Am ajuns să o trăiesc şi pe asta.
Primesc azi un spam, de la PLDM:
PLDM te invita la un concert cu ocazia zilei internationale a studentilor, = 17 noiembrie, cu incepere la ora 18=2E00=2E Invitati: Yolanda be coolHEADERE:
Delivered-To: XXXXXXXXXX@gmail.com Received: by 10.216.162.11 with SMTP id xxxxxxxxxxxxxxxx; Mon, 15 Nov 2010 10:29:29 -0800 (PST) Received: by 10.204.58.84 with SMTP id xxxxxxxxxxxxxxxx.161.234355768335; Mon, 15 Nov 2010 10:29:28 -0800 (PST) Return-Path: Received: from mx90.mail.ru (mx90.mail.ru [94.100.176.108]) by mx.google.com with ESMTP id 3534kljkasfoiw34.77.2010.11.15.10.11.15; Mon, 15 Nov 2010 10:29:28 -0800 (PST) Received-SPF: neutral (google.com: 94.100.176.108 is neither permitted nor denied by domain of studentdaymd@gmail.com) client-ip=94.100.176.108; Authentication-Results: mx.google.com; spf=neutral (google.com: 94.100.176.108 is neither permitted nor denied by domain of studentdaymd@gmail.com) smtp.mail=studentdaymd@gmail.com Received: from mail by mx90.mail.ru with local id 1PI3nz-0007xI-00; Mon, 15 Nov 2010 21:29:27 +0300 X-ResentFrom: X-MailRu-Forward: 1 Received: from [89.32.236.91] (port=60660 helo=inf2all.moldova.md) by mx90.mail.ru with esmtp id 1Pasdflj0-0124Xf9-00 for XXXXXXXXXXX@mail.ru; Mon, 15 Nov 2010 21:29:26 +0300 Received-SPF: neutral (mx90.mail.ru: 89.32.236.91 is neither permitted nor denied by domain of gmail.com) client-ip=89.32.236.91; envelope-from=studentdaymd@gmail.com; helo=inf2all.moldova.md; X-Mru-BL: 0:0:0 X-Mru-PTR: inf2all.moldova.md X-Mru-NR: 1 X-Mru-OF: unknown (unknown) X-Mru-RC: MD Date: Mon, 15 Nov 2010 20:24:54 +0200 Mime-version: 1.0 Subject: Yolanda be cool vine la Chisinau - 17 noiembrie, ora 18.00. Te asteptam la concert! From: Invitation To: yandex.ru Message-Id: <20101343454675.AKLJKJSSSFJKJER@gmail.com> Reply-To: studentdaymd@gmail.com Content-Type: multipart/mixed; Boundary="--=BOUNDARY_11152024_KRVM_KNDU_KVNE_YGCL" X-Spam: Not detected X-Mras: Ok This message is in MIME format. Since your mail reader does not understand this format, some or all of this message may not be legible. ----=BOUNDARY_11152024_KRVM_KNDU_KVNE_YGCL Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"; format=flowed Content-transfer-encoding: quoted-printable PLDM te invita la un concert cu ocazia zilei internationale a studentilor, = 17 noiembrie, cu incepere la ora 18=2E00=2E Invitati: Yolanda be cool BandEros Adriana Rusu Naguale G=E2ndul Matei Pasha Parfeni Natalia Barbu Akord Evenimentul este confirmat si pe pagina oficiala a formatiei Yolanda be coo= l pe Facebook - http://www=2Efacebook=2Ecom/pages/Yolanda-be-cool/104441999608500?v=3Dapp_1= 00261716695919&ref=3Dts YOLANDA BE COOL & DCUP WE NO SPEAK AMERICANO (Official Video) http://www=2Eyoutube=2Ecom/watch?v=3D6ko2hExHwUY ----=BOUNDARY_11152024_KRVM_KNDU_KVNE_YGCL Content-Type: image/jpeg; name="concert.jpg"; x-mac-type="3F3F3F3F"; x-mac-creator="3F3F3F3F" Content-Transfer-Encoding: base64 Content-Disposition: attachment; filename="concert.jpg" /9j/4AAQSkZJRgABAQEAYABgAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkSEw8UHRofHh0a HBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/2wBDAQkJCQwLDBgNDRgyIRwhMjIyMjIy MjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjL/wAARCAQAAwADASIACe putem observa din aceste headere:
Received: from [89.32.236.91] (port=60660 helo=inf2all.moldova.md) by mx90.mail.ru with esmtp id 1PI3ny-0007w0-00 for XXXXXXXXXXX@mail.ru; Mon, 15 Nov 2010 21:29:26 +0300Vedem că mesajul a originat de pe adresa 89.32.236.91. Facem un wois, să vedem cui aparţine această adresă de IP:
% Information related to '89.32.224.0 - 89.32.239.255' inetnum: 89.32.224.0 - 89.32.239.255 netname: IS-CENTRUL-de-TELECOMUNICATII-SPECIALE-MD descr: IS Centrul de Telecomunicatii Speciale Moldova descr: 166, Stefan cel Mare ave. descr: Moldova, Republic of, Chisinau MD-2004 country: mdAdică, mesajul a originat totuşi din Moldova, de la Centrul de Telecomunicaţii Speciale.
Pe pagina oficială a Centrului de Telecomunicaţii Speciale găsim că această instituţie aparţine SIS-ului.
Bine, nu-i nimic straşnic că SIS-ul hotărăşte să corespondeze cu mine, dar de ce să falsifici adresa?
Reply-To: studentdaymd@gmail.comDe ce PLDM foloseşte resursele statului pentru interese personale? E oare acelaşi PLDM care îi critica pe comunişti că folosesc maşinile de serviciu pentru a se deplasa la întâlnirile cu alegătorii? Domnilor, voi folosiţi SIS-ul pentru a trimite SPAM-uri, cu uz de fals de identitate, ori asta-i mult mai grav.
Ce-i drept, băieţii de la SIS au demonstrat că sunt profesionişti, pentru că au reuşit să strecoare spamuri în Inbox-ul de la Gmail (cu alte cuvinte, au ocolit filtrele antispam ale lui Google, iar asta-i o sarcină grea).
În final, o demotivaţie la temă:
