mancare de vacanta

Azi m-am trezit la 17.00 ca nu am niciun plan pentru seara. (s-ar putea sa fi uitat eu ceva :) ca e JOI totusi :) ) Asa ca m-am dus la piata si am luat fructe si legume de sezon. In frigider am pus la racit spuma de capsuni. Fac pastari cu ceapa si usturoi, dovlecei marinati si varza calita (kapustneac).
Pentru dovlecei marinati – mersi Alfinuta. Va recomand o reteta usoara, cu aroma de umbra de vara ;)http://alfinuta.blogspot.com/2009/08/dovlecei-marinati.html
Pastarile le fac simple, desi de obicei le faceam cu cartofi noi. Dar acum sunt suparata pe cartofii noi pentru ca nu absolut niciun gust si mai si ingrasa … Pastarile se spala, se rup capetele, se fierb in apa cu sare. Se caleste ceapa, atat uscata, cat si ceapa verde, cu tot cu cozi, se adauga sare, piper si usturoi si patrunjel tocat si este un fel minunat de mancare de vara. Cel mai simplu. Si este bun si rece, si ca garnitura si pur si simplu, mancat in fata monitorului :) .
Si de cateva zile tot poftesc varza calita. A aparut varza noua, aromata. Atat de buna pentru sanatate si atat de gustoasa, in salata, cu marar si alte legume, in ciorba, cu alte legume sau calita.
In alte dati – faceam un fel de “sarmale lenese” din varza noua. cu orez, carne tocata si legume. Acum o sa fac un traditional kapustneac – cu morcov nou, ceapa, rosii de gradina, sare si piper. Cu patrunjel proaspat tocat deasupra.
Si desertul – mmmm – nu mai pot sa astept :) . Spuma de capsuni.
Aveti nevoie juma de kg de capsuni, 3 albusuri de ou, vreo 6-8 linguri de zahar si zeama de la o lamaie. Se bat bine de tot albusurile, adaugandu-se zaharul, treptat. Separat se mixeaza capsunile, dar nu foarte tare, ca iese suc. Se adauga lamaie peste ele, ca sa dea o aroma acrisoara, racoritoare. Se toarna, atent, peste albusurile de ou, se mesteca atent cu lopatica de lemn – cred ca ati vazut la emisiunile de gatit cum :) . Se baga la frigider si se asteapta. Intre timp – verificati mailurile, vorbiti cu cineva pe skype, faceti marinata pentru dovlecei – orice, numai sa nu scoateti desertul prea devreme din frigider ;) . Daca sunteti inalta si slaba ca trestia sau faceti spuma pentru copii, puteti adauga smantana – iese un fel de inghetata de casa :) .



Sursa
2011-06-09 20:47:06



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

01:25:15Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:38:25Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:35:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:30:58Primarii care i-au ajutat pe romi. Deportarea romilor în Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
08:54:11Ștefan Iamandi: mii de surse media au publicat informații de la Congresul OIV din Moldova —» Fine Wine
06:01:00ÎN AȘTEPTARE 4/11 —» Leo Butnaru
05:44:00Amintiri —» Andrei LANGA. Blogul personal
03:44:24Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
01:22:04Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:59:09Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:19:16Eminesciana, 2025 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
16:03:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:40:3510 motive pentru a te înscrie la Summer English Academy (5-12 iulie) —» Moldova Creștină
05:09:00ACOLO UNDE ZIUA SE NUMEȘTE ODOR —» Leo Butnaru
03:14:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:24:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:44:11Mafia lemnului atacă și pe litoral —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:38Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
04:18:003 DIN 11 —» Leo Butnaru
17:04:29Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:04:29Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
08:29:40Guest post: top 5 spumante recomandate de stagiara Fine Wine  —» Fine Wine
05:13:00EU, PERSONAJUL —» Leo Butnaru
00:49:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки