Re: Work and Work and maybe Travel

Articol Vox.Publika

Încurajez pedeplin iniţiativa destăinuirii secretelor companiilor work and travel din Moldova :) Cu toate că eu nu am auzit numele companiilor până acum :) Compania mea a fost AkordTravel. Pentru mine experienţa a fost mai puţin dureroasă decât pentru alţii, dar nu graţie profesionismului companiei work and travel din Moldova, ci norocului de a găsi nişte persoane extraordinare în SUA care mi-au şi ajutat să ies din încurcături.

Povestea urâtă a durat primele pe parcursul a primelor 3-4 săptămâni când am ajuns pe continentul american. Prima dezamăgire a fost că, exact opus cum mi s-a spus din Chişinău, de la compania pe care am plătit-o să ajung în state, autobuzele care mergeau din Denver, Colorado, sper orăşelul în care urma să lucrez, aveam ruta o singură dată pe zi, eu, evident, scăpasem deja autocarul, fiind noapte adâncă afară. Şi anume pentru că era aproape de miezul nopţii trebuia să decid ce fac şi sub care perete dorm (acum zâmbesc, atunci era extraordinar de stresant, mai ales după mai mult de 24 ore nedormite). Până la urmă, m-am lăsat amăgită de un şofer, care transporta pasagerii gratuit de la aeroport spre un hotel, despre care mi-a spus că e numaidecât accesibil pentru oricine. Şi aşa am ajuns la Marriott Hotel. Pentru că deja trecuse de miezul nopţii, iar hotelul costa exagerat de scump, m-am pus la negociat preţul pentru o noapte în unul dintre hotelele fancy americane :) Am coborât suma la 150 dolari, prostie mare :) Dar aşa e când ajungi într-un oraş necunoscut, fără indicaţiile cuiva.

Chestia cu faptul că nu am putut dormi toată noaptea deja nu mai e vina coordonatorilor de program, dar aşa a fost. Acomodarea prostească, deci, noaptea obosită din Marriott a fost şi nedormită. A doua zi cu succes am ajuns la destinaţie: South Fork. Şi urma două alte dezamăgiri pe care indiferent de circumstanţe, nu înţeleg cum AcordTravel nu le-a ştiut:

1. Social security card, e un card pe care a trebuit să-l aştept vreo 3 săptămâni, timp în care nu am fost acceptată la lucru. Deci, idea nu e doar că primeşti salariul mai târziu, evident că nu în prima zi de lucru, dar şi faptul că nici nu eşti primit la lucru fără hârtiuţa asta. Deci, am avut 3 săptămâni de vacanţă! Dacă sincer: asta a fost oribil, înţelegi că ai de făcut minim 2500 dolari vara asta ca să-ţi acoperi cheltuielile de program, iar tu pur şi simplu nu faci nimic, decât să cheltui banii cu care ai venit în state.

2. Falimentarea restaurantului la care lucram, după doar 2 săptămâni :) Asta a fost surpriza mare a verii. Am ajuns şomeră în SUA, într-un orăşel pe care întro jumate de oră îl treceai dintr-un capăt până în altul, pe jos.

Aici au şi intervenit persoanele cărora le voi fi toată viaţa recunoscătoare: o tănârâ familie, care m-au dus cu maşina la toate restaurantele din regiune, am depus peste tot aplicaţii de lucru. Iar în câteva zile am fost angajată acolo unde am şi lucrat toată vară. Asta a fost super. Urmând aceste împiedicări, totul a mers ca pe unt: frumos şi simplu. Experianţa chiar super frumoasă şi foarte challenging. Chiar dacă am lucrat ca chelneriţă şi hostess, desigur nu eram contabilă :)

În ceea ce ţine: travel. Nu l-am avut :) adică: Work and Travel la sigur e Work and Work. Am străbătut eu Colorado cum am putut, dar nu prea tare, nu aşa de tare şi frumos cum am lucrat toată vară.

Pentru cei care-s acum gata de drum, nişte recomandări scurte:

1. Sunaţi-vă angajatorul din state mult înainte de a porni la drum şi bombardaţi-l cu întrebări, începând cu cum ajungeţi la ei şi finisând cu detalii de salariu. Dacă vedeţi că ceva e în neregulă, insistaţi la coordonatori să vi se schimbe contractul.

2. Porniţi-vă la drum cu cel puţin (cel puţin, cel puţin) 500 USD. Şi asta nu pentru ca să-i cheltuiţi prin Marriott ca şi mine, ci pentru că până la primul salariu pe care îl veţi vedea e mult mai mult timp decât vi se promite în Moldova.

3. Contrar cum am făcut eu: ar fi foarte bine să plecaţi cu cineva împreună, nu de unul singur. E pur şi simplu pentru susţinere morală.

4. Nu renunţaţi la experienţă doar pentru că citiţi astfel de articole descurajatoare întrun anumit fel, ci atrageţi atenţie la punctele slabe prin care noi am fost duşi şi încercaţi să le evitaţi.


Filed under: Uncategorized

Sursa
2011-06-11 22:24:05Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
12:34:49Dorința Sexuală Primitivă, Diferența de Vârstă în Relație și Erecția la Copii —» Curaj.TV | Media alternativă
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
16:46:38Imagine Dragons va cânta la festivalul Untold 2023 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină