Bugeacul a câştigat primul Concurs Naţional din Republica Moldova

Astăzi peste 500 de tineri din toată ţara s-au adunat la Biserica “Isus Salvatorul” pentru Concursul Naţional de cunoştinţe biblice asupra Noului Testament. Fiecare regiune a fost reprezentată de câte cinci persoane. Competiţia plină de azart a fost câştigată de regiunea Bugeac.

Pe lângă copetiţia acerbă participanţii au avut parte de o masă bogată atât pe plan spiritual, cât şi fizic. În program cu mesaje din partea lui Dumnezeu au participat: pastorul Bisericii “Betel” din Timişoara, Petru Buliga, Preşedintele Federaţiei Europene Baptiste, Valeriu Ghileţchi şi pastorul Bisericii “Golos Istinî”, Vitalie Pochidca. Mesajele au fost transmise prin traducere în două limbi, română şi rusă.

Valeriu Ghileţchi a vorbit despre “Cunoaşterea Bibliei şi aplicarea ei”, iar tezele principale au fost: Biblia este temelia pentru viaţa de credinţă. Cuvântul are viaţă în sine. Biblia ne-a fost dată ca să ne transformeze nu ca să ne informeze. “A cunoaşte Biblia este mai uşor decât a trăi conform Bibliei. Fiecare trebuie să cunoască Biblia şi să se îndrăgostească de ea, pentru că Biblia este o scrisoare plină de dragoste din partea lui Dumnezeu. Nu poţi citi Biblia fără a cunoaşte autorul ei. Orice carte devine mult mai interesantă şi apreciată atunci când îi cunoşti autorul. Biblia trebuie studiată în aaşa fel încât să nu alunecăm în fariseism, ci să ne ajute să trăim ca Isus. Trebuie să avem grijă să nu începem a judeca, să nu ne ufăm de mândrie. Este o mare diferenţă a şti că mierea este dulce şi a gusta mierea. La fel de mare este diferenţa între a şti că Dumnezeu e bun şi drept şi a experimenta această bunătate şi dreptate” a subliniat fratele Valeriu.

Pastorul Vitalie Pochidca a îndemnat tinerii să fie agenţi ai luminii lui Cristos. Făcând comparaţie cu agenţii companiilor ce folosesc sistemul de piramidă, pastorul Bisericii “Golos Istină” a spus: “Dacă avem pe Cristos în inimile noastre, noi trebuie să îl cunoaştem şi să îl promovăm cu insistenţă şi pasiune aşa cum o fac cei ce promovează produsele: oriflame, avon şi tot felul de produse. Ce avem nevoie pentru asta? Ce au ei? Ei au produsul, cunosc produsul şi îl promovează cu multă pasiune. Noi la fel avem pe Dumnezeu, trebuie să Îl cunoaşte şi să Îl prezentăm în cea mai favorabilă culoare pentru ca oamenii să fie motivaţi să înceapă o relaţie cu El. Asta e misiunea noastră în calitate de creştini” a îndemnat pastorul şi misionarul Vitalie Pochidca.

La eveniment au participat tineri din toate regiunile ţării, inclusiv şi Transnistria. Câştigătorii au primit câte o Biblie nouă, cărţi şi suvenire. Locul II şi III la fel au primit câte un set de cărţi.

 Sursa
2010-10-23 22:18:12Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu
08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
02:31:03©️ Tu poți —» Licurici de suflet
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:19:54Moldova a găsit soluția pentru eroarea 404. În vin! —» Fine Wine
13:09:41Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md —» Nicolae Federiuc
10:00:17Poezie „Oameni ai credinței” —» Moldova Creștină
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru