Retro-futurism german – Avantgarde Acoustic

Un difuzor tip pâlnie acționează la fel ca o lupă asupra sunetului: totul este scos în evidență, de la cele mai armonioase tonuri, la cele mai mici defecte. Avantgarde Acoustic este unul dintre cei mai importanți constructori de boxe de acest tip, dar, în loc să aibă un design retro, difuzoarele produse de ei par aduse din viitor.
Compania germană își bazează întreaga linie de difuzoare de înaltă calitate pe una dintre primele arhitecturi de reproducere a sunetului folosite vreodată. De la greci și romani, despre care se știe că foloseau pâlnii de mari dimensiuni pentru a amplifica discursuri, și până în prezent, această structură s-a dovedit a fi una dintre cele mai simple și eficient soluții. Perioada de după invenția și distribuția la scară largă a  variantei moderne, de la începutul secolului trecut, a fost urmată de căutarea unei forme ideale după care să fie modelată pâlnia, care in functie de lungime și diametru, dă sunetului caracteristici diferite, dorite sau nedorite.Avantgarde Acoustic produce un tip de difuzoare numite pâlnii sferice, din cauza diametrului mare și a lungimii mai mici a părții înguste a goarnei. Produse în dimensiuni diferite, de la cele mai mici la cele mai mari, în funcție de frecvența acustică pe care trebuie să o acopere, difuzoarele tip pâlnie sferică sunt proiectate pentru a oferi un nivel optim al clarității sunetului. Puteți viziona o explicație detaliată a modului în care funcționează acest tip de difuzoare în clipul de mai jos.Compania oferă patru clase diferite de sisteme audio, în funcție de numărul de difuzoare pe care le includ. Modelul Solo, după cum îi spune numele, conține un singur difuzor, montat la distanță de sol pe un pedestal. Clasa imediat superioară, reprezentată de modele Uno și Duo, conține sisteme semnificativ mai complexe, cu câte două difuzoare-pâlnie, unul pentru sunete medii și unul pentru sunete înalte, plus un subwoofer convențional pentru bass. Diferența esențială între cele două modele ține de puterea totală și de diametrul pâlniei principale, care are un diametru de 50 de centimetri la modelul Uno și de 70 de centimetri la modelul Duo.
Modelul de vârf, numit Trio, se face remarcat din primul moment prin liniile extrem de fluide ale designului, derivate natural din forma celor trei difuzoare-goarnă pe care le include. Cel mai mare dintre cele trei difuzoare are un diametru de 95 de centimetri, iar asnamblul este disponibil în 11 culori diferite. Sistemul Trio poate fi achizițioant în două variante diferite, care se deosebesc doar prin modul în care sunt aranjate difuzoarele, componentele fiind aceleași.Totuși, cum am mai spus și în trecut, cel mai important inconvenient al acestui tip de difuzoare este incapacitatea de a reproduce sunete foarte joase fără ajutorul unui subwoofer convențional. În cazul difuzoarelor tip pâlnie, frecvența minimă reprodusă este direct proporțională cu suprafața lobului acustic. Pentru a reproduce un sunet de 20 hz, suprafața difuzorului ar trebui să fie de 20 de metri pătrați, lucru imposibil de obținut pentru un sistem destinat utilizării într-un interior de dimensiuni normale.
Avantgarde Acoustic a reușit touși să creeze un ansamblu destinat reproducerii sunetelor foarte joase numit Basshorn, bazat pe folosirea mai multor pâlnii cu suprafață foarte mare și combinarea lor într-un tot unitar. Rezultatul este impresionant atât din punct de vedere acustic, cât și vizual, Basshorn arătând ca o orgă hi-tech venită din viitor. Mai multe detalii pe avantgarde-acoustic.de.

Sursa
2011-06-17 12:05:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
19:38:56Cu gunoiul pînă-n grindă, dar cu tricolor în tindă —» Curaj.TV | Media alternativă
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu