Prajitura lapte de pasare cu capsuni

Photobucket

Photobucket

Reteta industriala a cremei lapte de pasare, daca aveti norocul sa gasiti agar-agar in marchet este n praf extras din alge marine care au proprietati de gelifiere si nu au nici un miros sau gust care ar influienta gustul desertului cum o face gelatina obisnuita :(
Na incep cu reteta, in caz ca nu gasiti agar-agar puteti prepara laptele de pasare simplu cu gelatina din pacate nu are acelasi gust care te incanta, puteti sa nu credeti, dar maraiam de placere cand am gustat ce a rezultat :))

Ingrediente crema :

400 gr. zahar
250 ml.apa
5 gr. agar-agar ( o lingurita cu varf )
3 albusuri
2 plicuri de zahar vanilat ( sau o fiola esenta )
100 gr. lapte condensat
200 gr. unt
un varf bun de sare de lamaine
gem de capsuni proaspat preparat din 300 gr. capsuni cu gel fix dupa instructiunele de pe plic ( calculati proportiile )
300 gr. capsuni proaspete taiate felii

Preparare crema:
Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15 minute pana obtineti un sirop grosut care la ridicarea lingurii se va scurge fir gros si la un moment dat nu va mai curge de pe lingura, dar va forma o picatura la varful ei.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Intre timp mixati albusurile cu un varf de sare si cu zaharul vanilat pana obtineti o spuma tare, spre sfarsit se adauga sarea de lamaie si se ma mixeaza putin.
Preparati si crema de unt cu lapte condensat, se mixeaza pana se combina untul cu laptele condensat si o dati la o parte.

Photobucket

Photobucket

Cand e gata siropul, il turnati in get suptire in bolul cu albusuri si mixati in continuare fara sa va opriti pana il incorporati pe tot, veti obserba cum albusurile se umfla si crema devine neteda si lucioasa, mai mixati cateva minute pana se raceste putin si incorporati si crema de unt cate o lingura, amestecand atent cu o spatula pana se incorporeaza si mai adaugati pana o terminati si o incorporati pe toata in crema de albusuri.

Photobucket

Ingrediente pentru blat:
3 oua mari
3 galbenusuri
125 gr. zahar
60 gr faina
110 gr. amidon
un pic de sare

Preparare blat:
Se incalzesc ouale cu galbenusurile, un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele, aproximativ 45~50 de grade C/ luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/ adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture, amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/ turnati aluatul intr-o tava patrata 20/20 de cm. unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt, dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei, nu si pe margini, apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/ dati la cuptor pentru 10 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/
Am impartit ingredientele in jumatate si am copt doua blaturi separat in doua ture ;), dupa ce se face ruman la suprafata scoateti blatul pe o hartie de copt pusa pe un gratar sa se raceasca.

Asamblare:
Puneti un blat in forma si-l insiropati cu suc de portocala sau cu un compot de mere
ceva usor si nu foarte dulce.
Turnati peste blat un strat subtire de gem, apoi jumatate de crema, turmnati peste crema cateva linguri de gem si peste el al doilea blat, apoi iar gem, capsuna taiata si crema ramasa, o nivelati putin si dati la rece pentru o ora.
Pudrati suprafta cu cacao si decorati dupa preferinta, in cazul meu am facut niste spirale din caramel si am ornat cu capsuni glazurate cu ciocolata.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pofta mare !

Sursa
2011-06-08 01:31:02



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă
14:59:30Программа «Кишинев читает книгу» в библиотеке им. И. Мангера —» BiblioCity
14:54:25SCRIITORUL ȘI ZODIA —» Leo Butnaru
13:53:11«Будущее за молодежью» —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:18:20Programul Naţional LecturaCentral, ediţia a V-a, 2022. Campania ,,Septembrie – nici o zi fără lectură” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:10:48De ce Maia Sandu are nevoie (permanentă) de Alaiba?! —» Sergiu Mocanu
11:13:19Ce diferențe există între Baptiști și Martorii lui Iehova? —» Moldova Creștină
10:28:03POEME DIN „HYPERION” / număr aniversar - 40 de ani de la apariție —» Leo Butnaru
10:22:43UN POET AL SUPRAREALISMULUI SÂRBESC —» Leo Butnaru