Ghidul cumparatorului Chromebook

Potrivit informatiilor de la Google, sistemul va porni in circa 8 secunde. Odata pornit, userul va putea intra cu un cont Google. Daca utilizatorul nu are cont Google, se poate intra pe device-ul altcuiva cu un cont “Guest”. In schimb, se poate crea un cont Google cu o adresa de e-mail care poate sa nu fie Gmail. Odata setat, internautul va fi logat in mod automat in serviciile Google pe Chromebook-ul sau. Totodata, daca este folosit browser-ul Chrome pe alt sistem, se pot seta bookmark-urile, extensiile, setarile si parolele pentru a sincroniza informatiile intre browsere.

Ce aplicatii se pot rula pe Chromebook?

In principal, aplicatiile web,  dar si extensii, care sunt incorporate in browser si care permit userului sa primeasca diverse notificari, sunt aplicatii care pot rula pe Chromebook. Aplicatiile sunt scrise in acelasi limbaj ca si paginile web, dar sunt optimizate pentru utilizarea Chrome. In magazinul de aplicatii, Chrome Web Store, se pot gasi produse de la New York Times, Popular Science, managerul de social media TweetDeck si jocuri interesante precum Angry Birds.

In zona de extensii, exista notificari care atentioneaza userul asupra mesajelor necitite pentru orice serviciu de web mail. In plus, exista instrumente care permit utilizatorilor sa manevreze paginile de internet: transformare print-to-PDF, screenshot-uri, capturi etc. Exista si programe utilizate precum LastPass pentru administrarea de parole, FlashBlock pentru protejarea procesorului si a vietii bateriei.

Fara Skype

Nu exista Microsoft Outlook, Lotus, Skype, Photoshop sau orice alt tool care are nevoie de un installer. Chromebooks sunt destinate exclusiv lucrului pe web, iar Google mizeaza tocmai pe faptul ca majoritatea oamenilor are nevoie doar de asta.

Aceste lipsuri sunt compensate tocmai de faptul ca Google lucreaza la multe intrumente care vor inlocui programele care, de obicei, sunt instalate pe un device.

Pentru documente, va putea fi folosit Google Docs sau chiar Office Web Apps. In loc de Skype, userii ar putea utiliza chatul video si audio incorporat in Gmail. Un echivalent al Photoshop-ului pe web nu exista inca, dar Sumo Paint si Aviary pot indeplini unele functii ale acestuia.

Ce se intampla cind sunt offline?

Chromebook-urile cu un pret ceva mai mare vin cu serviciu 3G incorporat si cu un spatiu disponibil gratuit, de 100 MB. Idea este, bineinteles, ca userul este rareori offline. Totusi, in anumite spatii si in avion acestia vor fi offline, dar chiar si atunci vor putea intra in Chromebook, iar unele aplicatii pot stoca informatii pentru utilizare offline, inclusiv content New York Times, administratorul de task-uri si notite Springpad si chiar  jocuri precum Angry Birds and Entanglement.

Gmail, Docs si Calendar vor putea fi folosite si offline undeva in aceasta vara, promit cei de la Google.

Drept urmare, unii potentiali cumparatori ar putea amana achizitia pina cind aplicatiile respective vor deveni disponibile si offline. Totodata, pina atunci, pe piata ar putea aparea  alte device-uri, mai performante si/sau la preturi mai bune.


Sursa
2011-06-16 15:35:17Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:30:02POET AL AVANGARDISMULUI UCRAINEAN - VICTIMA BOLȘEVISMULUI —» Leo Butnaru
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
07:58:56Pandemia mai este, chiar dacă n-o vedem —» blog cultural