Ce are omul treaz în minte, ajunge la omul beat pe limbă

Le-am tot aşteptat, dar n-au mai venit. La explicaţiile lui Kuzmin mă refer. În schimb au venit din partea tuturor celorlalţi actori, mai mult sau mai puţin implicaţi, de mi s-a creat impresia că poanta asta cu atribuirea lui Iastrebciak a rolului de ministru de externe a fâşiei transnistrene, n-a fost decât o farsă, sau un nou task pentru câţiva dintre cele câteva sute sub o mie de angajaţi (a se citi ataşaţi/membri ai reţelei umane ruseşti) ai ambasadei FR la Chişinău, însărcinaţi cu monitorizarea reacţiilor factorilor de decizie. Fără îndoială, în urma „incidentului” petrecut deunăzi, Rusiei oficiale îi va fi mult mai clar cine şi ce hram poartă, sau mai bine zis, care şi cât de fidel îi este.

În principiu, nimeni dintre liderii noştri politici nu s-a dezminţit. Lupu a făcut apel la calm şi la sintagme îndoielnice precum „când este un incident, înseamnă că este accident”, precum şi la faptul că „a verificat mai multe lucruri” şi că diplomatul rus nu s-a coordonat de fapt cu centrala. Pe de altă parte, i-a dat dreptate subordonatului său pe linie de partid, Popov, care s-a retras de la recepţie în semn de protest. Filat ne-a împărtăşit speranţele sale privind acelaşi „incident”, băgând şi două vorbe despre iubiţii săi cetăţeni care au fost insultaţi de gestul rusului. Doar Ghimpu a fost cel care i-a arătat calea cea dreaptă celui care a dat arama întregii Rusii pe faţă, respectiv i-a sugerat să-şi strţngă bagajele şi să părăsească statul a cărei Constituţie o sfidează. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă rămânea Ghimpu preşedinte. Probabil că n-aş mai fi scris acum aceste rânduri, ci m-aş fi bucurat împreună cu voi de un nou gest de demnitate naţională a oficialilor noştri. Dar asta e o altă discuţie.

De cealaltă parte, eternul Che, Tkaciuk, în inconfundabilul său stil cinic şi ironic, a dat vina pe ceea ce au consumat membrii AIE. Evident, nici stratul şi nici substratul nu are nimic în comun cu logica sau bunul simţ, având în vedere că după plecarea preşedintelui, la recepţie nu rămăseseră decât funcţionari/diplomaţi din MAEIE. Aşadar, la cine s-a referit comunistul, numai el şi fantoma bântuitoare a lui Che ştiu. Probabil cuvintele sale li se adresează strict alogenilor anti-naţionali care oftează cu mare dor indiferent de ce prostii ar debita deputatul rebel.

Merită menţionat, evident, şi Iastrebciak însuşi, care, fiind un exponent politic al FR în coasta lumii civilizate, trebuie înţeles drept o simplă portavoce a Rusiei oficiale. Acesta ne-a demonstrat încă odată cum funcţionează schema: ilegaliştii de la Tiraspol n-au decât un rol de bază, respectiv de a striga în gura mare ceea ce n-au voie nici să şoptească oficialii ruşi, conform principiului „ce are omul treaz în minte, ajunge la omul beat pe limbă”. Doar că de data asta, ambasadorul rus a jucat el însuşi rolul omului beat, dublându-şi colegii de peste Nistru. Aşa „a trebuit”.Sursa
2011-06-12 16:11:04Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
12:50:17Nu-și mai roade unghiile! Cum am rezolvat problema —» Sunt MAMĂ!
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity
09:09:21Activități Advent Calendar 2022. Ce vom face anul acesta —» Sunt MAMĂ!
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
12:34:49Dorința Sexuală Primitivă, Diferența de Vârstă în Relație și Erecția la Copii —» Curaj.TV | Media alternativă
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
16:46:38Imagine Dragons va cânta la festivalul Untold 2023 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники