Restaurant Lotca, in Bucuresti
Daca ma intrebati la ce hotel sa stati 3 zile in Bucuresti, ieftin si bun, programul muzeului Cotroceni, sau care mai e procedura de redobandire a cetateniei romane – nu stiu sa raspund pe loc . Dar daca ma intrebati unde se poate manca bine, in Bucuresti, cred ca ma descurc sa raspund repede si foarte “la obiect”. Cu cateva variante de raspuns
.
Ieri am fost la restaurantul Lotca (www.lotca.ro). Este cu specific pescaresc, este lipovenesc si este usor de ajuns acolo, mai ales daca ai rezervare sau … noroc.
Este un local exact pe sufletul meu. Micut, simplut, unde te simti ca’ntr’o familie vesela lipoveneasca. Iar mie imi plac de mor lipovenii . Un local in care miroase a mujdei, chiftelute si peste prajit, dar discret, ca’ntr’o bucatarie de familie. Gazdele – foarte amabile. Ne-au recomadat borsul pescaresc, scrumbie si crap (la gratar sau prajit, la alegere). Tot pestele este proaspat, zilnic adus din Delta Dunarii.
Mancarea este absolut dementiala. La capitolul asta chiar ma pricep .
Mamaliguta are ochi si zambet , pestele se topeste in gura, mujdeiul este potrivit de iute, iar vinul casei, alb, demisec, este alegerea ideala pentru un pranz delicios. La aperitiv, painica prajita cu salata de icre (proaspat facuta). De stiuca sau de crap. Puteti alege si orice altceva din meniul de aperitive, dar pastrati-va loc pentru felul principal
. Borsul este “mandria bucatarului”. Este, intr-adevar, un motiv real de lauda. Acrisor, cu carnea fiarta servita alaturi, intr-o farfurie cu mamaliga (cu ochi si zambet
), ardei iute si mujdei. La felul doi – nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca cei de acolo va vor recomanda ce au mai bun si mai proaspat in acea zi.
Au preparate de peste facute, zic unii , exact ca in delta. Eu ce-i drept, inca nu le-am incercat, dar este un motiv bun sa revin cat de curand acolo
.
A, si au si muzica interesanta . Folk si ruseasca veche
. Cel putin, eu asa am prins ieri.
Felicitari, dragi lipoveni, pentru acest local gustos .
Sigur ne vom revedea curand .

Sursa
2011-04-18 12:09:35