2007, p. 232-236.

[6]1http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/24/osteoporosis-drugs-linked-to-cancer-risk.aspx,http://web.me.com/stevescrutton/Banned_Pharma_Drugs/Fosamax.html

[7]http://web.me.com/stevescrutton/Banned_Pharma_Drugs/Nexium.html http://drugs.com/sfx/nexium-side-effects.htmlhttp://rense.com/general76/nexium.htm.

[8] http://contergan.de/

http://romedic.ro/belgia-13-victime-ale-thalidomidei-cer-statului-milioane-de-euro-0N20910

[9] http://drugs.com/paracetamol.html

http://farmamed.ro/informatii_pentru_sanatatea_ta/bine_de_stiut/paracetamolul_un_pericol.html

http://unica.ro/detalii/articole/paracetamolul-toxic-pentru-ficat.html?tx_felogin_pi1[forgot]=1

http://liverhelp.ro/medicamentele-care-iti-ameninta-ficatul/

http://inchem.org/documents/antidote/antidote/ant03.htm#SectionNumber:1.2

http://ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?itool=abstractplus&db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=abstractplus&list_uids=19829847

http://ziare.com/articole/paracetamol

http://netdoctor.co.uk/medicines/100000599.html

[10] http://sciencebase.com/science-blog/diethyl-stilbestrol-des.html

http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/stilbestrol

http://ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4627406

http://springerlink.com/content/w5p20qh20q1rm605/

[11] http://codexalimentarius.info/?p=546

[12] cf. Prof. dr. docent Chiril Popescu, Conf. Dr. ing. Aurel Olteanu, Șef de lucrări ing. Stela Duvlea,Agrofitotehnie, Ed. Didactică și Pedagogică, București, 1983, p. 25-26.

[13] Dimitrie Cantemir, Descrierea Moldovei, Ed. Tineretului, 1965, p. 81.

[14] Ibidem, p. 85-86.

sursa: http://atitudini.com/


Sursa
2011-06-18 09:15:46Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă
14:59:30Программа «Кишинев читает книгу» в библиотеке им. И. Мангера —» BiblioCity
14:54:25SCRIITORUL ȘI ZODIA —» Leo Butnaru
13:53:11«Будущее за молодежью» —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:18:20Programul Naţional LecturaCentral, ediţia a V-a, 2022. Campania ,,Septembrie – nici o zi fără lectură” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:10:48De ce Maia Sandu are nevoie (permanentă) de Alaiba?! —» Sergiu Mocanu
11:13:19Ce diferențe există între Baptiști și Martorii lui Iehova? —» Moldova Creștină
10:28:03POEME DIN „HYPERION” / număr aniversar - 40 de ani de la apariție —» Leo Butnaru
10:22:43UN POET AL SUPRAREALISMULUI SÂRBESC —» Leo Butnaru
08:06:51O familie din Zaporojie cu doi copii minori împușcată pe loc. Genocidul continuă... —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:34:05DISECȚIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:00:11Nu uita să te rogi | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină