153506 cazuri COVID-19 în Moldova
6458 – cazuri active
143766 – cazuri vindecate
3282 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 20 ianuarie 2021 ora 05:22


Celor care glorifică «eliberatorul» prin purtarea panglicii Sf. GheorghePanglica Sf. Gheorghe își continuă marșul pe străzile Chișinăului (și nu doar). Propunem textele de mai jos spre citire celor care glorifică «eliberatorul» sovietic (îndeosebi, textele merită sa fie citite de frumoasele noastre orașence, pasionate de prezența «fundițelor» Sf. Gheorghe în saloanele mașinilor).

Marturia unui ostas, din volumul «Razboiul nu are chip de femeie» de Svetlana Alexievici, Presse de la Renaissance, 2004, p. 24:

«Ofensiva! Tot inainte! Primele sate nemtesti… Eram tineri, in putere… Patru ani fara femeie… In pivnite: vin. Si fete… Puneam mana pe cate una si… eram zece, la una… Nu erau destule femei, populatia fugea din fata armatei sovietice. Prindeam fete tinere, copile… Doisprezece ani… Daca mucoasele plangeau, le bateam, le indesam o carpa in gura. Pe ele le durea, pe noi sbaterile lor ne faceau sa radem. Azi nu inteleg cum am putut participa la astfel de… Un baiat de familie ca mine…»


Paul Goma, «Saptamana Rosie», varianta 2008, pp. 278-279:

«(…) Ar fi un act de salubritate publica adunarea intr-o Antologie a Abjectiei (si depunerea ei la Nurnberg II) a articolelor scriitorului Ilia Ehrenburg despre «Nemtoaica» si despre ce trebuia (fiind o «datorie de onoare») sa-i faca un adevarat ostas sovietic, comunist.

Bietul soldat care-si arunca ochii pe ce scria in ziarul Armatei Rosii, inainte de a-si rasuci tigari din el: nu stia geografie, nici istorie, habar n-avea de nimic din ce se intampla, nu doar in lume, ci in propria-i tara – asa ca nu avea nevoie de indemnul-prin-gazeta de a-i jefui pe Nemti («Davai ceas!» a ramas in oasele auzului ne-rusilor ca si: «Vin Tatarii!», prizonierii de la Stalingrad au marturisit ca aceasta era intaia cerinta a invingatorilor: sa dea ceasul!), de a maltrata populatia civila intalnita; si nu avea nevoie de un curs de alfabetizare ce sa faca el cu femeia de la varsta de cinci ani la o suta – cum, ce? S-o puna jos si s-o violeze, el si intregul regiment, pana la moarte – si, vai, dincolo de ea… Insa, iata: afla pentru intaia oara (dar el nu stia ca e prima oara): superiorii nu numai ca nu-i pedepseau pe inferiorii care «se mai si dadeau»…, ci ii indemnau sa faca; tot repetand-repetand obligatiunea ostasului sovietic (ceea ce el, oricum, facea, prin traditie ruseasca – rauvoitorii spun: slava, aratand spre sarbi), ii dadea de inteles ca, de nu va face asa, abia atunci va fi pedepsit.

Si nu stia, viteazul krasnoarmeiet (care marsaluia spre Apus, imaginandu-si Berlinul ca Raiul Rusesc: o poiana cu flori unde, printre munti de carnati, serpuiesc paraie de votca) daca femeile pe care le viola si le mai si ucidea erau, cu adevarat, nemtoaice, iar daca da: naziste ori ba; pro, ori antihitleriste?; si nu-i pasa daca «Nemtoaica» era, de fapt, o fosta victima a neamtului: poloneza, rusoaica, ucraineanca, evreica… - oricum, el nu stia care-cum e – si nici era obligat sa stie: doar era kransoarmeiet! (…)

Rezultatul indoctrinarii ehrenburge:
Ostasii Armatei Rosii le-au violat repetat pe toate femeile supravietuitoare ale lagarelor germane 'liberate' de ei sau predate (gata liberate) de Aliati… Si apoi toate femeile, fetele, copilele din canalele Berlinului, adapostite acolo, de saptamani, ca sa scape de bombardamente


Nota:
Mi-as fi dorit sa redau articole de culura, istorie, personalitati marcante din Istoria Romanilor, dar nu aceste atrocitati.

(Foto: StireaZilei.md)

Sursa
2011-06-07 12:19:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

15:23:53Borta pământului —» Gheorghe Erizanu
21:18:11då-i då-i då-i !!! —» turn up the silence
14:02:37La coadă la vaccinare —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:50:05FAPTUL SI FILOSOFIA IMPACARII —» adevaruri biblice
07:56:28“De câte ori trebuie să-ţi spun…” | Costel Oglice —» Moldova Creștină
19:06:47©️ Știi ce contează în viață? —» Licurici de suflet
13:41:47Rusia a stabilit controlul asupra Crimeei înainte de „referendum” – CEDO —» ACUM ÎN UCRAINA
13:41:25CEDO va analiza 11 plângeri ale Ucrainei împotriva Federației Ruse cu privire la încălcările drepturilor omului din Crimeea —» ACUM ÎN UCRAINA
07:48:42După pornirile inimii —» Moldova Creștină
22:04:08now —» turn up the silence
19:01:37Când poate ajunge în Moldova vaccinul promis de România? —» Dionis Cenuşa
14:43:22Universitatea de Medicină apără diploma de master dăruită de Ababii dnei Nemerenco :) —» un alt blog
14:25:02Pagube de 1,4 miliarde de euro după ninsorile istorice din Madrid. Autoritățile vor ca orașul să fie declarat zonă de dezastru natural —» Elena Robu
14:06:30Cazul GEMENI // Moldova riscă să piardă la CtEDO 100 milioane de euro și la toți le e în cot? —» un alt blog
11:40:09171 de ani de la nașterea marelui poet – Mihai Eminescu —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
09:14:22Președintele României Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva COVID-19 —» Elena Robu
07:47:47Să ne implicăm în binele țării —» Moldova Creștină
07:01:38„Casa mea a fost Biblioteca” —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
06:40:00Dragă mămică, închide laptopul și ai grijă de cel mic! —» Sunt MAMĂ!
20:09:36dis —» turn up the silence
19:22:00Despre cazul SA Gemeni, Poroșenko și alți granguri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:40:02Sfântul Cuvios Octavian de Volterra —» VIAŢA DE FAMILIE
18:37:415 greșeli pe care le facem noi, părinții, atunci când copiii răcesc sau au gripă —» Sunt MAMĂ!
16:28:30New Theme: Twenty Twenty One —» costica
16:03:56Bariere scumpe și aberante la serele din parc —» Curaj.TV | Media alternativă