Despre “Clubul Nostru” şi alte întâmplări dragi

Să nu credeţi că am uitat despre “Clubul Nostru”. Din contra, de 2 zile am revenit şi încerc să leg o dare de seamă, o totalizare, ziceţii cum vreţi.

O să încep cu fetele şi aici no să scriu multe şi mărunte. Să ştiţi: aşa cum scriu, aşa şi sunt. Am petrecut 2 zile împreună cu Alice Năstase Buciuta şi Simona Catrina, de dimineaţă pînă seara târziu, şi am avut ocazia să ascult 2 femei puternice, sincere, dornice de viaţă. De la Alice am înţeles că nu există regrete, drum înapoi, iertare, compromisuri şi lacrimi. Simona a reuşit să mă înveţe că înainte de toate e respectul, apoi vin toate laolaltă, sau pe rând, deja cum ţi-e norocul :)

După un dejun întârziat dar foaaarte gustos la “Codru”, am mers pe jos până la Uniunea Scriitorilor, unde au realizat un interviu cu Arcadie Suceveanu. Apoi repede la “Prânzul în Aer” cu Nata – frumos şi inspirat, la “Roata Vremii” – gustos şi plăcut, la “Sare si Piper” – lejer şi bine dispuşi, şi repede la “Sala de Aur”, unde ne aşteptau peste 80 de femei.

Atmosfera din sală era frumoasă, invitatele neputându-şi lua ochii de la pantofii şi sandalele doamnelor noastre. Cică nu au mai văzut atâta frumuseţe în picioarele femeilor, decât la o adevărată prezentare de colecţie nouă. Eu vă zic că nu era nimic împopoţonat, chiar insist să scriu – nimic glamour, nimic strălucitor, iar pozele vă vor confirma că femeile noastre pur şi simplu s-au îmbrăcat cu gust, s-au încălţat comod şi au venit să petreacă o seară liniştită alături de alte femei şi ascultând două femei excepţionale.
Au urmat două ore de discuţii, confesiuni, mărturisiri şi confidenţe. Alice a vorbit sincer şi deschis despre toate iubirile ei şi cum a ştiut că una nu e ultima şi alta e cea de pe viaţă; despre rolul de femeie care vine cu 2 copii dintr-o căsnicie şi puterea de-a lua totul de la capăt; despre unica şansă a fiecărui partener şi convingerea că “nu se iartă, nici trădarea, nici infidelitatea, iar o palmă într-un moment de gelozie – Doamne Fereşte, aşa ceva nu există!!!”. Tot Alice a provocat publicul, întrebând dacă cineva are o iubire care a ţinut, sau ţine, toată viaţa. Şi mare ne-a fost mirarea când o doamnă s-a ridicat şi a spus că ea de 35 de ani (!!!) iubeşte acelaşi bărbat – soţul ei, şi că ispitele au fost, dar au trecut la simplul gând că totui trecător, dragostea adevărată – nu.

În schimb, Simona a încins spiritele cînd a afirmat că niciodată nu a apreciat un bărbat mut, surd şi orb. Nu vă speriaţi, metaforic vorbim :) În viziunea ei, bărbaţii nu ar trebui ghidaţi, gen “de ziua mea să-mi cumperi cercei” sau “vreau un buchet de flori” sau şi mai şi “cînd facem nunta?”. Bărbatul trebuie să ştie cînd să dăruiască flori, când să te invite la film, când şi unde să programeze vacanţele, când să insiste şi când să dispară, unde să te caute şi cum să te surprindă. Aici, 3 femei de diferite vârste s-au ridicat şi au contrazis-o, fiecare povestind istoria ei de viaţă: o doamnă a zis că mereu îşi ghida soţul, pentru că el nu prea îşi dădea seama, ori nu vroia să vadă şi simtă ce vrea soţia lui. Astăzi, deja divorţată, nu-i pare rău pentru că oricum bărbaţii niciodată nu vor învăţa să simtă şi pe altcineva, în afară de propria persoană.
Altă doamnă a zis că 10 ani “a lucrat” asupra soţului ei: îi arăta ce flori îi plac, îi indica unde să meargă la mare, îl plimba prin magazine ca el să-i înţeleagă gustul vestimentar, îi spunea când şi cum vrea să facă sex, insista ca el să fie la curent cu tot ce-i în viaţa ei. Astfel, deja de 5 ani nu mai are treabă, soţul ei însuşind lecţia şi devenind cel mai drag bărbat.

De povestit aş mai avea multe, dar nu pot să încalc regula de “trebuie să vii, să vezi şi să rămâi”. Mi-a plăcut că femeile noastre au fost sincere, deschise, au dat întrebări invitatelor şi au povestit şi ele, la rândul lor, despre vieţile şi experienţele proprii.
Aproape fiecare şi-a cumpărat minim câte o carte, pe care Alice şi Simona au lăsat autografe şi gânduri bune. Am insistat ca fiecare invitată să facă poze, pentru a ne aminti cu drag de primul eveniment organizat de “Clubul Nostru”. Am avut tombolă, în urma căreia peste 50 de femei au câştigat premii valoroase de la partenerii noştri: “Voiaj International”, “Farmacia Familiei”, “Wellness Land”. Şi mi-a plăcut că am primit multe, foarte multe idei, sugestii, propuneri pe cine să invităm la evenimentele viitoare.
Aş cum am zis, vom organiza lunar câte un eveniment, unde pe lângă poze, cărţi, bijuterii şi şampanie, vom avea ocazia să ascultăm o minte deşteaptă, un suflet sincer, o personalitate de la care avem ce fura: din experienţa de viaţă, din cărţile pe care le-a scris, din propriile trăiri şi vise.
În data de 25 mai am scris aici pe blog, doar am scris, nici măcar nu am promis, că: “Într-o zi am s-o întîlnesc pe Alice Năstase-Buciuta. Şi neapărat am să vă ofer şi vouă această ocazie.” Astfel m-am convins că suflet la suflet se trage, şi dacă vrei cu adevărat, se împlineşte.

Urmăriţi  “Clubul Nostru” pe facebook, pentru a şti cine ne va întregi seara de 19 iulie :)


Sursa
2011-06-16 09:37:03Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
12:34:49Dorința Sexuală Primitivă, Diferența de Vârstă în Relație și Erecția la Copii —» Curaj.TV | Media alternativă
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
16:46:38Imagine Dragons va cânta la festivalul Untold 2023 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă