Rămânem cu SPERANȚA! Naționala Moldovei a fost distrusă de blonzii suedezi. Moldova – Suedia, scor 1-4

Naționala Moldovei a fost purtată în valuri aseară de blonzii suedezi. Cu 10.000 de suporteri pe cap, cu un joc ofensiv în primele minute și cu poarta goală, Moldova – Suedia s-a încheiat cu scorul de 1-4. Cel mai prost meci pentru tricolori din aceste preliminarii.

Doar primele 10 minute
Așa cum a promis, Balint și-a trimis odraslele în atac. Doar că n-ai pe cine! Totuși, am izbutit o transversală dintr-o lovitură superbă a lui Suvorov. Era frumos atunci, era promițător. Spectatorii au holbat ochii, au căscat gurile și: “Moldova azi câștigă!” – ar fi câștigat, dacă aveam portar. Primul șut al suedezilor – primul gol. Na, că altfel nu se poate.

Așa s-a scurs prima repriză. Tricolorii n-au fost apți să țină de balon. Vikingii s-au distrat, au mai avut un șut pe poartă – au mai băgat un gol, căci am jucat cu poarta deschisă. Drama nu s-a încheiat aici, a urmat episodul doi, mitanul secund, unde moldovenii n-au izbutit mai nimic.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI

Cu poarta goală
Din nou, în toată “santa barbara” de ieri, portarul naționalei, portarul Namașco care este rezervă și la echipa sa de club a ÎNGROPAT meciul.

Încă de la meciul trecut, suedezii au delegat un spion ca să inspecteze jocul Moldovei. Nu-mi amintesc sigur, îmi pare că era un antrenor secund de-al noridicilor. Acesta a dat vedictul: “Moldova e slabă la șuturile de la distanță. Trebuie să șutăm de la depărtare”. Așa a fost: în meciul de pe Rasunda, Hamren și-a îndemânat odraslele să tragă de la distanță. Pe tot parcursul meciului blonzii s-au ținut de cuvânt, doar că au marcat tot din căscăciunea apărătorilor și a portarului.

În partida de ieri s-a întâmplat exact: au tras de la distanță, căci în porți cineva e orb. Iar eu nu înțeleg breasla de antrenori a naționalei: Namașco a greșit cu Ungaria, în amicale cu Polonia nemaizicând de meciul tur cu Suedia și n-am avut nimic de învățat de aici? Își mai are Namașco locul la națională? Nu.

Am avut și căpitan
Stanislav Ivanov a fost căpitanul tricolorilor. Cu câteva luni în urmă acesta a declarat că “Nu voi juca niciodată pentru naționala Moldovei și nici nu vreau să joc”. L-am numit atunci rusoi arogant, care se lasă banilor din Rusia. Nu a fost pe la națională de câțiva ani. Acum a fost reconvocat și deodată i s-a dat și banderola. Pentru ce? Pentru ca să joace de râsul lumii. În meciurile anterioare, Moldova croia și pase la centru, chiar era frumos. Odată cu venirea acestui Ivanov nici vorbă de pase și scheme la mijlocul terenului. Și mai banal e faptul că acest indivit nu știe limba ROMÂNĂ. Doamne, e strigător la cer!

Epureanu, unde ești Epureanu?

A avut și Balint partea
Nici tehnicianul nu e curat aici. A suferit cea mai drastică înfrângere ca antrenor. De ce e vinovat? Pentru că l-a băgat pe Namașco, pentru că l-a pus lider pe Ivanov, pentru că l-a lăsat în tribune pe Cheptine, care a fost promițător la debutul său din martie. De ce Țîgîrlaș a stat pe bancă? Fenomenul Boghiu n-a arătat mai nimic.

Suporterii, la datorie
Fiorii au început încă de la intonarea imnului RM. 10.000 de oameni într-un glas au cântat versurile lui Mateevici, 10.000 oameni au strigat într-un cor: “Hai Moldova”, 10.000 de oameni s-au ridicat în picioare la fazele naționalei, 10.000 de oameni au ridicat mâinile pentru a crea spectacol. 3 milioane au rămas dezămăgiți, cu o speranță care se stinge cu fiecare meci. Dar tot, mai speră, mai speră că cândva Moldova va însemna ceva în fotbal. Dar totuși, speră..


Sursa
2011-06-04 10:52:07Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:41:02Număr record de crame la Vernisajul Vinului —» Fine Wine
14:43:57UE va oferi peste 530 de milioane de euro pentru cooperare teritorială incluzând Ucraina și Moldova în perioada 2021-2027 —» Elena Robu
13:11:39Lansarea platformei online compensatii.gov.md —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:29:345 decembrie - Ziua Internaţională a Voluntarilor în Slujba Dezvoltării Economice şi Sociale. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:27:02Anunţ ,,Ajutor la contor" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
08:14:13CSE a dispus revizuirea tarifelor pentru energie electrică —» Elena Robu
21:47:46Omonimele – cum le deosebim sensul? (2) —» Moldova Creștină
19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:03În R. Moldova, poliția a descoperit o rachetă căzută în apropierea orașului Briceni —» Elena Robu
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:52:11Cum evităm E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră —» Elena Robu
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
09:45:36Ce să faci când continuu visezi pe cei morți? —» Moldova Creștină
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
07:38:16Micile și marile bucurii ale lunii noiembrie 2022 —» Sunt MAMĂ!
11:56:54Город Днепр за один день —» Бессарабские хроники
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz