Celor care glorifică «eliberatorul» prin purtarea panglicii Sf. GheorghePanglica Sf. Gheorghe își continuă marșul pe străzile Chișinăului (și nu doar). Propunem textele de mai jos spre citire celor care glorifică «eliberatorul» sovietic (îndeosebi, textele merită sa fie citite de frumoasele noastre orașence, pasionate de prezența «fundițelor» Sf. Gheorghe în saloanele mașinilor).

Marturia unui ostas, din volumul «Razboiul nu are chip de femeie» de Svetlana Alexievici, Presse de la Renaissance, 2004, p. 24:

«Ofensiva! Tot inainte! Primele sate nemtesti… Eram tineri, in putere… Patru ani fara femeie… In pivnite: vin. Si fete… Puneam mana pe cate una si… eram zece, la una… Nu erau destule femei, populatia fugea din fata armatei sovietice. Prindeam fete tinere, copile… Doisprezece ani… Daca mucoasele plangeau, le bateam, le indesam o carpa in gura. Pe ele le durea, pe noi sbaterile lor ne faceau sa radem. Azi nu inteleg cum am putut participa la astfel de… Un baiat de familie ca mine…»


Paul Goma, «Saptamana Rosie», varianta 2008, pp. 278-279:

«(…) Ar fi un act de salubritate publica adunarea intr-o Antologie a Abjectiei (si depunerea ei la Nurnberg II) a articolelor scriitorului Ilia Ehrenburg despre «Nemtoaica» si despre ce trebuia (fiind o «datorie de onoare») sa-i faca un adevarat ostas sovietic, comunist.

Bietul soldat care-si arunca ochii pe ce scria in ziarul Armatei Rosii, inainte de a-si rasuci tigari din el: nu stia geografie, nici istorie, habar n-avea de nimic din ce se intampla, nu doar in lume, ci in propria-i tara – asa ca nu avea nevoie de indemnul-prin-gazeta de a-i jefui pe Nemti («Davai ceas!» a ramas in oasele auzului ne-rusilor ca si: «Vin Tatarii!», prizonierii de la Stalingrad au marturisit ca aceasta era intaia cerinta a invingatorilor: sa dea ceasul!), de a maltrata populatia civila intalnita; si nu avea nevoie de un curs de alfabetizare ce sa faca el cu femeia de la varsta de cinci ani la o suta – cum, ce? S-o puna jos si s-o violeze, el si intregul regiment, pana la moarte – si, vai, dincolo de ea… Insa, iata: afla pentru intaia oara (dar el nu stia ca e prima oara): superiorii nu numai ca nu-i pedepseau pe inferiorii care «se mai si dadeau»…, ci ii indemnau sa faca; tot repetand-repetand obligatiunea ostasului sovietic (ceea ce el, oricum, facea, prin traditie ruseasca – rauvoitorii spun: slava, aratand spre sarbi), ii dadea de inteles ca, de nu va face asa, abia atunci va fi pedepsit.

Si nu stia, viteazul krasnoarmeiet (care marsaluia spre Apus, imaginandu-si Berlinul ca Raiul Rusesc: o poiana cu flori unde, printre munti de carnati, serpuiesc paraie de votca) daca femeile pe care le viola si le mai si ucidea erau, cu adevarat, nemtoaice, iar daca da: naziste ori ba; pro, ori antihitleriste?; si nu-i pasa daca «Nemtoaica» era, de fapt, o fosta victima a neamtului: poloneza, rusoaica, ucraineanca, evreica… - oricum, el nu stia care-cum e – si nici era obligat sa stie: doar era kransoarmeiet! (…)

Rezultatul indoctrinarii ehrenburge:
Ostasii Armatei Rosii le-au violat repetat pe toate femeile supravietuitoare ale lagarelor germane 'liberate' de ei sau predate (gata liberate) de Aliati… Si apoi toate femeile, fetele, copilele din canalele Berlinului, adapostite acolo, de saptamani, ca sa scape de bombardamente


Nota:
Mi-as fi dorit sa redau articole de culura, istorie, personalitati marcante din Istoria Romanilor, dar nu aceste atrocitati.

(Foto: StireaZilei.md)

Sursa
2011-06-07 12:19:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:30:02POET AL AVANGARDISMULUI UCRAINEAN - VICTIMA BOLȘEVISMULUI —» Leo Butnaru
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
07:58:56Pandemia mai este, chiar dacă n-o vedem —» blog cultural