"Cartea de ieri şi de mâine, o carte pentru fiecare" - Campanie

 
Fiecare dintre noi am ţinut în mâini măcar o carte. Senzaţiile, emoţiile şi mirosul cărţilor sunt unice. Când intrăm într-o bibliotecă, primul lucru pe care îl remarcăm este mirosul de carte, cărţile, titlurile, culorile. Cei care iubim cartea, zâmbim şi ne întrebăm cum ar fi dacă am avea şi noi măcar jumăptate din aceste cărţi? O zi senină, la umbra unui copac, ciripit vesel de păsări şi ea...cartea! 
Când citim evadăm din lumea în care de multe ori ne simţim prizonieri sau simţim că nu îi aparţinem. Putem fi oricine şi orice ne dorim. Putem visa, putem călători, putem iubi, putem lupta, putem naviga, putem fi invincibili. Putem chiar să trăim în poveşti fără de sfârşit, iar ele, cărţile ne vor fi mereu cel mai bun prieten. 
Prietenul care mereu ne învaţă, ne este aproape, ne ajută şi ne ascultă..., prietenul care ne dă aripi şi zboară alături de noi!
Şi, pentru că iubesc cartea şi îmi doresc ca oamenii să îşi amintească cărţile într-o lume a vitezei şi a tehnologiei, pentru că îmi doresc ca oamenii să aibă în biblioteci cărţi învelite în coperţi, cu litere şi miros şi nu cărţi electronice lipsite de personalitate şi viaţă, pentru că vreau ca tinerii să ştie ce înseamnă să se ascundă undeva într-un loc liniştit pentru a citi o carte, m-am gândit să demarez o campanie.
Această campanie, urmăreşte colecţionarea de cărţi...câte o carte de la fiecare dintre voi cei care doriţi să le daţi mai departe. Aceste cărţi vor ajunge la oameni care vor dori să citească, care vor dori să aibă măcar o carte în bibliotecă, care le vor iubi. Aceste cărţi vor încerca să deschidă lumea de ieri pentru lumea de mâine. O emoţie poate fi un nou început.
Şi, pentru că nu demult am avut un eveniment alături de oameni frumoşi la Biblioteca Municipală Adjud, i-am povestit şi doamnei Tatiana Valea despre acest vis al meu...cel de a aduce cartea cât mai aproape de oameni, iar dumneaei s-a bucurat nespus. Despre doamna Tatiana mereu aş vorbi. Nu cred că am mai văzut atât de multă dăruire din partea cuiva. Dăruire pentru carte, pentru oameni, pentru frumos.
Ba mai mult, a dorit ca această iniţiativă să devină un obiectiv comun, o campanie pe care o vom demara suflet lângă suflet, un parteneriat al cărţii în favoarea cărţii şi a cititorilor. Nici nu mă aşteptam ca această iniţiativă să nu fie preluată şi de dânsa...să nu fie dezvoltată şi susţinută. 
Îi mulţumesc în mod deosebit!
Această campanie se va derula pe tot parcursul lunii iunie şi iulie. La sfârşitul campaniei, ne vom întâlni în Parcul Adjud şi le vom împărţi oamenilor. Vom discuta despre carte, vom citi, vom recita poezii, vom asculta copii vorbind despre cărţi şi vise. Cărţile vor ajunge la oameni, deoarece numai ele pot fi adevărata cheie către sufletul oamenilor! Numai ele pot deschide lumi demult uitate sau lumi viitoare care nu vor lăsa sentimentul cărţii de pe palmele noastre să piară într-o lume rece în care degetul nostru nu poate simţi foaia, nu poate trece peste litere, peste coperţi!
Aceia dintre voi care doriţi să donaţi o carte, vă rog să mă contactaţi pe mailul: lady_allia@yahoo.com, sau  prin formularul de contact de pe pagina blogului!
Cărţile mai pot fi donate şi direct Bibliotecii Municiaple Adjud!
Susţinând campania, susţineţi cartea şi cititul!

Sursa
2011-06-07 11:58:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină