153112 cazuri COVID-19 în Moldova
6515 – cazuri active
143330 – cazuri vindecate
3267 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 19 ianuarie 2021 ora 01:22


Sfânta sfâșiere

Sunt puține lucruri pe care nu ţi le-am dat. În privinţa unuia m-am înșelat: doar am crezut că ţi l-am dat. Când ai venit să mi-l iei m-am văzut ținând pumnii strânși, având ochii roşi și tremurând din toată ființa.

Deşi am crezut totdeauna în suveranitatea ta niciodată parcă n-am trăit-o, sau cel puțin nu la intensitatea asta. Am vrut să controlezi lucrurile din viaţa mea doar atâta timp cât îmi respecți agenda. Lucrul asta te-a înfuriat la culme. Vorbeam frumos de tine și chiar adevărat dar tu ai spus ca-I necinstire. Inima-mi era înca la mine.

M-am rugat ție ca fariseii – cu multe gânduri, deseori, am mai și bolborosit câteodată, am făcut-o în paricular dar și la colțurile caselor vecinilor. Nu ţi-a plăcut deşi am spus și “Tatăl nostru”. Îmi făceam datoriile. Mai târziu am aflat că rugaciunile mi le-ai numit “o scârbă înaintea Mea” sau scurt “nelegiuire”. Mi le-ai catalogat “păcat”.

Am vrut să te tratez ca pe dumnezeii păgâni. Eu să-ţi dau ceva iar tu să-mi dai ce vreau. Tu n-ai vrut și eu n-am ştiut că ai refuzat târgul de aceea am continuat până ți-am îmbătrânit răbdările.

Niciodata nu mi-am imaginat cum ai să vii. Dar ai venit, mi-ai stat în față. Îți simțeam răsuflarea iar căldura pe care o degaja furia ta m-a speriat de moarte. Șira spinării îmi tremura ca varga, vedeam dublu și toate cărările erau înghiţite de pământ – n-am avut unde să fug.

Ai strigat la mine ca o fiară rănită și tulburată. Aveai urgia în priviri și mânia în toți mușchii. Erai gata să mă rupi dintr-o lovitură.

Ce n-am vrut să-ţi dau de bunăvoie mi-ai smuls cu forţa. Cum rupe prada leul înfometat așa mi-ai rupt jugulara, mi-ai stors vlaga și mi-ai luat ce am ascuns, ce era al tău, ce părea să fie furat. Când m-ai strigat am crezut c-ai spus “Avraam” … dar nu! … era tot cu “a” … mi-ai zis “Acan”

M-ai întrebat cine sunt și puteam spune multe lucruri pe care nici nu le aveam sau nu erau în mine. Eram format din multe iluzii seci și fantezii, din lucruri fizice pe care le dețineam parţial, din persoane pe care le doream dar nu le aveam. Nu eram asta. Acum eram Adam fugind gol prin grădină.

Când am refuzat să-ți dau trofeul, parcă prin vis, am simţit că-s injunghiat și într-o clipită zăceam în nororiul amestecat cu sânge. Când am ridicat capul am auzit ultimul foșnet al umbrelor paşilor tai.

În baia mea de sânge, cu răni dar înca-n viaţa, printre gemetele fiecărei mișcări m-ai pus să scriu povestea. Era diferită de prima dar mi-ai spus ca e aceeaşi. Am refuzat asa că mi-ai scris-o tu. Fiecare literă mi-ai gravat-o cu tăieturi duble pe inimă. Urlam să nu mai scrii. Am primit totuşi tablele de carne și pe fiecare pagină din cele două eram doar condamnat de propria-mi poveste.

Am deschis pumnii fripți și în groaza sărăciei mele am strâns multe mizerii în ei doar ca să nu am pumnii goi. Tocmai repetam povestea. O făceam cu un relfex vinovat. Sărac, gol si orb.

Mi-ai lăsat rănile deschise deși știam că tu le legi. Imediat am aflat că acesta era doar începutul. Încă plângeam după ce mi-ai luat. Te uram că mi-ai făcut asta. Nu-mi mai plăcea controlul tău. Credeam că am și eu dreptate, de ce să fii tu singurul deștept?

Te-am vrut dar, n-am știut că a te vrea înseamna toată lupta asta. Sunt ca un animal înjunghiat, dar care vrea să mai trăiască. Mă lupt pentru ultima suflare a mea. Nu cred în și nu vreau viața ta. E un mister, o taină, o enigmă.

Chiar in ziua cand m-ai nenorocit ai trimis și primii răi ca să mă fugăreasca. M-au ajuns, am fost rănit și nu puteam fugi. A fost spre seară. M-au pus în glumele lor rele. Au fost sadici și mi-au tăiat inima cu limba deși nu au ajuns la performanțele tale. Asta era singura fărâmă de nădejde.

Eram atât de însetat după laudele oamenilor. Eram gata sa fiu așa cum vroiai dacă oamenii continuau sa creadă ceva bun despre mine sau poate chiar sa aibă o impresie mai bună. Mi-ai luat însă prin aceşti câini rai combustibilul care se consuma rapid in mine si-ţi fura ție din glorie.

Aceasta a fost lecția ta de deschidere a pumnilor mei. Ți-a fost greu fiindcă îmi erau încleștați. Ai lovit în ei cu putere și mi i-ai zdrobit ca să nu mai am pumni închiși ascunși ci palme deschise întinse. Aștepți ca fiara din mine să-și dea ultima suflare! E sigură moartea ei fiindcă văd că celebrezi.
Iuda, măgărița sălbatică.


Filed under: Necategorisit

Sursa
2011-06-03 11:48:14Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:02:37La coadă la vaccinare —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:50:05FAPTUL SI FILOSOFIA IMPACARII —» adevaruri biblice
07:56:28“De câte ori trebuie să-ţi spun…” | Costel Oglice —» Moldova Creștină
19:06:47©️ Știi ce contează în viață? —» Licurici de suflet
13:41:47Rusia a stabilit controlul asupra Crimeei înainte de „referendum” – CEDO —» ACUM ÎN UCRAINA
13:41:25CEDO va analiza 11 plângeri ale Ucrainei împotriva Federației Ruse cu privire la încălcările drepturilor omului din Crimeea —» ACUM ÎN UCRAINA
07:48:42După pornirile inimii —» Moldova Creștină
19:01:37Când poate ajunge în Moldova vaccinul promis de România? —» Dionis Cenuşa
14:43:22Universitatea de Medicină apără diploma de master dăruită de Ababii dnei Nemerenco :) —» un alt blog
14:25:02Pagube de 1,4 miliarde de euro după ninsorile istorice din Madrid. Autoritățile vor ca orașul să fie declarat zonă de dezastru natural —» Elena Robu
14:06:30Cazul GEMENI // Moldova riscă să piardă la CtEDO 100 milioane de euro și la toți le e în cot? —» un alt blog
09:14:22Președintele României Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva COVID-19 —» Elena Robu
07:47:47Să ne implicăm în binele țării —» Moldova Creștină
07:01:38„Casa mea a fost Biblioteca” —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
06:40:00Dragă mămică, închide laptopul și ai grijă de cel mic! —» Sunt MAMĂ!
19:22:00Despre cazul SA Gemeni, Poroșenko și alți granguri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:40:02Sfântul Cuvios Octavian de Volterra —» VIAŢA DE FAMILIE
18:37:415 greșeli pe care le facem noi, părinții, atunci când copiii răcesc sau au gripă —» Sunt MAMĂ!
16:28:30New Theme: Twenty Twenty One —» costica
16:03:56Bariere scumpe și aberante la serele din parc —» Curaj.TV | Media alternativă
15:53:53Atenție, chiar și poliția e fără mască la piață! —» Curaj.TV | Media alternativă
15:48:51Poliția locală din Tg Jiu favorizează evazioniștii din piață? —» Curaj.TV | Media alternativă
14:38:22Nemerenco Ala confirmă zicala: „Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul!” —» un alt blog
12:46:50Copii în relații —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
11:51:13Geană le-a dat frisoane celor cu coșciuge și icoane —» Curaj.TV | Media alternativă