Stîngismul – învechit şi periculos deopotrivă
Constatăm că majoritatea forţelor actuale adoptă poziţii internaţionaliste, şi doar foarte puţine forţe, şi acelea slabe, se situează pe poziţii conservatoare. Dacă există atîta stîngism în societatea noastră, de ce nu ar exista şi conservatorism?
De 20 de ani încoace, se observă un proces îngrijorător: ideologia de stînga cîştigă tot mai mult teritoriu în mentalitatea oamenilor şi în relaţiile sociale, în timp de conservatorismul practic dispare. Să vedem, cît este de priculos acest lucru:
Stîngismul se referă la modul de gîndire internaţionalist. Este o ideologie, un fel de a fi, care nu ţine seama de realităţile spirituale şi etnice din jur. Stîngismul se axează pe materialism şi relaţii capitaliste, iar valorile umane sunt tratate de pe poziţii relativiste.
Cel care doreşte integrarea în spaţiul “valoric” european este un stîngist. La fel şi cel care apreciază “bogata diversitate a culturilor lumii şi a felurilor de a fi”. Cel care este în stare să renunţe le identitate de dragul liberei circulaţii prin Europa, la fel este un stîngist. Chiar şi cel care îşi calcă în picioare tradiţia şi eroii de frica de a u fi numit “habotnic şi înapoiat”, la fel este un stîngist.
Cît nu ar fi de uimitor, de după 91 încoace, prototipul de om pe care l-a creat societatea noastră este în proporţie de 99% stîngist. Se pare că comunismul încă nu a căzut.
Stîngismul este propăvăduit de majoritatea posturilor de radio (inclusiv de Vocea Basarabiei, care îndeamnă la integrare europeană şi filetism). La fel, majoritatea zdrobitoare a canalelor televizate fac acelaşi lucru: impun ideologia de stînga, internaţionalistă. Ar fi foarte greu să definim un post TV care să nu se situeze pe poziţii stîngiste.
Despre intelectualitate, nici nu mai are rost să întrebăm. Înafară de cîţiva gînditori, care pot fi număraţi pe degetele unei mîini, restul, 99,99% sunt promotori ai post-modernismului şi luptători înverşunaţi contra concepţiei conservatoare. Alexandru Vakulovski sau Dumitru Crudu, iată acesta este viitorul intelectualităţii noastre, care va simţi din plin efectele proverbului “după cum îţi aşterni, aşa vei dormi”.
Nu are rost să mai vorbim despre nivelul politic. Puţinele partide care păreau a fi conservatoare s-au dovedit a fi pînă la urmă europeniste, iar restul promovează deschis libertinismul economic, demagogia democratică şi relativism valoric.
Efectele unei societăţi stîngiste sunt grave. În cazul dat, nu mai putem vorbi de un tot întreg, şi de o mulţime de ato

Sursa
2011-06-16 08:00:04