Prajitura lapte de pasare cu capsuni

Photobucket

Photobucket

Reteta industriala a cremei lapte de pasare, daca aveti norocul sa gasiti agar-agar in marchet este n praf extras din alge marine care au proprietati de gelifiere si nu au nici un miros sau gust care ar influienta gustul desertului cum o face gelatina obisnuita :(
Na incep cu reteta, in caz ca nu gasiti agar-agar puteti prepara laptele de pasare simplu cu gelatina din pacate nu are acelasi gust care te incanta, puteti sa nu credeti, dar maraiam de placere cand am gustat ce a rezultat :))

Ingrediente crema :

400 gr. zahar
250 ml.apa
5 gr. agar-agar ( o lingurita cu varf )
3 albusuri
2 plicuri de zahar vanilat ( sau o fiola esenta )
100 gr. lapte condensat
200 gr. unt
un varf bun de sare de lamaine
gem de capsuni proaspat preparat din 300 gr. capsuni cu gel fix dupa instructiunele de pe plic ( calculati proportiile )
300 gr. capsuni proaspete taiate felii

Preparare crema:
Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15 minute pana obtineti un sirop grosut care la ridicarea lingurii se va scurge fir gros si la un moment dat nu va mai curge de pe lingura, dar va forma o picatura la varful ei.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Intre timp mixati albusurile cu un varf de sare si cu zaharul vanilat pana obtineti o spuma tare, spre sfarsit se adauga sarea de lamaie si se ma mixeaza putin.
Preparati si crema de unt cu lapte condensat, se mixeaza pana se combina untul cu laptele condensat si o dati la o parte.

Photobucket

Photobucket

Cand e gata siropul, il turnati in get suptire in bolul cu albusuri si mixati in continuare fara sa va opriti pana il incorporati pe tot, veti obserba cum albusurile se umfla si crema devine neteda si lucioasa, mai mixati cateva minute pana se raceste putin si incorporati si crema de unt cate o lingura, amestecand atent cu o spatula pana se incorporeaza si mai adaugati pana o terminati si o incorporati pe toata in crema de albusuri.

Photobucket

Ingrediente pentru blat:
3 oua mari
3 galbenusuri
125 gr. zahar
60 gr faina
110 gr. amidon
un pic de sare

Preparare blat:
Se incalzesc ouale cu galbenusurile, un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele, aproximativ 45~50 de grade C/ luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/ adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture, amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/ turnati aluatul intr-o tava patrata 20/20 de cm. unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt, dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei, nu si pe margini, apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/ dati la cuptor pentru 10 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/
Am impartit ingredientele in jumatate si am copt doua blaturi separat in doua ture ;), dupa ce se face ruman la suprafata scoateti blatul pe o hartie de copt pusa pe un gratar sa se raceasca.

Asamblare:
Puneti un blat in forma si-l insiropati cu suc de portocala sau cu un compot de mere
ceva usor si nu foarte dulce.
Turnati peste blat un strat subtire de gem, apoi jumatate de crema, turmnati peste crema cateva linguri de gem si peste el al doilea blat, apoi iar gem, capsuna taiata si crema ramasa, o nivelati putin si dati la rece pentru o ora.
Pudrati suprafta cu cacao si decorati dupa preferinta, in cazul meu am facut niste spirale din caramel si am ornat cu capsuni glazurate cu ciocolata.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pofta mare !

Sursa
2011-06-08 01:31:02



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

11:36:34Cricova își extinde plantațiile cu soiuri locale —» Fine Wine
12:59:22Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
00:26:55Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:14:25Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:43:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:26:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:28:07RomStoria: Singura femeie Romă nominalizată la Nobelul pentru pace —» Curaj.TV | Media alternativă
09:19:46Nou: Maestro Cuvée Blanc brut nature —» Fine Wine
04:20:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:31:54Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:29:45Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:13:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:41:04Țambalul —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
09:06:43Vinul de casă – băutura preferată în R.Moldova. Apoi berea și spumantul —» Fine Wine
04:34:00PROLOG PASCAL —» Leo Butnaru
04:02:39Semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
15:57:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
23:08:58Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:51:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:15:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:30:23Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
04:58:00VĂ INTERESEAZĂ TRADUCEREA? —» Leo Butnaru
00:57:09Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:33:49Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:19:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки